2011. március 11., péntek

IV. Fejezet

Beléptünk:

   -2009-be 
   
 Éjjel négykor elmentem Rékától. Hazamentem aludni. Röhejes volt mert a kiskanalalat amikor ki akartam venni a csuporból, jött limonádéstól. Bele volt fagyva. Kacagtam rajta, mivel citromízű jégtömböt recsegtettem a fogam között.
Lefeküdtem, de nem tudtam azonnal elaludni. Még egy kicsit fészkelődtem az ágyba. Végül megtaláltam a kényelmes helyemet és elaludtam. Csodák-csodája nem álmodtam semmit. Úgy látszik csak szeretnek ott fent.
Neked telt ahogy telt, az újévi bulid. Maci-Lacidnak a mandulagyulladása súlyosbodott, belázasodott.
Az eltervezett „berándulási” idő előtt hazajöttetek.
 Az első megállótok a sürgősségin volt, ahol sürgősen belétraktáltak egy bödön mézet amitől lelohadt a begyulladt mandulája. De még gyengélkedett és a Monostori medvebarlangjában gyöngéden ápolgattad. Hála legyen a modern orvosi tudománynak és az odaadó ápolgatásodnak Maci-Lacid, rohamosan makk egészséges lett.
Január 02-én, telefonon keresztül értesített a főnököm, hogy megint az Unióhoz helyezett. Kifizették egy régebbi csubuk munkámat.
b TUDSZ JÖNNI A HÁLÓZSÁKÉRT? 17:38 jan 03
Felhivtalak és megegyeztünk,hogy aznap fél hétkor találkozzunk a P-Fikcióba. Én előre kellett menjek terepszemlét tartani, nehogy megint ki legyen bérelve a terem...
a BENT VOK A P-FIKCIÓBAN, NYITVA VA. VÁRLAK 18:17 jan 03
a HA RITKÁN JÁRNAK A BUSZOK GYERE TAXIVAL NEHOGY MEGFÁZZÁL. FIZETEM 18:27 jan 03
19:05-kor megcsörgettél és én felhívtalak. Azt mondtad, hogy egy taxiba ülsz és menjek ki a 30-as megállójába mert ott fogsz kiszálni és semmi pénz nincs nállad.
Kimentem a megállóba, megjöttél, kiszáltál a taxiból. Nagyon vidám és jókedvű voltál. Viszaadtad a hálózsákot, bementünk a pizzázóba, kitanulmányoztad az étlapot és ameddig vártuk a rendelést elkérted a bicskámat és az öngyujtómat mert meg akartad rövidíte-ni a fekete szveterkéd  rozsaszinű madzagjait mivel ki volt rojtikázva. Miután a kúrtitás műveletét elvégezted elmesélted, hogy Maci-Lacid megkérdezett, hogy:
-Azzal a taggal mi van? (mármint velem)
-Jó, hogy le tagozott.
-Nem úgy felyezte ki magát, hogy TAG, csak én nevezek mindenkit annak -Próbáltad védni... Nem szóltam semmit, mert nem akartam elrontani a hangulatot.
Nagy boldogan elújságoltad, hogy: -Képzeld el, Laci szerelmes belém. Bevallotta.
Rágyújtottál egy (elmaradhatatlan) 100 de lux cigire, amit csak nagy napokon veszel magadnak. A cigisdobozod hátán fel volt tüntetve a kicsi embrionos rajz és a szöveg, hogy: A terhességi időszak alatti dohányzás ártalmas a magzatra nézve!: És még heccelkedtem is veled.
-Ne cigizz mert árt a kicsibabának.
(Kicsilány, emlékszel mi volt erre a válaszod???)
-Úgy innák valami finomat a pizza mellé. (Szóval oda se figyeltél miket mondtam...)
-Mit?
-Nem tudom. De azt hiszem ilyen Mártini lessz. Lehet teli poharat kérni, jut a büzsé?
-Lehet, de kéne egyél egy kis gombát előtte mert azt hamarább kihozzák mint a pizzát. Úgy sülve, ahogy szereted.
-Jó. De akkor te is eszel belőle.
-Jó, eszek de csak a kedvedért mert nem vagyok nagyon éhes.
Kihozták Martinit, kértél melléje egy kólát is kisérőnek. Kihozták a sültgombás placcot is. Ameddig vártuk a pizzát megemlitettem, hogy írtam neked egy hagyományos levelet amiben bocsánatot szeretnék kérni tőled a decemberi viselkedésemért.  (egy felmérést végeztem)
-Nállad van?
-Igen. Elszívom a cigit és odaadom. És neked, hogy telt az újévi bulid?
-Jó volt, de nézd elégettem a kezemet. Annyit krémeztem, hogy már szépen gyógyul.
Feltűrted az inged ujját, és megmutattad az alkarodon az égés helyét. Lépesméz viaszhoz hasonló volt.
-Fogd meg. Nézd már milyen sima a bőröm.
Én nem akartam megérinteni. Erre  nekiáltál ráncigálni a zöld ingem ujjától, hogy:
 -De igen is, érintsem már meg. Akkor lettem benne száz-százalékosan biztos, hogy benned van egy kicsi baba mert a terhes (nem csak gondterhes) kismamáknak gyorsabban gyógyulnak a sebek mert nagyobb a regeneráló képességük a baba miatt (nézz utánna a szakkönyvekbe ha nem hiszed) Elmesélted a fűtetlen kabanai szobát, meg Maci-Lacinak a mandulagyuladását meg, hogy jól fogott a hálózsák... stb-stb.
Kezted kérni a levelet mert elszívtam a cigit. Nekem eszembe jutott a hátlapján a kisbetűs írás és ha visszaemlékszel vonakodtam odaadni a levelet nehogy az legyen a vége, hogy én vagyok a vészmadár mert már jártam úgy, hogy másra voltál mérges és rajtam vezetted le a feszültségedet. De nem hagytál békémet, addig duruzsoltál és „rágtad a fülemet” ameddig végül meguntam és átadtam a levelet. Legeltetted a szemed a sorokon. Szerencsém volt mert a gyenge világitásnál nem vetted észre a hátlapján az apróbetűs szöveget. (Kicsilány, lemértem a hatást... és nem tetszett. Azt tanácsolom ha valaha megint olyan penibilis helyzetbe kerülsz mint 2006-ba Gumimacival akkor próbálj valami más szöveget írni, hátha akkor összejön) Visszaadtad és én visszatettem a kabátom zsebébe. Baba, hallgattam mint szar a fűben mert ha tesztet vettünk volna az még nem biztos, hogy kimutatta volna a pontos eredményt és csak bolondnak néztél volna. És pénzpocsékolás lett vona tesztet venni mert már úgy is teli voltam adósággal. Jóizüen elfogyasztottad a pizzát és piálgatás közben kellemesen eldumáltunk. Farmernadrág volt rajtad nem elegáns gönc és mintha nem TE, lettél volna. Mintha a Kicsisuliból levő régi Kxilukácska. Semmi gőg nem volt benned.
Rendeztem a számlát, kimentünk megállóba, felültünk a 30-as buszra (csodáltalak mert lyukasztottál jegyet) Mentél a Lausenbe mert kellett találkozzál Maci-Lacival. (TE Baba, hogyha a Maci-Lacid olyan beteg volt ahogy körbeírtad a helyzetet akkor három nap alatt... Na de ez nem tartozik rám)
Elköszöntünk egymástól és mondtad, hogy a szesziód végéig nincs sok időd találkára. Boldog új évet kivántunk egymásnak mert a nagy dumába elfelejtettük, olyan fesztelenül viselkedtünk. A Kioszknál leszálltam a buszról, mert nem akartam bemenni a belvárosba nehogy az egymillió barátod meglásson minket.
Esténként, munka után ott a Germán-Házikó melletti lépcsökön jártam hazafelé. Nem zavartalak sem telefonos hívásokkal, sem üzenetekkel mert szesszión voltál és megigértem, hogy nem foglak zavarni.
b BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK. CUPP 13:35 jan 08
Lehet evvel akartad kompenzálni azt, hogy szülinapomra nem küldtél üzenetet mert egy kis semmiségért felhúztad az orrocskádat. Gondoltad a névnapi jókivánsággal enyhíted a feszültséget, mert tudtad, hogy nekem rosszul esett.
a KÖSZI. MAJD HA LEZAJLIK A SZESZIÓD MEGHÍVLAK 1 LÉLEKMELEGITŐ ALKIMISTA FOLYADÉKRA AMIT MARTININEK NEVEZNEK. CUPP 19:37 jan 08
Január 16-án, kijöttem a meloból, és 18:12-kor majdnem szembe mentem veletek a Monostoron. Akkor jöttetek ki Maci-Lacitol. Nem gondoltam, hogy olyan korán indultok kocsmázni. Nem vettetek észre, pedig alig három méter volt köztünk a távolság.
Általába ha nem voltál  a Monostoron akkor a Lausenbe voltál (beszélek a késő délutánokról, és mind a két hely útamba esett)
Vártam a bMmba hírt. Kiváncsi voltam mikor veszed észre magadon, hogy terhes vagy.
Január 17-én, felhívtalak és megkérdeztelek, hogy nincs-e kedved délután kimenjünk egy üdítőre. A válaszod az volt, hogy:
-Ne haragudj meg de nem mennék mert a napokba nagyon fáj a hasam. Lehet megint fogom kanalazni azt a keserű gyógyszert a gyomorfekély miatt.
-Nincs hányingered reggelente?
-Nincs. Csak egyszerüen fáj a hasam.
Kicsilány, a tested egy másik test befogadására készülődött és jelezte úgy a maga természetes módján. Milyen okos dolog lenne ha az ember néha odafigyelne a biologiai riadókra, mert a szervezet jelez, csak meg kell érteni a jelbeszédét.
Este láttalak a Lausenben. Azért annyira nem fájt a hasad, hogy egy kis ingyenbort visszautasítsál a 6-almas Ő-d részéről.
Január 20-án, délután megvettél két fajta terhességi tesztet az olcsóbbik fajtából.
Elvégezted, és mind a kettőn kijött két két csík (szóval pontos eredményt szokott mutatni a teszt csak az a baj vele, hogy későn mutatja azt ki… (Az elhanyagolt, periodikus nőgyógyászhoz járás című fejezet) Aznap este nem voltál sem a Monostoron sem Lausenben. Akkor tudattad a Maci-Lacival, hogy hamarosan boldog apuka lessz. Egy olyan fordulat következett be amire én sem de azt hiszem TE, sem számítottál. A Maci-Lacid, a türelmes, beléd fülig szerelmes, gáláns úriember aki neked a mindened, felmérgelődött rád és nagyon lebaszott azután meg páros lábbal kirugott maga mellől, mint macskát szarni. Pedig Ő volt az aktuális „bajod” okozója. Azt hiszem akkor nagyon berezeltél.
Január 21-én 11:26-kor és 13:46-kor megpróbáltad felvenni velem a kapcsolatot. A ...7475-ös telefonszámodról felhívtál, az egymillió barátod és ismerösöd közül, pont engem. Akit egy hónappal azelőtt nem akartál soha többet látni, sőt még hallani sem akartál rólam. Nem volt honnan tudjad (mert az utóbbi időbe ritkán találkoztunk) hogy én nem húrcoltam magam után a telefont mert az adóságom miatt csak két havonta szoktam tőlteni négy euróval, és ha magammal vittem volna minden nap akkor hamarább lebeszéltem volna róla az egységeket (még volt 18 centem). Este amikor hazaértem a munkából láttam, hogy kerestél. Feltettem az álszent pléhpofát és eleresztettem egy üzenetet a műhold hullámaiba.
a SZIA BABA, MIÉRT KERESTÉL MA 2-SZER, VMI BAJ VAN? 20:10 jan 20
Nem válaszoltál és én, többet nem írtam. TE, lehet azért nem írtál mert tudtad, hogy „lejegyzem” az üzeneteket. Nem csak a tiédet hanem a magamét is... (láttad a Levesesbe a papírokat és saját szemeddel gyöződtél meg róla) És amióta baszogattalak velük ovatosabb lettél.
Január 22-én, meló után kimentem a Grigóba és beálltam a Szamos partra ahonnan jól beláthattam a lépcsőházadat. Gondoltam meglátlak és beszélgetek veled.
Egyszer láttam Maci-Lacit ideges mozdulatokkal hívta a liftet az ötödik emeleten. TE, kikísérted a lépcsőházba. A gesztusaitok után itélve veszekedtetek. Na puff neki. Ő sem egy nyugodt, türelmes ember ahogy annak idején gondoltad. Felérkezett a lift, beszállt a felvonóba és téged faképnél hagyva elment. Akkor jöttél rá, hogy a tag, mégsem tagja a pihentagyúak klubjának.
Késő volt, meg voltam fagyva és hazamentem.
Január 23-án, 00:27 perckor megcsengettél a ...9597-es Bialogos telefonszámodról (akkor láttam, hogy kerestél amikor hazaértem. A nővéred a későbbiekbe a pofámba vágta, hogy én honnan tudok meg telefonszámokat. Hát például innen) Küldtem egy üzenetet neked:
a SZIA BABA. MIÉRT CSÖNGETTÉL MEG A MÁSIK SZÁMODRÓL? VAN VMI NAGY BAJ? FELHÍVNÁLAK DE NINCS CENTEM. KÜLDJ VÁLASZT LÉGYSZI. PUSZI 00:58 jan 23
Gyanítottam honnan fúj a szél, de azt akartam, hogy saját kezecskéddel írd meg. Hajlékony eszű voltál és nem írtad le. Másnap a munkahelyen az egyik kolegámtól kértem egy kis pénzt kölcsön, és töltöttem négy eurót a telefonszámomra. Ahogy felteltem, felhívtam a...7475-ös számodat de nem vetted fel. Küldtem egy üzenetet:
a SZIA BABA, MIÉRT NEM VETTED FEL? MIÉRT HÍVTÁL AZ ÉJJEL? VMI NAGY BAJ VAN? MA TÖLTÖK A TFONODRA 4 EU-T. BIPP M HA FELTELTÉL. PUSZI 19:25 jan 23
Látod Kicsilány, a Gumimacis és az aktuális Maci-Lacis bajról is 23-án értesítettél... hát nem érdekes ez a sok véletlen egybeesés.
a 08958208306114. HA VAN KEDVED MA VAGY HOLNAP TALI? BIPP M HA FELTELTÉL 20:05 jan 23
Baba, feltöltöttem a telefonszámodat, hogy tudjunk komunikálni mert gondoltam jobban fogod érezni magad ha kibeszélheted magadból, mert Maci-Lacival nem tudtál szót érteni abba a periodusba és más előtt úgy látszik nem akartál beszélni a problémádról. Bennem bíztál, mert én voltam az-az ember aki minden problémádnál az utolsó szalmaszálat jelentette. Nem tudom Kicsilány TE, hogy láttad a tényállást, de bocs, én, így láttam a dolgokat akkoriba.
20:41-kor felhívtál és avval kezted:
-Ne pánikolj! Hallgass végig. Elvégeztem két különböző tesztet és mind a kettő pozitivan jött ki. Azt hiszem k.b három hete terhes vagyok. Nem akarom megtartani mert nagyon részegek voltunk amikor...
Kicsilány, nem értettem a végefelé amit mondtál (hiába hallgattam vissza...) mert sirásba fulladt a hangod. TE, a 2008 dec 27-től a „Moldrextől” számítgattad a napokat. Lezártad a telefont. Küldtem egy üzenetet:
a MÉG NINCS NAGY BAJ 4 HÉTNÉL, CSAK JÓL GONDOLD ÁT A DOLGOKAT M LEHET AZTÁN NEM LEHET TÖBBET. MOST NAGYON BÖLCSEN DÖNTSÉL. PUSZI 20:50 jan 23
Megcsengettél és én visszahívtalak. Elmondtad, hogy Maci-Lacival összevesztél, kirugott maga mellől és kéne pénz orvosra... (na, én ennél a fejezetnél pánikoltam nagyon mert halmozott adóságom volt és erre a fordulatra nem számítottam az úriembered részéről. Tudom Ő, az elvek embere és nem  szeret „zokniba lábat mosni” de akkor legyen gerinc benne és válalja a felelőséget.Vagy nincs igazam?
Próbáltalak egy kicsit megvigasztalni:
-Baba, ne sírj, meglásd megoldódik minden. Mit gondolsz mennyi kéne az orvoshoz?
-Nem tudom, de másfél millából kijön a nőgyógyász...
-És mikor tudod meg pontosan, hogy... -Nem sikerült befejezzem a mondatot mert a szavamba vágtál:
-Hétfőn megyek a nőgyógyászhoz, elvisz Laci és azt mondta amikor lejár az az egéssz akkor véglegesen szakít velem.
-Már be vagy programálva?
-Igen. Hétfő délután négyre. Tudsz adni?
(Lehet, hogy Maci-Lacid felhívta a ...2733-as telefonszámot (vagy más módon) de beütemezett egy kivizsgálásra.
Megint megszakadt a vonal. Küldtem az üzenetet:
a CSAK HÉTFŐ KAPOK FIZÚT, ADDIG... BOCS. CUPP 21:02 jan 23
Miután elolvastad az üzenetet felhívtál. Elmondtam neked, hogy csak hétfő délután öt vagy hat óra között kapom meg a fizetést. Addig nincs egy árva vasam. (volt 100 euróm letéve amivel az adóságom első részletét kellett törlesszem)
-Hallod Baba, nem tudnál kölcsönkérni Lacitól? Nyolc millkóig kérhetsz. Annyit vissza tudok adni legkésőbb hétfő este nyolcig.
-Nem kérek Lacitól mert akkor megtudja, hogy nincs pénzem. De nem hiszem, hogy olyan sokba fog kerülni.
-Akkor Hajnitól sem tudnál másfél millkát kölcsönkérni? Annyiból ki kéne jöjőn a nőgyógyász meg az ekográf. Az ekográf májusba 600 pénz volt. Ezt biztosan tudom Frenky húgától. Azóta nem hiszem, hogy drágult volna.
-Nem szívesen kérnék Hajnitól, mert lehet megkérdi mire kell. És ha mégis kérnék akkor hétfőn biztos visszaadod? Ígérd meg.
-Ma este szerzek pénzt, csak légy szíves nyugodjál meg egy kicsit. Az utolsó busszal kimegyek a Grigóba és odaadom. Jó lessz?
-Várlak. Puszi.
-Szia, sietek. Puszi.
Hazamentem, átöltöztem és magamhoz vettem a 100 eurót. Elindultam egy pénzváltó iroda felé. Küldtem neked egy üzenetet, hogy legalább a pénz miatt ne aggódj:
a VAN 4 MILLKÓ. ESTE 11 KÖRÜL A BLOKKODNÁL VOK. PUSZI 21:28 jan 23
Felültem a 32-es buszra és mentem a központ felé amikor érkezett az üzeneted:
b NE GYERE. ITT VAN BORMACI. MOST HÍVOTT, TALI HOLNAP 21:50 jan 23
a MÁR KÉSŐ, A BUSZON VOK. MOND, H KIMÉNSZ KOCSMÁZNI 12-IG. 21:54 jan 23 
b NEM TOM MONDANI. TUDJA, H VESZEKEDTÜNK LACIVAL 22:00 jan 23
A Katedrálisnál leszálltam a buszról és gyalog bementem a harangig ahol 22:06-kor bevál-ltottam az eurót. Elsétáltam a Kárágiálé park felé. Láttam a Maci-Lacidat a Lausenbe borozni. Nagy bulinak néztem a hangulatot. Tudtam TE, otthon vagy és gondoltam ha a Maci-Lacid sokat iszik aznap este akkor az éjszaka folyamán fel fog keresni téged, mert az alkoholos észjárása 90%-ba egyforma az embereiségnek.
Ahogy az ablaküvegen keresztül a fizimiskáját és a mozdulatait tanulmányoztam nagy meglepetésemre azért elég vidámnak látszott. Nem úgy nézett ki mint egy olyan ember aki veszekedett a szerelmével, hanem úgy nézett ki mint egy olyan ember aki éppen egy nagy nyűgtől szabadult meg. (Mivel a pasasodnak sok baja, s csaja, de soha nem érdekelte a csaja baja) A boldog apaságot kizártam a képből mert azt mondtad nagyon mérges lett amikor közölted vele, hogy gyereket vársz tőle. És igazolta a tényt az, hogy elhagyott. Akkor a tudatomba hasított a felismerés. Az éppen szolgálatos szeretőid hálótársnak szívesen elfogadnak, de élettársnak nehezebben (biztos kitűnő vagy az ágyban. Egéssz nap tudnál benne aludni)
Kiváncsi voltam a véleményedre és küldtem neked egy üzenetet:
a JÓ, HOGY „MÁSIK” JÓL VEDELI A BORT A LAUSENBEN, ÁLLNA KERESZTBE A TORKÁN. Ő AZTÁN EGY IGAZI GAVALLÉR. HA MA NAGYON MEGBÁNTOM, LEBASZOL? 22:28 jan 23
b HAGYD... ÚGYSEM VÁLTOZTAT SEMMIN 22:30 jan 23
Elmentem a 27-es buszhoz, és kimentem a Grigóba.
a BABA, EZEN A HÉT VÉGÉN MÉG CSINÁLHATOD MACI-LACIVAL. HASZNÁLD KI AZ ALKALMAT MERT AZTÁN JÓ DARABIG SZÜNET 23:03 jan 23
b MÁR KIDOBOTT. MI KELL MÉG? HAGYJAD...  23:05 jan 23
Felhívtalak és megegyeztünk, hogy másnap délbe egykor találkozunk a levesesnél. Mondtad kéne egy átmeneti bugyi, hogy ne menjél az orvoshoz tangába. Megígértem, hogy „veszünk” egyet.
Átmentem a kábelen (amit palló helyett használtam) a régi komlóföldre, a Szamos, tulsó oldalára. Sorrenbe helyeztem az eseményeket:
1. 34 napja él és fejlődik benned egy kicsibaba.
2. Maci-Laci, a boldog apuka aki az örömhír hallatára kirugott maga mellől, és elhagyott amikor bajban voltál. (Valyon az ilyen ember megérdemeli, hogy szeressék?)
3. Hétfőre be vagy programálva a nőgyógyászhoz ahol kell fizess másfél millkót, és ez csak a kezdet.
4. Gondoltam ha nem függsz anyagilag a 6-almas Ő-d től akkor nyugodtabb leszel egy kicsit.
5. Május végéig 175 eurót, ki kell fizess az egyetemre.
6. A telefonba olyan reménytelenül csengett a hangod, és az egymillió havered éppen nem volt kéznél. Arra is felkészültem, hogy drága múlatság lesz, szóval nekem annyira hiányzott az aktuális bajod, mint púp a hátamról, de nem szokásom cserbenhagyni a havereimet. Rágondoltam a 34-dal szövegére és eldöntöttem, hogy segítek neked. Valahogy csak a végére érek... De azt a száz eurót, elkönyveltem magamba kölcsön formának mert az nem illeszkedett bele az „ösztöndíjas” kategoriába, mivel semmi köze nem volt az egyetemi tanulmányaidhoz... 
Raktam egy kis tüzet, mert hideg volt és vártam. Én sem tudom mire, de vártam.
Égett a szobádban a villany:
a NINCS KEDVED INKÁBB REGGEL 10-KOR TALI, H VEGYÜNK ÁTMENETI BUGYIT, LEGYEN MIVEL MENJÉL AZ ORVOSHOZ. CUPP 02:41 jan 24
Nem válaszoltál. Biztos beléfáradtál a sírásba, ami nem csoda mert a TE, korodba még nem lehet kukoricázni az álommal.
03:22-kor kialudt a fény a szobádban. A késői lefekvésből itélve látszott, hogy mennyire feldúlt állapotba van a lelked. Már kezdtem azt hinni, hogy tévedtem ami a borgőzős észjárást illeti, és nem fog jönni a Maci-Lacid. Vártam, hogy égjen le a tűz, hogy tudjak hazamenni mert belém idegződött az erdőbe, hogy felügyelet nélküli tüzet nem hagyok magam után a természetbe.
04:07-kor kiszállt a 6-almas Ő-d a liftből az ötödik emeleten és rövid időre rá meggyúladt a villany a szobádban. Szóval a „boldog apuka” kiitta az utolsó csepp bort a kocsmából, és felkeresett, hogy citerázzon még egy kicsit, az amúgy is megterhelt idegrendszereden. Most nyomdafestéket nem tűrő szavakat kéne alkalmazzak. Megvártam ameddig méltóztatott elmenni a bajnak az okozója és azután hazamentem aludni. Meg aztán a „belügyminisztérium is zakatolt” a gyomromban. Szóval éhes voltam mert megszívott az éjszakai frisslevegő a Szamosparton. Sikerült aludjak is egy keveset.
Felébredtem és indultam vissza a Grigó felé, hogy délbe egykor találkozzak veled.
a ÉN PONT 1-KOR OTT VOK AHOL ETTED A LEVEST. LÉGYSZI NE KÉSSÉL NAGYON SOKAT. CUPP 11:04 jan 24
b LEGYEN 2. 11:49 jan 24
a NEM JÓ NEKEM A 2-Ő. LÉGYSZÍVES NE SZÍVASS. A 28-AS MEGÁLLÓBAN VOK MÉG IGY IS HAMARÁBB KIÉREK MINT 1. CUPP 12:15 jan 24
b JÓ, SIETEK. 1-RE 12:24 jan 24
a KÖSZI SZÉPEN. ÉN MÁR ITT VOK EGY SÖR MELLETT. GYERE FEL, UGYANANNÁL AZ ASZTALNÁL ÜLÖK AHOL ÜLTÜNK A MÚLTKOR 12:28 jan 24
Baba, ha sokatt kellet volna várjak utánnad akkor sokat cigiztem volna, és 73 pénz volt egy doboz cigi, és minél többet cigiztem volna annál több pénzt kellett volna elvegyek abból az összegből ami az orvoshoz kellett és még nem tudtunk egy konkrét összeget. Na meg aztán nem akartam tüdőlötyögés kapni.
Felülmúltad önnmagad. Tiz percel a megbeszélt időpont előtt megjelentél a Leveses vendéglő bejáratánál, fonyadtra sírt, vörösbe fordult szemekkel, mint egy Shakespiere dráma főszereplője a végső nagyjelenetben. Pedig neked nem szokásod hamarább elérni. Mindig jó nagy késésekkel szoktál. Látod Kicsilány, TE, is tudsz olyan pontos lenni mint egy Svájci óra, ha akarsz. Sőt még pontosabb is. Gratulálok.
Leroskadtál a velem szembeni székre és úgy ültél ott mint egy rakás szerencsétlenség.
Nagy óbégatások közepette elmesélted a Maci-Lacid és a kicsibabás esetedet ami eképp hangzott: (egy pár pontba tüntetem fel mert hosszú lenne leírni az egészet...)
1 Laci miután megtudta az örömhírt (a 2-2 csík a teszteken) azt mondta, hogy Ő, egy fontos ember és sok ember függ tőle és nem engedhet meg magának ilyen hibákat.
2 Azt javasolta, hogy menjetek fel a szüleidhez és tájékoztassátok öket a részletekről... amire TE, azt mondtad, hogy: -Miért? Anyukám már tíz éve járt nőgyógyásznál. Milyen tanácsokat tudna adni.
(Kicsilány, lehet, hogy Maci-Lacidnak volt egy hátsó gondolata)
3 Ha úgy döntessz, hogy megtartod a gyereket akkor vagy én nevelem és neked semmi közöd hozzá, vagy TE, neveled és akkor nekem semmi közöm hozzá.
TE, Kicsilány, én tudom magamról, hogy nem vagyok nem voltam és soha nem is leszek egy úriember. Soha nem tudtam viselkedni a nőkkel szembe, mindig nagy bădăran, paraszt módjára viselkedtem, de engem is meglepett ez a szöveg és megnyugodtam, hogy vannak nállamnál is nagyobb parasztok, mert egy igazi úriember még álmában sem mondana ilyent egy „hercegmámának”, hogy Semmi közöd a gyermekedhez! Aki jóformán test a testedből és lélek a lelkedből mert kilenc hónapig (+, -) szó szerint elválaszthatatlanok vagytok. Nagyon közeli kapcsolat alakul ki köztetek az idő alatt. Baba, szóval a szavaid alapján meggyöződtem arról, hogy a 6-almas Ő-d, úriemberi modora csak egy álcaháló. Alatta egy beképzelt, gőgős, önző, egócentrikus ember lakózik aki rájött arra, hogy minél nagyobb úriembert alakit a mesterkélten csiszolt modorával és udvarias viselkedésével (mikor többen vannak körülötte) és minél nagyobb hanyag elegánciába burkolozó stílust ölt magára annál több naiv, szép babát tud az ágyába (bocs az ágyatokba) csábítani. Mert ahogy egy párszor már mondtam neked a látszat csal (és a csaló nem mindig látszik, csak egy kivülálló szemébe) TE, nagy tévedésbe voltál ami a kicsibabát illeti mert arra a huvelyvédő fóliára gondoltál amit 2008 dec 27-én vettél a Kumvisz patikából és arra kented, hogy az a fólia nem volt megbízható a 6-almas Ő-d lebaszott azért:
-Mivan veled? Elhhiszel mindent amit egy nyamvadt patikus mond! -De egy héttel voltál eltolódva, mert a kicsibaba benned volt. Tudom most azt fogod nondani, hogy „Igen csak azért volt ez az egész mert akkor odaadtam neked az utolsó pénzemet (300 pénzt) mert kizsaroltad belőlem és csak azért nem tudtam venni magamnak védőfóliát”. De ahogy ismerlek én téged azért nem vagy TE, olyan nagylelkű, hogy az utolsó pénzed nekem vagy bárki másnak add. Jól megtanultad a fukarságot Ráultól. Még azt sem tudtad pontosan mikor is vetted azt a fóliát amiből kikövetkeztettem, hogy TE, az utóbbi időbe nagyon ritkán védekeztél Maci-Lacid mellett a nemkivánatos terhesség ellen. Állandóan tőlem kérdezted, hogy nem tudom véletlenül mikor voltunk pizzázni a Tánod úton... Nem akartam tudni. Hagytam, hogy süljél saját zsírodban. (Látod Baba, de azért még a jó öreg hagyományos csuing-gumi a legmegbízhatóbb mert akárhány ex-el használtad soha nem adódott ilyen „Baj van”-os problémád. Vagy nincs igazam?) És még védted is a Maci-Lacidat, hogy az a buli rég meg volt beszélve és a 6-almas Ő-d nem hiányohatott róla. 
Nekem csak a következő hozzáfüzni valóm lenne az egészhez: „Baba, megfogtak a reklámmal és lám-lám a Gömbölyitő Vállalattal jól megjártad. Csak későn ébredtél rá, hogy egy kicsit-nagyon melléfogtál”
Emlékszel, amikor a Bădăranos módszeremmel megpróbáltalak egy kicsit felvidítani, de előtte egy lelki fröccsöt tartottam, hogy nézd át az étlapot hátha megkívánsz valami kaját mert úgy is panaszkodtál, hogy állandó jelleggel nagy éhséget érzel a gyomrodba (furcsa módon nem volt hányingerérzeted)
Tapasztalatból tudtam, hogy egy nem éhes ember jobban tud nevetni a stupid vicceken. Megint pacalleves mellett döntöttél és megint a tángyérba hagytad a pacal darabkákat. TE, kis butus, mikor jössz rá végre, hogy egy savanyú lével nem lehet jóllakni. Elmondtad, hogy hétfő délután négyre vagy beprogramálva a Páduszán magánklinikára. (valamikor kérdezted mi van abban az épületben) Miután kajáltál kezdtem a sületlen vicceimet: Két néger áll a Garibáldi hídon és pisilnek a Szamosba. Mondta a kissebbik -Milyen hideg ez a víz. Mire a nagyobbik -Igen, és milyen iszapos az alja...
És még egy pár ehez hasonló sületlen viccet mondtam el neked, mert ameddig a viccek csattanóján gondolkoztál addig legalább elfelejtetted a gondjaidat. Egy alkalmas pillanatba megkérdeztelek:
-Véglegesen elhatároztad magad, hogy mit fogsz tenni a kicsi pureccel? Biztos, hogy nem akarod megtartani? Valamikor kilencet akartál.
-Nem, mert ha gyereket akarok akkor nem részegen fogom (biiiip) úgyhogy nem tartom meg.
Akkor a kezedbe adtam négy millkót kp-t (4280 pénzt kaptam a 100 euróért. 4 millát neked adtam. A fentmaradt 280 pénzből etted a levest és én ittam a sört + a doboz cigaretta + buszjegy) Megkértelek, hogy számold meg. Megszámoltad (a hangfelvételre kellett) Tudom most azt fogod mondani mekkora egy szemétláda vagyok, hogy rögzítettem a „szépen csengő” hangocskádat. De a Gumimacival megjárta a Pandamaci. Maci-Lacival megint megjárta a Pandamaci, és még bőven volt idő az egyetemed végéig.
Gondoltam ha februártol összeszedsz magadnak egy másik olyan macit amelyik nem szeret csuing-gumi használni, akkor visszajátszom neked a következményeket, mert a szentképecskére tett fogadalmad úgy látszik nem használt.
Megemlítettem a fotókat, amire TE, azt mondtad:
-Nem igérem most meg mert akkor állandóan kérni fogod, de majd miután túlleszek mindenen, megoldjuk. MAJD úgy május körül. Jó?
(Szóval majd május körül... igen-igen, de, hogy is mondjam: Hétfőn felkeltél, keddig gondolkoztál, hogy szerdán el kéne menjél fotózni de mivel már csütörtök van és péntek rövid nap szombaton szabad vagy és vasárnap meg nem fotóznak. Úgyhogy én soha nem fogom megkapni tőled a „majd májusig megoldjuk” fotókat. Esetleg amikor a nap nyugaton kel fel, majd úgy május negyvenbe ha nem.)
-Jó Kicsilány, ha te azt mondod akkor türelmesen kivárom.
De nem tudtad, hogy nekem a MAJD, olyan gyermekkori traumám mint a nővérednek, a szüleid házassági „évfordulója”.
Megígértem, hogy a nőgyógyász mellett még pótolok a műtétbe és azon kivül még besegítek ha tudok, abba a 175 euróba is ami az egyetemi féléved kifizetésére kellett.
Miután a kezedbe volt a négy millkó még hat percet ültél. Az idő alatt arról beszélgettünk, hogy milyen ideális lenne ha pénteken lenne a műtét mert akkor péntek délután, szombat egéssz nap és vasárnap egéssz nap tudnál ülni az ágyban és „gyógyulnál”
Probáltad bemagyarázni nekem vagy probáltad megnyugtatni önmagad: (nem tudnám ezt megmondani)
-Látod milyen nyugodtan viselkedek. Nem zokogok, nem visibálok, nem ájuldozok, nem panaszkodok senkinek (szóval Baba, én a szemedbe már akkor is egy senki voltam) Próbálok vidámanak látszani. Elég az nekem, hogy otthon a szobámba sírdogálhatok, de ott sem sokat mert Bormaci nem tud semmit az egészről.
Eltelt a majdnem hat perc és...
-Na elfogyott a türelmem. Most megyek.
Kicsilány, hagytalak hadd menjél mert látszott rajtad ha még ülsz egy kicsit elkap a sírógörcs. Úgy látszik menetrend szerint törtek rád a zokogási rohamok. Hazamentél. Én még ültem tíz percet, nehogy véletlenül meglásson valaki minket, hogy együtt voltunk. Rendeztem a számlát és hazamentem aludni. Estefelé küldtem neked egy üzenetet, ne rágodj annyit, hogy mikor is vetted azt a fóliát. Egy sületlen viccbe sütöttem bele a lényeget:
a MI A HASONLÓSÁG A SZÓJA ÉS A VIBRÁTOR KÖZÖTT??? (BEUGROTT. DEC 27-ÉN VOLTUNK A TÁNODÚTI PIZZÁZÓBA ÉS „AKKOR VETTED AZT A FÓLIÁT”) MIND A KETTŐ HÚSPOTLÓ. ALUDJÁL JÓL. CUPP 21:14 jan 24
Január 25-én, kimentem a Korall áruházas ingyenbusszal a... és onnan a Szamos partjára. Jó hely mert közel van a tömbházadhoz és látom ki megy és ki jön, és elválaszt minket a folyó. Aznap nem láttam Maci-Lacit. A szobádba égett a villany.
Később hazamentem. Másnap elmentem melózni...
a KAPTAM FIZÚT. MA 8-KOR VAN IDŐD, H TALI? POTOLJAK MÉG VMI LOVÉT AZ ORVOSHOZ. BIZTOS DRÁGA LESZ. MÉG TÖLTSEK 4 EU-T A TFONODRA? CUPP 13:06 jan 26
b AZT HISZEM IGEN, DE MÉG HÍVJÁL FEL 6-KÖRÜL. IGEN TÖLTSÉL 13:08 jan 26
2009 január 26-án, délután 16:00-órakkor elmentél Maci-Lacival a Kikötő utca 8-as szám alatt található Páduszán magánklinikára, dr. Tetanusz G. Ibolya,  nőgyógyászhoz.
                                                                    
És aznap az ekográf kimutatott benned egy öt hetes „kicsibababát”. Most már 100% biztos voltál benne, hogy terhes vagy (nem csak gond-terhes)                                       
a K.B 6:15-KOR TÖLTÖK A TFONODRA 4 EU-T. ÍRD MEG HOL ÉS HÁNYKOR AKAROD, H MA TALI, HA VAN IDŐD. ÉN KB 10-PERC MULVA SZABADULOK A BANKBÓL. CUPP 17:53 jan 26
b AKKOR SIESS A LEVESES VENDÉGLŐHÖZ. TALI 6:20 KÖRÜL. JÓ? 18:06 jan 26
a 6:45. + - 5 PERC. MÉG BENT VOK A BANKBAN 18:10 jan 26
b AZ KÉSŐ. HA TAXIVAL JÖSSZ? 18:11 jan 26
18:16-kor kiengedtek a munkából. Elmentem a Nimerváig, ahol a megállóban található cigis bódénál megvettem egy 4 eurós, kaparós Poranges újratölthetős kártyát. Beültem egy taxiba és kimentem a Grigóba. Felmentem a levesesbe és meglepetés. Küldtem egy sms-t:
a ITT VOK A LEVESESNÉL. HOL VAGY? MERT NEM LÁTLAK 18:27 jan 26
Feljöttél a turkálóból, elegáns göncök után turkáltál, mivel pénzt éreztél a markodban. Nem gondoltál arra, hogy még nincs lezárva a „hibád” és még nem tudjuk pontosan mennyibe is fog kerülni  a műtét, na meg a műtét utáni antibiotikumos gyógyszerek.
Bementünk a vendéglőbe. Nem a mi megszokott asztalunkhoz ültünk mert azt valami taljánok foglalták el. Megint a szokásos pacal levest kérted az étlapról. Én rendeltem neked egy sűltgomba adagot is mert tudtam, hogy a pacaldarabkákat megint ott fogod hagyni a a tángyér szélén (úgy is volt) És egy üveg pringátot. Megmutattad azt a testszínű Zsolis „átmeneti” bugyit amit 110 pénzért vettél, hogy ne tangába, olyan „kurvás bugyiba”… a látszat kedvéért. És a tanga vékony pántja nem tartotta volna meg a nagy, hagyományos, vattatampont. Beszámoltál a napi eseményeidről...
1. Öt hetes kicsibát mutatott ki az ekográf eredménye, de hét heteset írtak be a küldőpapírodra, hogy legyen biztosabb. 500 pénzt fizettél nőgyógyászati vizsgálatra, és 600 pénzt fizettél az ekográfért.
                                             
2. És péntek délután négyre be vagy programálva az Egyed!Med magánklinikára (ami közel van ahoz a műfüves fodbalpályához. A 6-almas Ő-d, ott szokott régebb fodbalozni) ahol 4800  pénzbe fog kerülni a műtét.
(Baba, emlékszel amikor elkértem a küldőpapírodat egy. Az azért volt mert sutyonba lefényképeztem a telefonnal, hogy még legyen egy szolid, kézzelfogható érvem ha netán egyetemed végéig egy másik „macival” is csuing-gumi nélkül akartál volna etye-petyélni... Megkérdeztem:
-Biztos, hogy nem akarod megtartani? Mert sulis korodba, mindig azt hangoztattad, hogy kilenc gyereket akarsz a világra hozni.
-Nem akarom megtartani mert még magamra sem tudok vigyázni!
Az a lépés is jól kijött amit számolgattam, hogy jó lenne pénteken, mert...
Baba, és Maci-Lacidba annyit tisztelek, hogy meg akarta mondani a szüleidnek, csak TE, nem egyeztél belé. Valyon attól féltél, hogy apukád összeszid, hogy miért pont Maci-Lacival... mert 2007-be azt mondtad nekem, hogy a szüleid ki nem álhatják a „szíved választotját” (most, hogy egy kicsit jobban megismertem, meg tudom érteni  őket) Vagy, lehet, hogy a „mindened” csak érvénybe akarta léptetni a hátsó gondolatát: Mivel ismervén apukád természetét, meg akarta mondani, hogy... és akkor apukád hirtelen haragjába megtiltotta volna neked, hogy továbbra együtt járjál a Maci-Laciddal. Kifizeti apukád  a műtétet és avval a „mindened, olcsón elérte” amit akart. Lerázta magáról a boldog apaságot és megint szabad lessz neki „virágszálról-virágszálra röpködnie”. És mégis mindenki apukád feje felett tőrt volna pálcát mert őt tartották volna a fiatal pár megrontójának. De így is jól alakult a Maci-Lacid terve mert nem Ő, nem apukád, hanem én, a csóró kapus fizette „másnak a ballépését” (pont úgy mint Bradács, a 6-almas „Dobzsé Lászlónak” azt a nevezetes lacipecsenyés ebédjét)
És Baba, ha olyan nagyon szeret a Maci-Lacid ahogy állitottad január harmadikán a P-Fikcióban akkor nem lett volna logikusabb ha azt mondta volna neked: Gyere menjünk fel a szüleidhez kérjem meg tőlük a kezed. Ha most megtartjuk a kicsibabát, meg, ha meg nem akkor idővel, miután úgy érezzük, hogy fel vagyunk készülve akkor lesz egy egéssz fodbalcsapatra való (a cserejátékosokat is beleértve) De ezt csak úgy bădăranosan mondom. Tudod Kicsilány, nem vagyok én úriember...
A másik dolog ami tetszett nálla, hogy legalább egy normális klinikára vitt el, mert vihetett volna a diákklinikára is ahól borravalóért műtik a népet, de lehet, hogy az pancser munka lett volna.
Most már biztosra tudtuk a kiadások első részletét mert 500 pénz a nőgyógyász, 600 pénz az ekográf és 4800 pénz maga a műtét az Egyed!Med magánklinikán amit a Páduszán ajánlottak nektek. Szóval az orvosi kiadások idáig 5900 pénz. De még ott volt a taxi, mert a klinikáig leménsz busszal de hazafelé muszáj a taxi. És a Marosmenti tértől a Tánod út végéig elég hosszú az út. Egy kis matematika óra és akkor adtam még 2600 pénzt. Szóval 4000 + 2600. És még ott voltak a műtét utáni, előírt antibiotikumos gyógyszerek, ami ???? Azokat megvettem volna a Kumvisz patikánák a műtét után. Szóval jól állt a szénánk mivel volt annyi, hogy fedezze a kiadásokat.
Egy kicsit megnyugodtál, hogy nem függsz anyagilag Maci-Lacitól. Visszatért beléd az önbizalom mivel most sem hagytalak cserben. Megint a régi Kicsilány lettél (csak a szemed legmélyén bujkált még valami félsz) Felébredtek benned a szunnyadozó hormonok. Elmesélted, hogy Maci-Lacinál mind a két szobájába etye-petyéltetetk, és a nagyszoba közepén van az ágy és, hogy Maci-Laci milyen „finoma” csinálja és stb-t
Akkor váratlanul megemlitettél egy  lényeges dolgot a 6-almas Ő-d ről:
-Azt mondta az orvosnak, hogy fizet akár milyen extrát, csak minden rendbe legyen velem.
Valyon a 6-almas Ő-d nek a felszínre tőrt volna a jobbik énje?  Azt szerette volna, hogy simán, eseménymentesen, fájdalommentesen, komplikáciok nélkül zajlódjon le a műtét.
Amikor ezt meghallottam, gondoltam egy kicsit felvidítalak:
-Hagyjad Kicsilány, Lacinak elmúlik a sokhatása amit az „örömhíred” okozott neki és visszafogad maga mellé. Meglásd minden a régi lessz köztetek.
Mert tudtam, hogy minél vidámabb egy ember annál ellenálóbb a fizikai terhelésekkel szembe. És neked abban a periodusba nagy szükséged volt a lelki összharmóniádra, mert az utóbbi pár napba nagyon kijutott neked. Amikor már indultál kifelé a vendéglőből, kibökted:
-Ha ezen túlleszek, akkor egy igazi edzett nő lesz belőlem.
-Ha edzett nő akarsz lenni akkor ha lehetséges aludj már este tíz óra előtt, mert az sokkal pihentetőbb alvás mint az éjfél utánni.
(A következő napokba akárhányszor kimentem a Grigóba minden alkalomkor égett a villany a szobádba este 11-óra után is. Nem fogadtad meg akkor sem a tanácsomat). Szóval kimentél a vendéglőből, hazamentél és a tömbháznál várt rád a Maci-Lacid. Egy rövid idő múlva érkezett az üzeneted.
b IGAZAD VAN, BÉKÜLÜNK 21:55 jan 26
a AMIKOR LEJÁR AZ EGÉSSZ... ÉS A KÉT HETES TILALMI IDŐSZAK IS, BÚJJATOK ÖSSZE A TÁNOD ÚTON (HAZAI PÁLYÁN) ÉS PRÓBÁLD RÁBESZÉLNI A GUMI HASZNÁLATÁRA. HALLGASS RÁM... MENNI FOG. DE ELVÉGRE A TE „HASAD”, TESZED AHOGY JÓNAK LÁTOD. CUPP 22:08 jan 26
Már kezdtem azt hinni, hogy minden szép és jó lessz megint köztetek és, hogy átlépjem a morálodat jó magassra kell majd emeljem a térdemet. Ebbe a tévhittbe tengettem egyszerű életem, ameddig el nem olvastam az üzenetedet:
b AMÚGY NEM BÉKÜLÜNK. CSAK AZT JÁTSZOTTA MEG, HOGY SAJNÁL... MÁR ELEGEM VAN AZ EGÉSSZBŐL 20:17 jan 27
(Ó, egek. Állitsátok meg a Földet! A Kicsilány, ki akar szállni belőle)
Ahogy ezt az üzenetedet elolvastam elmentem „bemérni” a klinikát ha véletlenül üzensz, hogy menjek érted akkor pontosan tudjam, hogy hová. Mert ahogy vettem észre az úriembered szeszélyesebb mint az áprilisi időjárás. Gondolhattam volna, hogy avval az extrák fizetésével is csak járt a szája mert lengette a szél. Elküldtem neked a pontos koordinátákat, ha Maci-Laci nem visz el akkor tudjad hová kell menjél.
a ÓRÁR EGYED!MED: 15-19, H-P. EGY BLOKKBAN VAN A M. ZSIGMOND SUGÁRÚT ÉS A GORNULUI UTCA KERESZTEZŐDÉSÉNÉL. U.H PÉNTEK ESTE HA MINDEN OK BIPP MEG. HA HOLNAP ESTE FÉL 7-KOR TALI A MONOSTORI MEKI ELŐTT MÉG TOK ADNI 500 PÉNZT TAXIRA HA „VÉLETLENÜL” OTT FELEJT MACI-LACI AZ ORVOSNÁL. CUPP 21:20 jan 27
b NEM FELEJT:) 21:21 jan 27
a TE TUDOD. DE AZÉRT HOLNAP HA VAN IDŐD TALIZHATUNK A MEKI ELŐTT FÉL 7-KOR EGYÜNK VMIT. CUPP 21:29 jan 27
b NEM JÓ 21:32 jan 27
a OK, AKKOR KÉSŐBB? VAGY MEGKERESEL A BANKBA? 08:30-TÓL 18:10-IG BIZTI BENT VOK 21:37 jan 27
a NA LÁTOM MEGINT KURTÁN VÁLASZOLSZ. TALI MAJD MÁSKOR. ALUDJÁL JÓL. PUSZI 21:56 jan 27
b JÓ 21:57 jan 27
a ÉS APROPÓ, AMI MACI-LACIT ILLETI, HAGYJAD, TALÁLSZ TE MAGADNAK HOZZÁD ILLŐBBET. FEL A FEJJEL KICSILÁNY, MELLETTED VAGYOK „NEM HAGYLAK EL”... CUPP 22:20 jan 27
a SZIA BABA, EGYÉL ÉS ALUDJÁL MINÉL TÖBBET, NE PAZAROLD AZ ENERGIÁDAT MACI-LACIRA MERT NEM ÉRDEMELI MEG. HA VALAMIRE SZÜKSÉGED VAN ÍRJ SMS-T VAGY HÍVJÁL. TÖBBET NEM ZAVARLKAK, VÁROM, H HÍVJÁL TE AMIKOR JÓNAK LÁTOD. KITARTÁST, „NÉLKÜLED NINCS MÁSIK PART”. NAGY CUPP A HAMVAS ORCÁCSKÁDRA 10:02 jan 28
a BOCS, DE KÉRLEK MOST A NAPOKBA NÉHA-NÉHA CSAK BIPP MEG, HOGY TUDJAM, HOGY JÓL VAGY. VAN MÉG 1-SÉGED? PUSZI 18:06 jan 28
b IGEN. DE NEM BIPP 18:07 jan 27
a HA NINCS SOK CENTED HNAP MÉG TOK TÖLTENI 4 EU-T HA AKAROD. CUPP 18:09 jan 28
Január 29-én, 19:51-kor megcsengettél a ...7475-ös telefonszámodról.
a VAN VMI BAJ? SEGÍTHETEK VMIVEL? MIÉRT BIPP, AZT ÍRTAD, H NEM BIPP. BIZTI NINCS SEMMI BAJ??? 19:53 jan 29
b NEM. NINCS 19:55 jan 29
a HNAP ESTE MACI-LACINÁL ALSZOL VAGY OTTHON? 19:57 jan 29
b NEM TOM 19:58 jan 29
a KÉRDEZD MEG AZ ORVOST, H MŰTÉT UTÁN SZABAD EGYÉL FEKETE RIBIZLIT, MERT AZ VASAT TARTALMAZ ÉS PÓTOLJA A VÉRVESZTESSÉGET 19:59 jan 29
Nem válaszoltál...
Január 29-én, 21:35-kor szerettem volna hallani a hangodat és felhívtalak. Fogadtad a hívást.
-Szia, hogy érzed magad?
-Vagyogatok.
-Félsz a holnapi naptól?
-Egy kicsit, képzeld el, hogy jártam Maci-Lacival. Még emlékszel Szöszke Annára?
-Igen. Mi van vele?
Küldött nekem egy üzenetet, amelyikbe azt kérdezte, hogy szeretem még Lacit? Visszaírtam neki, hogy nem, már nem. És a következő üzenet Maci-Lacitól érkezett, hogy jobb is így mert már ő sem szeret engem és könnyebben átteszem magam az egészen. Jól felidegeskedtem, mert képzeld el Laci, és Anna, együtt voltak.
-Kicsilány, akarod, hogy minden reggel munkába menet eresszem le a Laudi kerekeit? Hadd mérgelődjön ő is egy kicsit.
-Hiába mert akkor taxival menne. Kár a fáradségért.
(Én akkor meg akartam neked mondani a véleményemet Maci-Lacirol de jobbnak láttam befogni a pofámat, pedig fel kellett volna hívjam a figyelmed, hogy emlékezz vissza egy kicsit a régebbi időkre mint például a 2007-es félszigeti fesztiválra, akkor is mennyi kelemetlen pillanatot szerzett neked, de nem akartalak jobban elszomorítani) Megint mérges voltál másra és mégis velem kezdtél pattogósan beszélni:
-Nem megegyeztünk, hogy nem hívsz és nem küldözgetsz több üzenetet majd hívlak én. Pá -És evvel lezártad a telefont.
a HÍVLAK ÉS ÍROK MERT A HAVEREM VAGY ÉS AGGÓDOK ÉRTED. EZÉRT ELÍTÉLSZ? CUPP 21:49 jan 29
Nem válaszoltál.
2009 január 30. Elérkezett a műtét napja. Az egyházi személyek úgy titulálnák, hogy: Eljött a ”kivégzés napja”... Pax vobiscum...
a KITARTÁS KICSILÁNY. NEM LESSZ SEMI BAJ. MELLETTED VAGYOK. A HAVERED VAGYOK ÉS NEM HAGYLAK CSERBEN, SOHA. PUSZI 15:50 jan 30
Délután 4-re, leszállított Maci-Lacid a szép, fekete márkás járgányával.   a M. Zsigmond sugárút 700/10 szám alá az EGYED!MED nevezetű magánklinikára, ahol 16:00 órától voltál  beprogramálva. Csodálatra méltó, hogy nem késtél el...
Emlékszel, mivel vigasztalt téged az orvosnő a Páduszán klinikán?
-Van hosszú periodus amikor senki sem keres fel minket ilyen problémákkal. De most mintha csőtörés lenne, egyből öt esetünk van zsinórba. (Kicsilány, evvel csak azt akarta mondani, hogy nem TE, vagy egyedüli az ilyen problémával. Ez az ünnepi borgőzös hangulat eredménye... mindenkinél... de ez mind mellékes)
Szóval délután négykor, büszkén mint egy kékvérű hercegmámá, bevonultál a klinikára ahol felcseréltették veled a testszínű, kényelmes, „átmeneti bugyidat” és egy még kényelmesebb, kék színű, száz-százalékos gyapot lepedőanyagból készült, univerzális méretű, „hercegmámák lovaglásra” előírt mundért adtak rád, amibe átkísértek az úgynevezett... (Kicsilány, nevezd ahogy akarod) terembe ahol felültettek a „fémlábú paripára” amelyik jámboran tűrte, hogy a hátán üljél a V betü formába helyezett és rögzített lábaiddal (Baba, én elhiszem, hogy Maci-Lacid szép fekete autójának az anyós ülésén inpozáns látványt nyújtassz, de ott azon a „lovon” szerinted inpozáns látványt nyújtottál?)
Az orvosok beléd traktálták a bódító mákonyt amitől a villanykörték a plafonon nőni kezdtek, s mint óriási meteorok keringtek a levegőben. A szakemberek, türelmetlenül várták, hogy kerülj magatehetetlen álapotba (Majdnem úgy mint a sivatag fölött keringő dögkeselyük az egyre jobban és jobban gyengülő, kiszemelt áldozatukra. Csak egy ici-pici külömbség van közöttük. Ja, hogy mi? Csupán annyi, hogy az orvosok nem keringtek, szűkebb és szűkebb köröket leírva a fémlábú műtőasztal körül)
A villanykörték a levegőben, őrült, csúfondáros táncba kezdtek, azután felrobbantak egymás után. Egyszerre a semmibe vesztél...
Miután elbódultál, elbodult „lovaglásod” alatt végrehajtották a hideg, ja bocs a szobahőmérsékletű, rideg vasakkal a műtétet" aminek művelete hála legyen, sikeresen lebonyolódott
Az idő elötti orvosi beavatkozás „segítségével” a herceg mámából lett egy ex-hercegmámá. (Kicsilány, ha érdekel a műtét tudományos magyarázata akkor egy részletet megtekintheted a keresztmetszetes ábrán)   
                               
                         
Magadhoz tértél. Nagyon le voltál gyengülve a vérvesztesség miatt, mivel minden „születés véres”, de hősiesen átszédelegtél a saját lábaidon a rehabilitációs szobába, ahol ismeretséget kötöttél Sorstárs Helgával és telefonszámot cseréltetek, mert manapság fehérember már nem jár mobilfon nélkül. Ameddig TE, a fémlábú paripán úgy „vágtáztál”, hogy a paripa sörénye csak úgy lobogott a szélben, és olyan sebesen haladt mint egy lángoló üstökös (legalább is gondolataban) egy „kozmikus” test hullott darabjaira, s tünt el nyomtalanul a végtelenbe (vagy a szennylélevezető csatornahálózaton keresztül a Szamosba?) Kicsilány, ugye evvel a „gyönyörrel” még nem találkoztál hosszú nemi életed folyamán, és ha rám hallgattál volna ott a Kumvisz patikánál, akkor lehet, hogy???
De ameddig TE, bent a klinikán agonizáltál, addig a 6-almas Ő-d elment, hogy vegye be a napi kötelező gyógyszer adagját…bor formájába. Azért izgultam, hogy „ottfelejt”, de nem felejtett. Visszajött. Beültetett a márkás járgányába és elhajtottatok.
Útközbe megállt a piac mellett a Viaszfarm patikánál, hogy vegye meg neked az orvos által előírt antibiotikumos meg fájdalomcsilapitó gyógyszereket amik nélkül nem tudtál volna létezni egy jó pár napig (Megint egy véletlen egybeesés mert TE, is ott „vetted” magadnak a posztinolt 2007-ben és akkor is a Maci-Lacid miatt)
Ameddig bent volt a patikába TE kihasználtad az alkalmat és 17:25-kor felhívtál a …7475-ös telefonszámodrol és megnyugtattál, hogy átestél a műtéten és minden rendbe van veled. Elég pilledten csengett a hangod (Látod, itt megint gyarapodott a közös vonásunk…csak én parancsra, fegyveres ellenséget, TE, meg szabad akaratodból a... Na milyen érzés?) Elindultatok a Grigó felé, útközbe még megállitotta a csillogó-villogó járgányát, és vett neked egy doboz natűr narancslevet. Nagyon el voltál ragadtatva az úri gesztusától. Hazáig szállított, és ő onnan hazament a Monostorra. 19:16-kor ment be egymagába a lépcsőházba, én meg a munkából hazafelé. Gondoltam ha Maci-Laci nincs nállad akkor egyedül vagy és küldtem neked egy üzenetet:
a SZIA BABA, EGYÉL VMIT ÉS PIHENJ JÓ SOKAT. PUSZI 19:20 jan 30
Kicsilány, azt hittem, hogy levonod a tanulságot az esetből...
Január 31-én, 17:05-kor felmentem Robihoz, mert elválaltunk egy blokkmotor összeszerelését. Az erkélyen bütykölgettük amikor, 20:21-kor láttalak. Bormacival voltál és a Táviró felé mentetek. Megint vékonyan, de elegáns göncökbe voltál öltözve. Gondoltam nem vagy annyira mentálisan korlátólt, hogy mindazok után visszamenjél a Maci-Lacidhoz., de egy óriásit tévedtem. A menetritmusod és lépéstávolságodból itélve elég jó kondiba voltál a fájdalomcsillapitó hatása alatt.
Este tízkor befejeztük a motor összeszerelését. Lecipeltük az emeletről, és kifizették a munkadijat. Megkaptam a részem aminek majdnem a felét felajánlottam neked mert sokszor panaszkodtál, hogy labdarugórajongó hutőszekrényetek van ami sokszor „sună a gol”.
a SZIA BABA, HOGY VAGY? MA HA VAN KEDVED ÉS IDŐD SZERETNÉK VELED TALI. TOK PÓTOLNI 500 PÉNZT KAJÁRA... VAGY... CUPP 10:36 feb 01
b EL FOGOM FOGADNI, DE NEM KAJÁRA, HANEM KELL CSINÁLJAK EGY VÉRVIZSGÁLATOT, AZ ORVOSNŐ KÉRTE. KÉT HÉT MULVA VISSZA IS KELL MENJEK HOZZÁ KIVIZSGÁLÁSRA. A MŰTÉTET ÉN FIZETTEM, LACI A GYÓGYSZEREKET, M AZ IS DRÁGA VOLT 12:03 feb 01
b TALI MA 2 KÖRÜL A LEVESESNÉL VAGY A P-FIKCIÓ? LACITÓL JÖVÖK 12:06 feb 01
Kicsilány, úgy sujtott ez az üzeneted mint derült égből a villámcsapás. Amikor elolvastam jött, hogy gyászos üvöltés kiséretében nekiszaladjak fejjel a falnak... De ez van: Hol volt hol nem volt, valamikor régen volt egy egyszerű, hétköznapi, szürke ember aki annyira vitte, hogy félig megértette a nőket. Az ő esetébe mind a mai napig a leggondosabb kezelés is hiábavalónak bizonyult, mivel megállt az esze és azóta ácsorog.
Kellett egy kis idő ameddig összeszedtem magam. (Elfogyott a szürke telefonomból az egység, elővettem a fekete telefont, aminek ...2893-as számja volt. Arról írtam és hívtalak aznap)
a OK, AHOGY KIJÖSSZ MACÍ-LACITÓL TÉRJÉL EL JOBBRA ÉS ÉN OTT LESZEK 2-KOR. CUPP 12:21 feb 01
Elindultam a Monostor felé... gyalog...
b KÉSEK 30-PERCET. MUSZÁJ 13:17 feb 01
b GYERE A GRIGÓBA A HÍDHOZ FÉL 3-RA 13:30 feb 01
b NE GYERE. AZAZ MACI-LACI HAZAVISZ H VEGYEM BE A GYÓGYSZERT ÉS NEM TOM UTÁNNA MIT AKAR 13:42 feb 01
a PEDIG MÁR MAJDNEM A HÍDNÁL VAGYOK. MEGINT ROHANTAM POTYÁRA. KÖSSZ 13:45 feb 01
b HÍVLAK ÉN 13:46 feb 01
a ÉS MA DU 5-KÖRÜL NEKED MEGFELELNE, H TALI? ADDIG ÚGYSEM ÜL NÁLLAD MACI-LACI 14:40 feb 01
A Grigóba voltam. Egy padon ücsörögtem a tömbházad háta mögött...
b GYERE M MACI-LACI EL KELL MENJEN VHOVÁ, KB 30 PERCRE. TALI OTT LACINÁL, A BLOKK HÁTA MÖGÖTT. SIESS 16:33 feb 01
b HOZZ EGY HARISNYÁT LÉGYSZI, OLYAN COMFIXEST, BŐRSZÍNŰT. AZ ENYÉM, AMI RAJTAM VAN ELSZAKADT 16:34 feb 01
Vasárnap lévén csak a Távirónál volt nyitva, a non-stop, pedig majdnem a rádió épületéig elmentem harisnyavadászatra.
a NEM TALÁLTAM CS OLYAN BUGYIHARISNYÁT. AZ JÓ LESSZ? MINDEN BE VAN ZÁRVA, ITT A GRIGÓBA 16:39 feb 01
b NE HOZZ HARISNYÁT, SIESS M MACI-LACI MINDJÁRT HAZAJÖN. K.B 18 PERCÜNK VAN 16:40 feb 01
Felértem a Monostorra. Egy mentőautó állt a lépcsőház előtt. Megrogyant a térdem...
a HOZZÁD JÖTT A MENTŐ? ITT VOK A BLOK MELLETT 16:50 feb 01
b NEM. MOST JÖVÖK 16:52 feb 01
Baba, egy napsütétes, februári nap volt, sok sáros jéggel körítve. Patakokban folyt az izzadság a hátam közepén a meleg polár ruháim alatt. Baszok bele, neked könnyü volt jőni-menni a Monostor és a Grigó között mert autóval vittek-hoztak. Én meg gyalog a Györgyfalvi negyed-Monostor-Grigó és megint Monostor. Szóval nem csodálkoztam volna azon sem ha a tökömön a bolhák vizipolózni kezdtek volna, mert úgy le voltam izzadva. Volt egy fél buszjegyem de azt a hazafelé vezető útra tartogattam. Megint hamarább a találkahelyre értem mint ahogy TE, kiértél a földszinti lakásból. Majdnem négy percet vártam utánnad, és csak úgy mellékesen megjegyzem, nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre.
Kijöttél, ugyanazokba az elegáns ruhákban voltál amiben az este láttalak (csak a harisnyád volt elszakadva) Azt mondtad:
-Nem tudsz a közelbe egy helyet ahová beülhetünk, igyunk egy kólát.
Lementünk a Kakaó utcán (a Germán-Házikó melletti lépcsőkön) Mosolyogtam amikor rájöttél, hogy hol is jársz igazából:
-Most már tudom hol vagyok!
Kicsilány, mennyire nem ismered a saját szülővárosodat. Kérdem én, hogy akarsz nekivágni a világkörüli utazásodnak? Nem félsz attól, hogy eltévedsz és egy szép nap kikötsz Tanger külvárosának a szűk utcáirol híres labirintusába, ahol egy europai bármikor szembetalálhatja magát egy feléje röpülő késsel.
Megkértél, hogy ne siessek úgy, mert nem tudsz lépést tartani velem.
Bementünk a Germán-Házikó nevezetü vendéglőbe, rendeltél magadnak egy csokoládépudingot meg egy csupor kakaót... és állandóan TE, beszéltél... hogy volt a... és képzeld el mit éltem át és min mentem keresztül... és, hogy a klinikán... és Helga... és a I.M. Kisutcába levő Hemoglobincenterhez kültek vérvizsgálatra és... stb. Mivel nem volt időnk trécselni, pofátlanul félbeszakítottalak:
-Lacival, hogy áll a helyzet?
-Békülőfélbe vagyunk.
Fel szerettem volna hívni a figyelmedet, hogy probáld rábeszélni a Maci-Lacidat az óvszer használatára legalább az egyetem végéig, mert az nem butaság. Látod mik a következmények. És ha nem megy akkor gondold át jól a dolgokat mert a szíved választotja nagyon szeszélyes fazon. Gondol egyet és hamar kiteszi a szűrödet. Láthattad a „kisgyermekes problémádnál” is milyen díszhisztit levágott és milyen úri módon ebrudált ki maga mellől.
Ballagásod után megint natűrbe mehetett volna az etye-petye, ha már az aktuális, szolgálatos szeretőd az elvek embere és csak úgy szereti. És gondolkozz egy kicsit racionálisan mert e kis ballépés miatt majdnem annyi pénzt „fizettél” mint amennyivel ki tudtad volna egyenlíteni az utolsó félévi egyetemi tandíjadat. És ha nem lett volna hajlandó az óvszer használatára akkor megtaláltad volna a kocsmában, az egyetem végén is. De ezeket nem tudtam elmondani mert ahogy kimászkáltál a szarból akkor megint TE, voltál a világ közepe, és én, a TE, szemedbe megint alacsonyabban voltam mint a bányabeli béka pinája. Megint TE, voltál a Pikk Ász (a juhász)
Pedig egy táblázatot is készítettem a számításaimról amiben a Bálint nap is fontos szerepet játszott (amitől előre reszkettem, mert ha becsúszott volna még egy „hiba”, akkor arra nem biztos, hogy ki tudtam volna teremteni még egyszer a szükséges pénzösszeget)
Megmutattam a táblázatot. Udvariasságból a kezedbe vetted a táblázatos papírt, de látszott a szemeden, hogy nem érdekel. Le akartam fotózni a telefonnal a frissen szerzett, ex hercegmámái arcodat. Felcsattantál:
-Engem ne fotózz csak ha megengedem!
Na puff neki, ahogy megint biztos talajt éreztél a lábad alatt megint úgy viselkedtél mintha a hercegnők-hercegnője, lettél volna pedig akkor csóri fejed már csak egy ex-hercegmámá voltál.
(Sajnáltalak, de én is hibás voltam mert egy épelméjű ember olyasmire nem nyújtott volna anyagi támogatást. De sajnos a haver voltál és úgyis a nővéred szerint, én sem vagyok telyesen épelméjű) Akkor TE, elkérted a telefont és meggyőzödtél róla, hogy nem készült el a fotó (Szerencsére „elfelejtettem” szólni, hogy milyen szexis a hangod, mert biztos megcenzúráztad volna azt is)
Nekedadtam a buszjegyet, mert nagyobb hasznát vetted volna mivel nehezedre esett a járás, abba a periódusba. Kihozták a kakaót és nekem a sört. De nem volt időd elfogyasztani mert felhívott Maci-Lacid, hogy hazaérkezett és be szeretne menni a lakásba de nem tud mivel nállad a lakás kulcs. TE, a következő percbe már csipkedted magad és rohantál. Amikor mentél ki az ajtón mondtad, hogy fogyasszam el a kakaót meg a pudingot. Kicsilány, köszi. De tudod jól, hogy a sörrel nem egyezik a tejes dolog, meg aztán nem is szeretem a tejet. Az 500 pénzre (amiért igazság szerint megbeszéltük a találkát) azt mondtad, hogy majd átveszed máskor.
Megkérdeztelek:
-Mikor akarod, hogy találkozzunk?
-Majd felhívlak és megbeszéljül. Szia
-Szia -És kimentél az ajtón. (Kicsilány, ott beszélgettünk egymással utoljára, mint haverek) Küldtem egy üzenetet:
a HA MEGKÉRLEK SZÉPEN, KÉSŐBB VISSZAJÖSSZ? 16:59 feb 01
b NEM TOK 17:00 feb 01
Egy kis idő után küldtem egy üzenetet:
a LÁTOD MILYEN VAGY. GYERE LE MACI-LACIVAL, ELŐBB-UTOBB ÚGYIS MEGISMER. NEM SZERETNÉK MA BUTASÁGOT CSINÁLNI 17:22 feb 01
b KÉRLEK SZÉPEN NE CSINÁLD. MAJD HÍVLAK ÉN 17:27 feb 01
a MÉG NEM TOM, HOGY FOGOK REAGÁLNI... DE EZ ELDŐL MIUTÁN KELLŐ MENNYISÉGŰ ALKOHOLT FOGYASZTOTTAM AHOZ, H NE TUDJAK TISZTÁN GONDOLKOZNI. MOST CSÚSZIK LE AZ ELSŐ DECI „PÁLILONKA” AZ EGÉSZSÉGEDRE 17:30 feb 01
17:59-kor egy nemfogadott hívás (Hívtál de nem vettem fel, mivel sokszor TE, sem szoktad...)
a BOCS, DE NEM VETTEM FEL, HOGY NE FOGYASZD A CENTED, MERT 2 HÉTIG NEM TUDOK TÖLTENI. ITT VOK A BLOKK ELŐTT, MÉG VAN 2 UJJNYI PÁLESZ AZ ÜVEGBEN AZUTÁN VAGY SZERENÁDOZOK AZ ABLAK ALATT, VAGY BECSENGETEK ÉS KIHÍVLAK 18:35 feb 01
Kicsilány, elmesélem, hogy jutottam és miért jutottam arra az elhatározásra: Miután elmentél én, még ott maradtam a vendéglőben. Előttem volt a táblázat (amibe csak udvariasságból tekintettél bele) Minél többet tanulmányoztam azt a fránya táblázatot annál jobban kezdett antipatikus lenni a tartalma. Törtem az agyam fölötte. Miután megittam még egy sört eldöntöttem, hogy fogom megoldani a kényes problémát. Kiegyenlítettem a számlát, kijöttem a vendéglőből és az első kis boltban vettem egy fél liter lityi-lötyi V 33-as vodkát, (Időkőzbe a hőmérő higganyszála megint jóval a  nulla fok alá kezdett sülyedni, de nekem lasacskán kezdett felfőni az agyalapom)
Meghánytam-vetettem egy apró mozzanatot és egyáltalán nem tetszett a végeredmény, mert szem előtt tartva azt a tényt, hogy: január 20-tól (amióta tudattad a Maci-Laciddal az „örömirt” és egyből it's showtime robbant ki) február 14-ig, se te szex se te alkohol, kerek 25 napig ami nállad... de azt hiszem TE, jobban ismered saját magad. Rád bizom, hogy gondolj bele milyen vad orgiát lerendeztetek volna egy ilyen hosszú önmegtartoztatás után. És ráadásul pont Bálint napra ért véget az orvosi tilalom...
Kértelek, hogy gyere vissza a Maci-Laciddal, mert ha igazából befogadott téged a szíve birodalmába akkor szerintem egy rövid időre szegre akasztotta volna az elveit és megértette volna és elfogadta volna a csuing-gumi használatát. Főleg hogy olyan „friss” volt az eset, mint a komunizmusba a kenyér: -A kenyeres boltban:
- Jónapot, friss a kenyér?
-Nagyon friss. Alig két napos.
És ott csengett a fülembe az arany beköpésed „MÉG MAGAMRA SEM TUDOK VIGYÁZNI” és a 34-dal, és szemelőtt tartottam azt a tényt, hogy legkésőbb május végéig ki kellett fizesd az egyetemi tandíjad utolsó részletét. És mintha nagykanállal ette volna a kálciumos jaurtot a serdülőfélbe levő euró árfolyama, úgy nőtt felfelé a világválság miatt... És lehet be kellett volna fagyasszad az utolsó éved rongyos 175-euró miatt.
Kicsilány, amit én sok fejtörés árán nem tudtam megoldani, rábiztam hogy oldja meg a V 33-as „görény” vodka amit az utcán üvegből illogattam.
Közben állandóan probáltalak felhívni, TE, meg állandóan nemfogadott hívásdit játszottál, és zártad le a készüléket.
Miután kiittam a fél üveg vocit, támadt egy vad ötletem.
Gondoltam felkeresem a nővéredet és megkérem, hogy hívjon fel és mondja azt neked, hogy gyorsan menjél haza mert apukád egy fél óra mulva meg fogja látogatni a Tánod úti lakást. De elvetettem az ötletet mert akkor magyarázkodni kellett volna. Elfogyott a cigim és kimentem a főútra vegyek egy másik dobozzal. A cigis bodénál támadt egy még vadabb ötletem. Viszek a 6-almas ő-d nek ajándékba, egy tasak kotongumit. Megvettem és megszületett az átadási szöveg is. „Probáld használni, mert nem olyan fájdalmas mint egy abortusz”. Visszaértem az alléra, Maci-Laci bérelt lakásához. Felhívtalak, lezártad. Küldtem egy üzenetet:
a NA LÁTOM NEM VESZED FEL A TFONT, HIÁBA CSENGETLEK... HÁT ÚGY DÖNTÖTTEM, H BECSENGETEK ÉS KIHÍVLAK, BESZÉLGESSÜNK EGY KICSIT. TE, HOGY  DÖNTESSZ??? 18:45 feb 01
Kifogyott a pálinka az üvegből, bedobtam az üveget a lépcsőház elötti diszbokorba. Vettem egy mély lélegzetet és megnyomtam a „csengő gombot”, úgyis érdeklödött hogylétem felől. Hát most megláthatja, hogy vagyok.
Kijött a szíved választotja, az égszínkék szemeivel a lépcsőház bejárati ajtójához. Ahogy megláttam a tekintetében azt a tökéletes egoista közönyt, egyből átcikáztak a memóriámon azok a mozzanatok amiket elmeséltél  róla és amiket üzenet formájában küldtél nekem., és nem az lett belőle amit elterveztem. De inkább legyek én az utolsó senkiházi, de csak megpróbálok a lelkedre beszélni, hogy menj haza onnan mert amit láttam abba az „ártatlan” kék szempárba az egyáltalán nem volt bizalomgerjesztő:
-Jóestét. Kxila itt van?
-Igen. De kicsoda maga Kxilának?
-Egy barátja, aki gyermekora óta mellette van és tanácsokkal látja el mikor bajban van. Értesültem róla, hogy most is bajban van.
-Nincs olyan nagy bajban. És ha nem vette volna észre Kxila már megnőtt.
-Probáltam elérni telefonon de nem vette fel.
-Lehet nem akarta felvenni.
-Nem küldi ki egy kicsit Kxilát.
-Jöjjön be.
(Kicsilány, a Mototola telefonodat a nagyszobába felejtetted vagy hagytad, ameddig zuhanyoztál. Addig a Maci-Lacid a nagyszobába váltogatta a tv csatornákat, és ő volt az aki állandóan lezárta a készülékedet, mert „lehet nem akarta felvenni”.
De most elmagyarázom, hogy jutottam erre a következtetésre. Vagy tudod mit, inkább rávezetlek...)
Miután betessékelt, megálltam a lépcsőházba mert nem akartam bemenni a bérelt palotájába, mivel az a fajta ember a 6-almas Ő-d, akinek a mottója „az én bérpalotám az az én váram” Bement a lakásba de tárva nyitvahagyta a bejárati ajtót. Beszólt a kicsiszobába:
-Kxila, gyere mert keresnek.
-Kit, engem? Ki keres? –Hallatszott a csengő hangod.
Maci-Laci bement a nagyszobába (ahól az ágy a szoba közepén van) és leült a tv-elé. TE, kijöttél a kicsiszobából (még csillogott a testeden egy pár vízcsepp) Egy fekete selyem, majdnem combközépig érő válpántos hálóing volt rajtad és házipapucs a lábadon (szóval elég otthonosan berendezkedve egy olyan helyen ahonnan nem olyan régen kirugtak)
Mondtam vegyél magadra valamit nehogy megfázzál és gyere ki. Magadra kaptál egy kabátot és kijöttél a lépcsőházba ahol elmondtam... (Mi az, hogy elmondtam. Valósággal kitört belőlem) hogy látom az én szemszögemből a dolgokat, mert tudtam ha el akarom érni azt, hogy TE, onnan elmenjél akkor a „drasztikus” megoldást kell válaszszam. Mivel ha szép szóval mondtam volna akkor nállad megint a süket fülek bezárt kapujára talált volna a mondásom. És ha már belékezdtem akkor egyuttal  elmondtam azt is, hogy nekem mi fáj:
-Csak akkor vagyok jó amikor bajban vagy és anyagi támogatásomat kell nyújtsam, hogy kimászkálj belőle, és akárhányszor én kérlek meg valamire mindig megigéred és állandóan a nagy igéretekkel maradok mert állandóan visszaélsz a jóindulatommal pedig az én kéréseim majdnem semmiségek a TE, kéréseid mellett. Vagy TE, nem így látod a dolgokat? Vetted észre, hogy most is elbasztad.
-Nem érdekel mert az én életem, és kikérem magamnak ne avatkozz bele.
-TE, kis buta. Lehet, hogy már egy kis éc vírust is összeszedtél a klinikán.
És nagy „idegesen” kimentem a lépcsőházból, ahól két percet sem tartott az előadásom (siettem a mondókámmal nehogy megfázzál) (Kicsilány, arra még emlékszel amikor B.Tamást „jó tanácsokkal” láttad el, hogy ne udvaroljon Sz. Rékának, mert az a csaj jóféle és még a végén kibaszik a Tamással. Baba, kérdem én tőled, hogy Rékának, és Tamásnak nem úgyanúgy a saját életük amibe TE, belekontárkodtál. (és valyon azóta mondja a bagoly, a verébnek, hogy  nagyfejű) 
Már a második cigaretát szívtam a lépcsőház elött, amikor kijöttél a kis batyuddal... Szóval a beléd fülig szerelmes ember egy kis felhő láttára (amelyik esetleg vihart hordozhat a méhében) összecsomagoltatta veled a cókmókodat és megint kiejtett kegyeiből. TE, Baba, kérdem én, hogy így kell viselkedjen az etikett szerint egy ember, hogy úriember benyomását keltse, mert akkor én inkább soha nem szeretnék úriember lenni) Ahogy megláttalak a lépcsőház ajtójába... Jupíí, most még véletlenül sem történhet „Bálint napi baleset”. Rendeltél, vagy a Maci-Lacid, rendelt neked egy taxit a Gyűjtőgát sétányra. Megjött a taxi és ameddig megfordult a szűk allén azt mondtam:
-Menj szépen haza mert jobban jársz.
-Hagyj békém!
-Most menj szépen haza mert ha nem akkor megmondalak apukádnak.
Mint a pisis gyerekek az óvodába, de tudtam, hogy apukádtól tartassz és gondoltam ha megemlitem előtted akkor biztos, hogy jó ideig nem keresed fel a Maci-Lacidat. Beültél a hátsó ülésre, elindult a taxi és küldtél egy üzenetet nekem:
b SZAKÍTOTTAM A MINDENEMMEL. REMÉLEM BOLDOGÍT 19:14 feb 01
Egy kicsit akartam „igazítaní” a helyzeten és visszamentem, a 6-almas Ő-d höz. Még egyszer becsengettem. Kijött és megkérdezett:
-Mit akar?
-Bocsánatot szeretnék kérni, mert egy kicsit részeg vagyok, és remélem, hogy egy részeg ember miatt nem fog összeveszni Kxilával.
-Elég szomorú dolog, hogy részeg de honnan tudja, hogy hol lakom? Hogy talált meg ott a Radnain is?
Hogyha azt mondtam volna, hogy kicsifalu a nagyvilág, akkor azt mondta volna, hogy villára veszem. Inkább nem mondtam semmit (Baba csak a strucmadár politikádat alkalmaztam) Vagy szerinted azt kellett volna mondjam, hogy útba esik jövet menet... mivel ez a munkába járó útvonalam. De ez szerintem az még furcsábban hangzott volna, így hát inkább hallgattam. Kb 50 másodpercet ült kint, és addig is olyan határtalan gőgöt árasztott magából, hogy csuda volt nézni. Mielött bement volna foghegyről odabökte a szöveget:
-Ha még egyszer egy ilyent tesz, nagyon megjárja.
-Válalom tetteimért a felelösséget.
És bement. Küldtem neked egy üzenetet:
a NE HARAGUDJ MEG KICSILÁNY, CSAK NAGYON AGGODOM ÉRTED. MEGPRÓBÁLTAM BOCSÁNATOT KÉRNI LACITÓL ÉS REMÉLEM, H EGY RÉSZEG EMBER MIATT NEM RUGJA FEL A KAPCSOLATOT A KICSI HAVEREMMEL. CSAK JÓT AKARTAM NEKED 19:21 feb 01
b TÜNJ EL MACI-LACI VISSZAHÍVOTT 20:01 feb 01
a KÉRLEK, NE MENJ MOST VISSZA 20:03 feb 01
És kiderült, hogy a a szíved választotja csak azért hívott vissza mert úgy érezte, hogy az első menetben túl rövid ideje volt, hogy elmondja neked a mondanivalóját. Pedig ha végighallgatta volna az én mondanivalómat akkor lehet, hogy igazat adott volna.
 TE, megint nem hallgattál rám és visszamentél az első hívására. Most több időt szakított a „monologjára”, és a monolog végén, száműzött a szeretői kötelékedből.
21:20-kor felhívtál, és most TE, szakítottál több időt a „monologodra”:
-Maci-Laci kibeszélte a murkot a földből, és nagyon meghargudott rám. Többet nem bocsát meg nekem soha. Megkérdezte, hogy ki vagy te, nekem és én hirtelen nem volt mit mondjak rólad, és azt mondtam, hogy te csak azért kerestél itt engem mert megtudtad az abortuszt és követtél és avval zsarolsz, hogy megmondassz apukámnak ha nem adok neked pénzt. Most is csak úgy tudtam megszabadulni tőled, hogy adtam neked pénz. És ezt teszed már velem hat éve. Pedig állandóan megígéred, hogy abba fogod hagyni de soha nem tartod be az ígéretedet. És már egy rakás pénzem rád ment.
Erre tudod mit mondott Maci-Laci.
-Nem?
-A kinézeted miatt elitélt téged, és azt mondta minél hamarabb el kell onnan költözzön mert fél, hogy amikor nincs otthon a barátaiddal kiraboljátok a házát. Nem tud rájönni, hogy honnan tudod állandóan, hogy hol lakik mert nem csak itt hanem Szamosfalván is felkerested egyszer.
-Nyugodj meg Kxilácska, hidd el, hogy nem akartam rosszat neked, csak most olyan ellentétesen hangzik az egész. Azt hittem ohajt látni, mert nemrég mesélted, hogy érdeklődött hogylétem felöl. És Kxila, kérdem tőled, hogy mit kéne neked megbocsásson mert a hallottak alapján ő volt az, aki nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna.
-Miattad vérzek mint egy disznó, de tudom nem érdekel az egézségem.
-Megkértelek, hogy most ne menj vissza Maci-Lacihoz?
Fájt az igazság és inkább lezártad a telefont. Hazamentél a Grigóba (Kicsilány, ha a városunkat nem dombok hanem hófödte bércek öveznék akkor azok egytől-egyig megemelték volna a hósapkájukat előtted, mivel mestere vagy a füllentésnek) Amikor meghallottam a szemenszedett hazugságaidat, nagyon megharagudtam rád, és elátkoztalak. Halld hát förtelmes átkomat:  BABA, MINDEN KIMONDOTT HAZUG SZÓ AMI A SZÁDAT ELHAGYJA, GYARAPÍTSA A POPSIDON A PATIKAT EGÉSZEN ADDIG, AMEDDIG OLYAN ÉRDES LESZ TŐLÜK A GUSZTUSOS SEGGED MINT EGY NEGYVENES DÖRZSPAPÍR (és hogyha az átkom fogna, akkor simán dolgozhatnál egy asztalos mühelyben) Kicsilány, és ha akartam volna már aznap este felmehettem volna apukádhoz és elmondhattam volna neki az én monológomat az egész esetről, és akkor a két László, szemtől-szembe került volna egymással, nem lett volna érdekes? Igaz, hogy emlegettem előtted apukádat, és ha fiatalabb éveidbe történténik meg akkor úgy fogalmaztál volna: Árulkodó Júdás, kapsz egy seggbe rugást (regbesugást) De „megnőttél” és akkor már úgy fogalmaztál, hogy zsarollak. Ok elfogadom, de azt már nem, hogy hat éve TE, kell nekem adjál pénzt. Mert hamarább látok zöld lovakat a függőleges falon legelni, mint tőled pénzt. Kicsilány, magadtól még nem jöttél rá? Én kell felhívjam a figyelmed, hogy önzőséged korlátlan. Még nem tanultad meg elszavalni a csak „magamra gondolok(os) mottódat” (mint fejből a c.n.p-det)
Gondoltam egy idő után megnyugszol és nem csak a TE, szemszögedből, hanem az én szemszögemből is végigpörgeted az eseményeket. Megadod a majd májusig megoldjuk képeket és száz eurót. Esetleg bocsánatot kérsz tőlem amiért a főrtelmes füllentéseddel bemocskoltad a nevem. Azután TE, mentél volna jobbra, és én, mentem volna jobbra-balra és elfelejtettük volna egymást. De mivel úgy éreztem, hogy túllőttem az őrangyali hatáskörömön elhatároztam, hogy enyhítem a helyzetet mielött felszívódnék mint beteg szamár a ködbe. Küldtem egy üzenetet:
a NE CSINÁLJ SEMMI BUTASÁGOT M HELYREHOZOM AMIT „ELRONTOTTAM” 21:25 feb 01
Február 02-án, 12:20-kor megcsengettelek. Érkezett a replikád:
b HAGYJ BÉKÉM. HÍVOM A RENDŐRSÉGET HA NEM HAGYOD ABBA 12:21 feb 02
Baba, ha a 6-almas Ő-d próbál fenyegetni engem az egy dolog, mivel nem ismeri a részleteket. De a részedről, pont a TE, részedről azt kellett megérjem, hogy rendőrséggel fenyegetsz, pláné mindazok után, hogy őrangyalodnak neveztél ki valamikor. Kicsilány, bocs de besugó lettél a rendőrségen? Hidd el mindenre számítottam de azért erre még legmerészebb álmomba sem. 
b MEGKERESTED APÁMAT? 14:37 feb 03 
Kiváncsi lettem volna az arckifelyezésedre ha azt írom vissza, hogy igen. De nem akartalak cukkolni.
a NEM. MIÉRT MEG KELLETT VOLNA? 14:38 feb 03
a ÉS MÉG MACI-LACIT SEM KERESTEM FEL, H TISZTÁZZAM, H NEM TE ADSZ NEKEM PÉNZEKET HANEM PONT FORDÍTVA VAN, ÉN ADOK NEKED PÉNZEKET TÖBB MIND HAT ÉVE ÉS EZT BE IS TUDOM BIZONYÍTANI. PÁ 14:53 feb 03
b MINGYÁ HÍVLAK. MOST NEM TOK BESZÉLNI. AMÚGY MACI-LACIHOZ HIÁBA MÉNSZ M NEM ÉRDEKLI. VELEM SEM BESZÉLT AZÓTA 14:57 feb 03
a ÖRVENDEK, HOGY MACI-LACIVAL ÍGY ALAKULT. MOST 99% SIKERES VOLT AZ ABORTUSZOD ÉS AMI 1-SZER BEKÖVETKEZETT AZ BEKÖVETKEZHETETT VOLNA BÁRMIKOR MACI-LACI MELLETT ÉS AKKOR LEHET, H NEM LENNÉL ILYEN SZERENCSÉS. EMLÉKEZZ VISSZA 2006 DEC 23-RA, ÉS MIT FOGADTÁL MEG AKKORIBA. BABA, TOD AZT, H 3 AZ ISTEN IGAZA. LEHET IDŐVEL BELÁTOD, H IGAZAM VOLT AMIKOR BECSENGETTEM MERT CSAK JÓT AKARTAM NEKED 15:25 feb 03
Február 03-án 15:29-kor felhívtál a ...7475-ös telefonszámodról. 13 perc és 54 másodpercet mostad rólam a keresztvizet. Szóval magyarán szólva jól lebasztál:
-Tudd meg, hogy Maci-Laci volt az egyedüli akit nagyon szerettem és te, most mindent elrontottál közöttünk. Egy egyszerű csengetéssel lermboltál mindent amit én, kemény, három éves munkával felépítettem és most kezdhetem elölről, a nulláról. És most annyira tudlak utálni és annyira nem tudlak elviselni, hogy kell húsz év, hogy elfelejtsem amit velem leműveltél és el tudjam viselni, hogy veled szóba álljak és beszélgetni tudjak veled. Hamarabb meg kellett volna mondjam Maci-Lacinak, hogy kint vár egy idegbajos ember aki rám szállt és nem tudom lerázni magamról. Biztos lessz még az életembe más, de azt nem fogom annyira szeretni mind Maci-Lacit. És tudd meg, hogy a Szamosfalvás esetnél akkor is csak miattad vesztem össze Maci-Lacival. És azt is tudd meg, hogy nekem olyan barátaim vannak, ha felhívom őket éjjel, akkor fel is veszik a telefont. És még azt is tudd meg, hogy a fotókat utáltam stb...
Na puff neki, ezt lenyeltem mint kacsa a nokedlit. Mindent visszaadtál amit a szíved választotjától kaptál, csak kellett két nap, hogy jól betanuld a monológodat. Ebből a monologból a tanulság az volt, hogy: Megtalálta zsák a foltját, aminek én az amúgy is a silány cérnával összevarrt de felfeslett varrását túlbuzgóságomba elszakítottam... (Kicsilány, nem gondolod, hogy az a „húsz év múlva” úgy hangzott mint a három testőr folytatása)
a OK, MINDENT AMIT MONDTÁL ELFOGADOM HOGYHA MEGKAPOM A FOTÓKAT, ÉS ÁTVESZED TŐLEM AZ ELLAPÍTOTT CSOKOLÁDÉGOLYÓT  15:46 feb 03
A képeket kértem, hogy vedd észre, hogy nem beszéltem akkor sem butaságot, amikor azt mondtam, hogy: Ne marháskodj az olyasmivel mert megjárhatod Ha  későn is, de észhez tértél mert:
b KÉPEK TÖBBET NEM. CSOKI MAJD… MOST NEM BÍRLAK ELVISELNI 15:47 feb 03
a DE A CSOKI A FOTÓKKAL 1-ÜTT JÁR 15:49 feb 03
a ÉS APROPÓ, MACI-LACINAK CSAK ANNYIT KELLETT VOLNA MONDJÁL: LACÓ, VÁR KINT EGY HAVER AKIT IDERENDELTEM 2-RE (ÉS MÁR MIDJÁRT 6-ÓRA) AKIT AKÁRHÁNYSZOR MEGKÉRTEM, HOGY SEGÍTSEN, MINDIG SEGÍTETT. KIMEGYEK BESZÉLGETNI VELE IS EGY KICSIT. GYERE VELEM HA VAN KEDVED, LEGYÉL MINDIG MELLETTEM 16:37 feb 03
a DE SAJNOS TE EZT NEM MONDHATTAD (PEDIG AKKOR IS... A VÉRVIZSGÁRA) MERT TE NEM 1 HAVERT LÁTTÁL BENNEM HANEM MINDEN ALKALOMMAL 1 OLYAN TAGOT AKIT JÓL KI LEHET ZSÁKMÁNYOLNI. JÓ, HOGY MA ÖSZINTÉN FELTÁRTAD ELŐTTEM MIT IS ÉRZEL IGAZÁBÓL IRÁNTAM, CSAK KÁR, HOGY 1 KICSIT KÉSŐN... DE MOST, H TUDOM, HOGY NEM VAGY TÖBBET A HAVEREM MÁR 1-BŐL KEZDEM JOBBAN ÉREZNI MAGAM. HA TOM, H ILYEN JÓ ÉRZÉS, HAMARÁBB MEGNYOMOM AZT A CSENGŐT. PÁ 17:19 feb 03
a NA MEGPROBÁLÓK TÖBBET NEM ÍRNI NEKED, HOGY LEGYÉL BOLDOG ÉS KÖVÉR ÉS FELEJTS EL MINÉL HAMARABB. ÉS HŐN REMÉLEM 20-ÉV MÚLVA HA VÉLETLENÜL TALI VHOL MÉG MINDIG ILYEN SZÉP LESZEL  18:00 feb 03
a SZIA, SOKAT GONDOLKOZTAM ÉS BELÁTOM, HOGY AMIT ÉN ELMŰVELTEM VELED AZ NEM VOLT EMBERSÉGES. SZERETNÉK BOCSÁNATOT KÉRNI TŐLED SZEMÉLYESEN. TALI MONDJUK 2029 FEB 01-ÉN DU 7-KOR 1 ÜVEG BOR MELLETT. HA NEKED IS MEGFELEL AZ IDŐPONT, LÉGYSZI BIPP MEG HA OK.  U.I HA JÖSSZ LÉGYSZI NE KÉSSÉL NAGYON SOKAT 06:35 feb 04
b JÓ 13:12 feb 04
Baba, amikor azt mondtad, hogy nagyon-nagyon szereted Maci-Lacit (pont annyira mint Gumimacit) és én beavatkoztam az életedbe és elbasztam… Elhatároztam, hogy (2029-ig) helyrehozom a „romba dőlt álmodad”, ha tudom. Nekiláttam...
Február 08-án, írtam neked (teli helyesírási hibával) egy hosszú e-mailt.
Átismételtem az eseményeket és levezettem vele a haragomat mivel a mérges ember nem gondolkozik racionálisan. Az ilyen kényes művelet időt, türelmet és kristálytiszta gondolkozási módot igényel, főleg azért mert amióta spicli lettél a törvényjogok peremén fogok majd egyensúlyozni ha el akarom érni a célt. Majdnem úgy, mint feküdni türelmesen, órákat a Bisley féle testhelyzetben, és a legalkalmasabb pillanatba... Szóval, száz szónak is egy a vége. Egy kibékitési stratégiát kezdtem kidolgozni. Az  e-mail igy hangzik:

Szia Kxila, bocs de nem tételeztem fel rólad, hogy ennyire szerelmes tudsz lenni Maci-Laciba, aki az én szemszögemből nézve nem érdemelte ki azt a nagy kegyet részedről. Mert emlékezz vissza, minden nagyon szép és jó volt köztetek ameddig nem közölted vele, hogy kicsibabát vársz tőle (pedig én is résen voltam, de a Kumvisz patikánál lehet, hogy elszúrtad a dolgokat, mivel antibébi tabletta helyett, terhességi tesztet vettél. Lehet, hogy a tabletta használt volna...) hogy reagált? Jól lebaszott, hogy miért nem védekezel nemkívánatos terhesség ellen (ami azért nem olcsó mulatság egy egyetemistának akinek a büzséje nem üti a széle a hosszát) mert Ő, egy fontos ember, és sok ember függ tőle, és nem engedhet meg magának ilyen óriási hibát (szóval akkor ahogy TE, nem veszed be a fogamzásgátló tablettát amiről neked a véleményed az, hogy „drága és kövérít” abban a minutumba Maci-Laci szemébe egy HIBÁVÁ változol) és ahelyett, hogy legalább egy jó szóval bíztatott volna... nem. Inkább kijelentette: -Kerek-perec, melletted maradok  ameddig lejár az orvosi beavatkozás (hogy legyen 100% biztos benne hogy kiköszörülte a hibát) és azután véglegesen szakítok veled! -És elment. TE, meg ott maradtál a nagy bánatoddal és a szégyeneddel. És az egymillió barátod meg ismerősöd közül kihez fordultál segítségért??? Hozzám... mert akármennyire is „szemétláda módjára viselkedtem nagyon sokszor (az utóbbi időbe egyre gyakrabban) veled szembe” azért néhány alkalommal bebizonyítottam, hogy megoldottam azokat a problémáidat amikkel hozzám fordultál és a segítségemet kérted. Soha nem mondtam azt, hogy nem segítek. Pedig ez alkalommal simán megtagadhattam volna kérésedet, mert nem is olyan rég azt írtad, hogy nem akarsz soha többet látni, sőt mi több még hallani sem akarsz rólam. Baba, nekem az aktuális problémád éppen annyira hiányzott abba a periódusba mint púp a hátamról, mert tudtad  nagyon jól, hogy nagy anyagi gondokkal küszködtem és szóval nekem se ütötte a széle a hosszát. Mondtam is neked, hogy: Most nincs annyim, de kérjél kölcsön  Maci-Lacitól, és én megadom helyetted mert két nap múlva esedékes a fizetés. Amire TE, azt mondtad, hogy nem kérsz Maci-Lacitól (Kicsilány, a nagy Ő-d, ha igazi úriember lett volna akkor kérés nélkül is az íratlan etikett szabályokat be kellett volna tartsa... de sajnos a vékony máz alatt csak egy csalóka ábránd lakozik...) mert akkor megtudja, hogy nincs pénzed és féltél, hogy rájön, hogy TE, nem is védekezel minden alkalommal a nemkívánatos terhesség ellen, hanem eresztetted hadd menjen... és abba reménykedtél hogyha „Részegen szeretkeztek Maci-Lacival akkor nem maradsz állapotos”. Baba, egy kicsit nevetségesen hangzik... Amikor mégis bekövetkezett, megpróbáltad rákenni arra a védőfóliára. Pedig az lehet, hogy jó volt csak majdnem olyan későn használtad mint amilyen későn mutatja ki a terhességi teszt a pontos eredményt. Amikor nekem szóltál, hogy bajban vagy akkor én meghallgattalak és beváltottam azt a 100 eurót, amit az adóságom első részletének törlesztésére kuporgattam össze, de beválltottam és neked adtam mert neked akkor nagyobb szükséged volt arra a pénzre mint... Égett is a képem amiatt január 29-én, mikor szembe álltam a hitelezőmmel. (De téged, nem érdekel az ilyen mozzanat) Emlékszel hogy reagáltál? Óóó-jaj, nagyon szépen köszönöm, gyere tali ma este a Grigóba. Mire majdnem ott voltam, óóó, nem jó a ma, gyere inkább holnap egykor csak a Grigóba. Másnap amikor majdnem ott voltam, érkezett az üzeneted: Jaj nem jó az egy, legyen inkább kettő. És ennek az egésznek olyan szívatás illata volt. Akkor blöfföltem: „Nekem nem jó a kettő! Legyen mégis ma egy”, és bevált.
Túlszárnyaltad önmagad, és már tíz perccel egy előtt eljöttél a találkára. Pedig neked nem szokásod hamarabb elérni a találkákra, mindig jó nagy késésekkel szoktál jönni. Onnan is látszott milyen reménytelennek látod a helyzeted. Na ott... és két nap múlva ugyanott, anyagi támogatásomat vetted igénybe. Akkor a lelki nyugalom megszállt egy kicsit, mert ha Laci nem is pótol, akkor is van mivel kifizesd a műtétet. Na a műtét napjáig Maci-Laci aki összejátszott Annával és az eredmény az lett, hogy TE, jól felidegeskedtél. Elérkezett a nap, sikeresen lezajlott a műtét. Csak TE, tudod, hogy milyen pszichikai és fizikai fájdalmakon mentél keresztül. Maci-Lacinak győzött a jobbik énje, és megvette az orvos által előírt gyógyszereket, hogy legalább a fizikai fájdalmadat enyhítse velük. Gondoltam levonod a tanulságot az egészből és új srác után, nézel aki mellett új életet kezdesz. De nem, TE az első füttyszavára úgy szaladtál vissza hozzá, mint egy kicsi kutyus. Nem gondolván a múltra, csak a jövő képe lebegett lelki szemeid előtt. Amikor „megpróbáltam” beavatkozni akkor…(És csak úgy tudtam lerázni, hogy adtam neki pénzt… „PÁLINKÁRA”… belátom, hogy semmi jogom nem volt hozzá... csak a 34 dal szövege...) akkor szemenszedett hazugságaiddal jól bemocskoltál Maci-Laci előtt: „Megtudta az abortuszt, követett és zsarol, hogy megmondja apámnak”. Kicsilány, és még azt állítod magadról, hogy nem tudsz hazudni... hát ez mi? A helyett, megmondhattad volna az igazat. De nem TE inkább jól lebaszol, hogy: „Miattad vérzek mint egy disznó, de tudom téged, nem érdekel az egészségem”… Csak azt nem láttad be, hogy nem miattam dugták fel a hideg vasakat (bocs a vulgáris kifejezésért) a méhedbe és okozván vele azt a sebet ami most vérzik, hanem amiatt az ember miatt, aki most, hogy kiküszöbölte a „hibát” visszavett maga mellé és saját kényelme miatt utálja a gumi használatát.
Nem gondolván arra, hogy avval az elvével előbb-utóbb előidézhet egy újabb „hibát” aminek megint csak TE, innád a levét.
Most szerencséd volt, hogy nem léptek fel komplikációk az öt hetes terhességed alatt és az abortusz is eseménymentesen zajlott le, de lehet következő alkalommal nem lennél ilyen szerencsés.
u.i Ez a begyembe volt és muszáj volt elmondjam de nem volt kinek mert megígértetted velem, hogy senkivel ne beszélgessek erről. Remélem nem haragszol meg még jobban rám ezért és a húsz éves találkánkat átkereszteled ötven éves találkára. Szia

A tervet, a megátalkozott hazudozós természetere alapoztam mert már tapasztaltam hogy az a fajta vagy aki lehazudná a csillagokat is az égből csak azért, hogy mentse a bőrét. És szerencsére (ez ki van mutatva tudományosan) hogy egy ember minél tökéletesebb fizikai vonásokkal rendelkezik annál nagyobb hitelt adnak a „becsület szavára”. A hat éve zsarolós hazugságodra épitettem, és arra, hogy Maci-Lacid akár milyen bőlcsnek tartja magát azért ő is csak egy ember akit a női krokodolkönnyek el tudnak széditeni. Csak a lelkiismeretfurdalást kell felébreszteni benne (Bocs Baba, de becses személyed volt a fegyverem. Nállad azt kellett csak elérjem, hogy a krokodil könnyeidet potyogtassd a 6-almas Ő-d nyeszlett vállára)
Időközbe elmentél az I. M. Kisutcában található Hemoglobincenterhez ahol elvégezted a vérvizsgát. (A.B-4, R.H negativ a vércsoportod?)
Február 13-án, visszamentél rutin ellenőrzésre a nőgyógyászhoz, és a szex és alkohol tilalmi embargó felemelve. De nem fenyegetett kicsibabás veszély mert jó távol voltál a Maci-Lacidtól.
Közben nevezetes esemény történt az Uniónál...A E.C-Banktól, húsz méterre fekvő Tránká-Bánszilvániá bankba 16:51-kor fegyveres rablók jelentek meg és másfél perc alatt kirabolták. Elvittek egy zsák pénzt.
Február 14-én, Bálint nap. A szíved választotja a gyertyafényes, romantikus hangulatot árrasztó Lausenbe ücsörgött 22:35-kor az Ő, szíve hőlgyével... aki nem TE, voltál.
Mondhatni úgy is, hogy hamar kiejtett kegyeiből és megint kegyeibe fogadta Beltértervező Zsuzsát.
Február 17-én, 07:55-kor a Monostoron a Maci-Lacid szép fekete márkás járgánya egy garázs előtt parkolt. Egy cédula volt a szélvédő törlőjére tűzve evvel a szöveggel:
„Ha még egyszer a garázs elé parkolsz, akkor egy kellemetlen meglepetésbe részesülsz”
Maci-Lacid fontolóra vette a figyelmeztetést mert soha többet nem parkolt a garázs elé, sem józanon sem ittasan.
Este 19:21-kor „új csaj” a kocsmában...
Február 18-án, 19:27-kor „új csaj” a kocsmában...
Február 19-én, 18:31-kor „új csaj” a konyhában... és mivel a mondás is azt tartja, hogy: -Lofaszt sem ér a szerelem baszás nélkül!... ú.h Kicsilny, hadd rémisztgessen mást a Maci-Lacid, a „kisgyermekes problémákkal”
Február 21-én, megkezdtem a haditervem kivitelezését. Bedobtam a csalit egy e-mail formába. Gondolkoztam, hogy a 126.312  pénzből mit honnan hová tegyek, hogy állítsam össze a listát, mert serkenteni akartalak vele, hogy az egyetemre is kezdjed gyűjteni azt a 175 eurót és nekem is visszaadjad az a 100 eurót amit már rég elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad elvből visszakérek tőled. A végén pofon egyszerű volt mert csak az utolsó „ösztöndíjakat” kellett sorrendbe helyezzem.
Tudtam, hogyha pénzről kezdek veled társalogni akkor előbb utóbb megpukadsz és csak visszaszaladsz a 6-almas Ő-d höz, és hatalmas krokodilkönnyek potyogtatása kíséretében meg fogod neki majd mutatni azt, hogy igazat mondál neki mert én „tényleg hat millió éve zsarollak” És ha saját pápaszemén keresztül fog meggyöződni a tényállásról, hogy én milyen „világhirű zsaroló” vagyok akkor annyira meg fog 6-ódni a 6-almas mondásodon a 6-almas Ő-d, hogy megsajnál és kiterjeszti fejed fölé a 6-almas, óvó, őrangyali szárnyát és azzal minden a régi lesz köztetek, mivel akkor már félig meddig már vissza vagy fogadva a kegyeibe. Úgyis az a vágyad, hogy a „mindened” kocsmájában éld le az életed hátralevő részét.
A húgom e-mail címéről írtam, mivel említetted, hogy az én e-mail címemről nem jutnak el a címedre a levelek:

Szia Kxila, emlékszel 2009-feb 2-án, írtál nekem egy sms-t, hogy kihívod a rendőrséget ha még egyszer megcsengetlek. Belátom igazad van. A XXI-századba élünk és be kell tartsuk a törvényeket. Most én is ehhez a törvényes módszerhez folyamodok, ha nem tudok veled közös nevezőre jutni. És, hogy ne érjen váratlanul a dolog idejébe tudomásodra hozom a tényeket: A tegnap beszélgettem Zozival és feltártam előtte az egész storyt részletesen. Beléértve azokat a tárgyi bizonyítékokat, amikkel alá tudom támasztani az igazamat. Csak a nevedet hallgattam el. Azt mondta Zozi, ha tárgyalásra viszem az ügyet akkor 99% megnyerem a pert.
És én hiszek neki mert sokkal jobban ismeri a törvénycikhelyeket mint én, ugyan is a szakmájába vág (úgy mellékesen megjegyzem… ügyvéd és gyermekkori jó barátom. Ú.h don Vincsenzó dé László úrnak nem volt igaza amikor a kinézetem miatt bűnözőnek nézett engem és rajtam keresztül az összes barátomat)
Gondold át jól a dolgokat és szakíts egy kis időt a zsúfolt programodból, és próbáld meg minél hamarább a velem szembeni adóságokat törleszteni, mert nem vagyok hajlandó ÉN, fizetni a TE, úgynevezett ballépéseidet, azok után, amit összehordtál rólam Maci-Lacinak (most is csak úgy tudtam tőle megszabadulni, hogy adtam neki pénzt...stb, stb)
Tudom, hogy nevetségesen kicsi összegről van szó, és sokkal többe fog kerülni a törvényszéki herce-húrca, ha odáig fajul a dolog, de remélem megértessz és nem kényszeríted ki belőlem ezt a lépést. Vagy ha másképpen látod a dolgokat, akkor... sok sikert kívánok.
Maga az összeg amit kaptál tőlem, részletesen felvázolva és mind a mai napig elfelejtetted visszaadni nekem.
De tudom, hogy nem szándékosan tetted, csak biztos kiment a fejedből.
2008 nov 26 P-Fikció pizzázo 50-eu + 100-pénz + 500-pénz.
2008 dec 01 P-Fikció pizzázo 50-eu + 100-pénz.
2008 dec 29 Kumvisz patika...  500-pénz.
2009 jan 24 Leveses vendéglő  4000-pénz.
2009 jan 26 Leveses vendéglő  2600-pénz.
És ezekből vonjál le 300-pénzt amit kölcsön kaptam tőled 2008 dec 20-án a Bukura sétányon, a tömbházad háta mögött. Nem a világ összege, ú.h 4-5 héten belül biztos meg tudod adni.
Várom válaszodat és ha rövid időn belül nem kapom meg akkor kénytelen leszek beidéztetni a törvényszékre.                  
                                                          K.Attila. 2009 feb 21

Kicsilány, most ha figyelembe veszed, hogy akkoriba rohamosan kezdett nőni az eurónak az árfolyama. Én 4.20-ba számoltam az eurót mert azt hittem, hogy májusig abba az árba fogja váltani a Nemzeti Bank.
Na most hogyha a 175 eurót beszorzod 4.20-al akkor megkapod a fenti e-mailbe feltüntetett pénz végösszegét (és még egy pizzára valóra is maradt volna)
De hiába alkalmaztam akciós árleszálitást mert a TE, fukar természeted átcsapott SMUCIG természetbe... (És Kicsilány, 100 euróért nem is lehetne pert inditani. Kinevetnének. És nov 25-én voltunk a P-Fikcióban. Nov 26-án vetitették az első filmedet a moziba... tudod a „meghívós filmet” csak nem vagy figyelmes az ilyen apró részletekre)
Miután megirtam az e-mai elindultam Robihoz. Délután 17:26-kor láttam amint leszálltál a Vásárhelyi buszról. Egy zöld nadrág és egy piros kabát volt rajtad. A nagyobbik hátizsák csüngött a válladról. A Siglától együtt utaztunk a 43-as buszon a Grigó felé. Egy kicsit mintha „csontra lettél volna hízva” (Baba, minden rosszba van valami jó is mert legalább nem kellett fogyózzál lépcső mászkálással) Hazafelé indultál én meg Robihoz. Este 21:30-kor felültél a Távirónál a 30-as buszra. Én is felültem ugyanarra a buszra (de ha tudom, hogy TE is azon a buszon vagy nem szaladtam volna, hogy érjem el) Elegáns ruhákba, az új, Kniwből vásárolt magass sarkú csizma a lábadon. Ahogy megláttál (pedig hozzád se szóltam) úgy néztél rám, hogy belémszorult a szar (jó távoleső ülésre (háttal) ültem tőled, hogy ne kelljen a banális pofám látványába gyönyörködjél) A Kioszknál leszálltam a buszról és a kezemmel intgettem köszönés helyett. Elmentél kocsmázni, én meg haza.
A kocsmába találkoztál a nővéredékkel. Megittál két pohár bort és „megrészegedtél”. Most nem vagyok biztos benne, hogy a kocsmában vagy a útközbe a taxiban, vagy otthon a szobádban, adtad elő a nővérednek (amennyire ismerlek széles kézmozdultok kiséretébe és nagyon eldramatizálva... kisírt szemekkel) az előadást amelyikben elmondtad, hogy én mind a segged után lógok és zaklatlak (Kicsilány, ha már elkezdted akkor miért nem mondtad el az egéssz történetet elejétől  a végéig úgy ahogy tőrtént) A nővéred erre kitalált egy mesét. Ki fogja hívni a rendőrséget és panaszt fog emelni ellenem azon a meseszerű alapon, hogy én nem téged, hanem őt üldözöm. Pedig a nővéreddel csak négy alkalommal játszottunk „üldözősdit” .
Első alkalommal amikor Vilmost sétáltattuk.
Második alkalommmal 2003 januárjában amikor segítettem neki jeget törni a Kőkert utcába a házatok előtt. Ásóval történt a művelet, mivel nem volt jégtörőtök. Amikor megjelent apukád, mindkettőnket lebaszott, hogy kicsorbitjuk az ásónak az élét. A nővéred, a kicsengetési kártyáján megköszönte bădărános cselekedetemet.
Harmadik alkalom 2004 júniusában volt mikor találkoztam a nővéreddel a régi Május-1, kert előtt. A malomárok fölötti kishídon álldogált nagyon szomorúan, mert kiragadt a bőrpapucskájának az egyik pántja és nem tudott menni, mert esett le a lábáról (az egyik papucs) Elmentem a Poli épülete mellett található kis ABC-be és vettem egy tubus pillanatragasztót. Visszamentem a nővéredhez.
Nem sikerült visszaigazítsam  a kiragadt pántot a helyére mert hosszú volt. Akkor a nővéred kivette a gyeszákjából a régimódi, acélpengéjű bicskáját. Nállam is volt kés, de túl nagy pengéjű volt ahoz, hogy én simán kivegyem a tokjából fényes nappal a belvárosba. Levágtunk egy kicsit a pántból, és beragasztottuk. De nem vágtunk le eleget belőle, és csak hosszú volt. Akkor két rét fogta és megint megragasztottam. Úgy már használható lett. Onnan a nővéred ment a nagyparkba a Vegytani egyetem felé...
Negyedik alkalom az 2007-be volt. Baba, TE, már albérletben laktál, és én már Bácsfalván. Emlékszel mikor megegyeztünk, hogy tali a Skandinávok-Kunyhójánál. Én 37 perc alatt átszaladtam a hegyen de TE, nem tudtál eljönni a találkára. Telefonon értesítettél, hogy nem tudsz jönni. Én nagyon leizzadva, pihentem egy kicsit. Jött a nővéred és én lekísértem a Marostéri pszichológiai egyetemig.
Útközbe beszélgettünk, hogy szereti a fehér, kakaómentes házicsokit és a kényelmes alvási poziciója az a bal oldalán történik. Amire azt mondtam, hogy az nem a legpihentetőbb alvási pozició mert a testsulya nyomja éjjel a szívét.
Kicsilány, kb ezek azok az alkalmi „üldözések”. Szóval ennyi a csodaszép üldözéses mese alapja.
Csak a nővéred készpénznek vette a drámaparódiádat már csak azért is mert a 2008 as (tudod amikor a Kioszki összezördülésünk miatt játszottad a haragost és magasról lenéztél engem, annyira, hogy még arra sem méltattál, hogy illemből köszönj nekem az utcán. És emlékszel oktober 19-én, akkor a nővéred nézett rám úgy, hogy majdnem megállt a tekintetétől a szívverésem. Szóval látott a Grigóba... egy párszor és amiatt már azt agyalta ki a pszichológus kúsza agytekervényeivel, hogy: Nem a TE, hanem az ő, valaga után járok.
Február 25-én, még küldtem neked egy e-mailt. Azt is a húgom e-mail ciméről:

Szia Kxila, veszem észre, hogy a feb 21-i neked „dedikált” e-mailra nem érkezett válasz. Vagy elveszett útközbe, vagy annyira zsúfolt a programod, hogy még nem volt időd választ küldeni, vagy kicserélted az e-mail címedet, vagy eszed ágában sem állt. Inkább megint a strucmadár politikáját alkalmazod.
Kezd elfogyni a türelmem, mert tudomásomra jutott, hogy most Bormaci előtt is jól lemostad a keresztvizet rólam. Nem volt elég, hogy Maci-Lacinak jól megfűszerezett hazugságokkal írtál körül feb 01-én. Háááát igy könnyű, amikor nem vagyok ott. Miért nem próbálsz dramatizálni Maci-Laci vagy Bormaci vagy bárki más előtt amikor én is jelen vagyok?
Ha igy folytatod meg foglak hívni a BOCSÁSS MEG, élő, egyenes adásba, aztán ott lássalak milyen drámai módon írsz engem körül az egéssz ország szeme láttára.
Jobban tennéd ha inkább megirnád, hogy mennyi idő alatt tudod összegyüjteni a (zsiráfba) azt a lovét amit vissza kell adjál nekem. Tudom, hogy nehéz kigyűjteni ugyanis a tavaly átéreztem én is ezt a mesét mert megszenvedtem ameddig kigyűjtöttem neked azt a 350 eurót amivel ki tudtad fizetni az egyetemi évedet. De hidd el ha nagyon akarod nem lehetelen.
És ne kivánd, hogy én kezdjek mesélni Bormacinak, vagy bárki másnak mert én nem dramatizálnék annyit mint TE hanem szépen elmondanám az egéssz esetet lépésről-lépésre, pont úgy ahogy történt (mit, miért is cselekedtem) És azt hiszem, hogy nagyobb sikere lenne az én dokumentumfilmemnek mint a TE, drámaparodiádnak. Ha nem hiszed kipróbálhatjuk?
Tudod, hogy nem szívesen szánom rá magam a „törvényszéki meghívásra” mert elrabolnám vele a tanulmányi idődet, de azt is tudd meg, hogy ameddig az a csokoládégolyó
(amit sunyin visszacsempésztél a hátizsákom zsebébe) nálam van, és a lovém ami nállad van, nem kerül vissza hozzám NEM ADOM FEL.
u.i Minél hamarabb elkezded gyűjteni a „zsiráfba” az összeget annál hamarabb kigyűl, vagy nem?                                  
                                                                  K.Attila       
                                                                                                                                                                  Erre sem válaszoltál és amiatt:
Február 26-án, irtam egy hagyományos, golyóstollal írott levelet:

 Szia Kxila... még emlékszel???? Boldog a... jelőlt... Cs.K Sms... NE HARAGUDJ DE NAGYON ROSSZUL VOLTAM MA. HA AKAROD, HOLNAP KELL MENJEK A VÁROSBA. ÚGYTOM BORMACI... NEM JÖN VELEM, S TALIZHATUNK. BAJ VAN. LEHET... VOK, PEDIG... 02:31 23 dec 06 ...7475 telefonszámról
És aznap miután találkoztunk a levélhet csatolt e-mailt küldted (köszönök mindent amit ma értem tettél! Boldog Karácsonyt! cupp) Ezt a sms-t úgy fújom mint a himnuszt. Ha éjjel felköltenek, akkor is elszavalom.
2009 Feb 01-én Megtettem amit meg kellett tegyek, mert TE, abba a priódusba a „szíveddel gondolkoztál”, és a szív néha olyan dolgokat tesz, ami ésszel nem indokolható. De lehet, csak túl komolyan vettem a 34 dal szövegét, amit valamikor nekem „dedikáltál” és mégsem kellett volna megtegyem? De megtettem és mind a mai napig nem bántam meg. Lehet, hogy 20 év múlva, TE, is belátod, hogy abban a pillanatba jól tettem amit tettem (és amit tapasztaltam a következő napokban, engem igazolt, hogy helyesen cselekedtem)
 Az e-mail címeden úgy látszik nem tudlak elérni. Ha telefonon próbálnálak hivni akkor a rendőrséggel fenyegetnél. Ha apukádhoz fordulnák azt mondanád erre, hogy zsarollak. „Ha kimegyek a Grigóba és beszélgetni szeretnék veled a buszon akkor olyan csúnyán nézel rám, hogy jobbnak találom ki se tátani a számat”. Csak a törvényszéki herce-húrca jöhetne számitásba, de tudod jól nem szívesen alkalmaznám veled szembe ezt a megoldást. Ezek után, hogy képzeled hol tudom vagy, hogy tudom megbeszélni veled az adóságoddal kapcsolatos részleteket ha igy megjátszod velem szembe a haragost, és azt gondolod ha igy viselkedsz „felszívódok” és elfelejtem visszakérni tőled azokat az összegeket amiket akkor kértél és kaptál tőlem amikor bajban voltál és „nagy anyagi pánikkal” küzködtél. Most ennél a fejezetnél tévedsz és ahelyett, hogy Maci-Laci előtt vagy a tesód előtt vagy bárki más előtt megpróbálod hazugsággal vagy csak félig elmondott igazsággal befeketiteni a nevem...(nem érdekel, mert nekem annyi elég, hogy TE, meg én, tudjuk az igazat) inkább javasolj egy épkézláb, elfogadható megoldást (például mennyi idő alatt gyűjtöd ki a „zsiráfba”... vagy ehez hasonlókat) Mert most az 1-szer nem fogom elnézni neked ezt az „ösztöndíjat” mint ahogy a többit elnéztem mert többet nem tekintelek haveromnak mivel azok után ahogy viselkedtél velem szembe, nem érdemeled meg.
Még k.b 150-160 napod van az egyetem végéig. Próbáld meg „bajok” nélkül átvészelni. Ne rugd seggbe páros lábbal most az utolsó száz méteren mindazt amit idáig kijártál. Gondolj bele, még van egy fél évi hátralékos tandij részleted és egyre nő az euró értéke. Igy is nagy léket vágott a büzsében a hercegmámá titulusod. Még egy ilyen lékvágás és beroppant volna a talpad alatt a jég és elmerültél volna mint a Titánik... u.h jól tettem amit tettem. Pá
2008 nov 26: 50 eu + 100 pénz + 500 pénz   
2008 dec 01: 50 eu + 100 pénz                                         
2008 dec 20: -300 pénz                                                     
2008 dec 29: 500 pénz                                                                   
2009 jan 24: 4000 pénz
2009 jan 26: 2600 pénz
Legkésőbb 2009 május 29-ig, gyűjtsd össze ezt az összeget. Előre is köszönöm.
u.i Elküldtem volna postán ezt a levelet de a pontos címed azok a s.m.s-paírok között volt feljegyezve amiket 1-ütt elégettünk 2008 dec 29-én és mind a mai napig bánom 
        2009 feb 26                                                                                                                                                                                

a MA JÁROK A DIÁKVÁROS FELÉ. REMÉLEM NEM CSINÁLOK MEGINT VMI BUTASÁGOT 2-3 DECI PÁLILONKA UTÁN. SZORÍTS KÉRLEK 11:43 feb 28
Baba, kellett csipkedjelek, hogy mozdulj Maci-Laci felé mert ahogy vettem észre magadba zárkoztál és, elveszítetted a kulcsot. Este bementem egy net- kávézóba...
a AZ ESTE KÜLDTEM A STRÉZSIS CÍMEDRE 1 EMAILT. ÚGY MEGFELEL NEKED? BIPP MEG MA DU 4-IG LÉGY SZÍVES. PÁ 14:55 már 01
b NEM KAPOM MEG A LEVELEIDET. A MULTKOR SEM KAPTAM MEG, DE HAGYJ BÉKÉM AMÚGY IS 14:57 már 01
a KINYOMTATAOM AZ EGYIK E-MAILT. OPCIÓK:1 BEDOBOM A KŐKERT ÚTCAI POSTALÁDÁBA. 2. MEGKÉREM BORMACIT ADJA ÁT NEKED. 3. ÁTNYÚJTOM SZEMÉLYESEN MA D.U 6-KOR A KORALLNÁL 17:03 már 01
a NA D.U 6-ÓRA. ÉN NEKED SZERETTEM VOLNA ÁTNYÚJTANI AZT A LEVELET MERT TÉGED ÉRINT LEGINKÁBB A TARTALMA, DE HA NEM LEHET... MA MEGINT BUTASÁGOT FOGOK CSELEKEDNI 18:05 már 01
Telefonon hívtál és csak úgy dőlt belőled a panasz amikor kértelek, hogy add meg az adóságot. (Sajnáltalak de meg kellett játszam a haragost mert ha nem megbukott volna a tervem) Megkértelek szépen, hogy gyere le a tömbház háta mögé, és beszélgessünk egy kicsit. Mondani akartál valamit, de lezártam a telefont.
a VAGY APUKÁD LEHET, HOGY JOBBAN FELFOGJA MAJD A DOLGOKAT 18:20 már 01
b HIÁBA ZSAROLSZ, MERT ÉN NEM CSINÁLTAM SEMMI TÖRVÉNY ELLENESET. MEG KELLETT VOLNA HALLGASS 18:23 már 01
a GYERE LE ÉS HÍVD LE BORMACIT IS, H BESZÉLJÜK MEG A DOLGOKAT... HA VAN KEDVED 18:27 már 01
b NE ZSAROLJ! MÁR ELMÚLTAM 18 MI FOG TÖRTÉNNI? KÁR, H NEM HALLGATTÁL MEG 18:29 már 01
Kicsilány, ha már elmultál 18-éves akkor a hazai törvények szerint nagykorúnak számítottál, aki viseli a tetteiért a felelőséget és a meg nem adott pénz, infracţiunenak számít és egy káz penált varrtak volna szép farkasfogas öltéssel a nyakadba.
És tudtam hogyha a pénzt kérem tőled akkor előbb-utóbb csak Maci-Lacidhoz szaladsz, mert őmiatta volt az egész.
a LÁTOD, NEM LEHET VELED BESZÉLNI... ÉN BE TOM BIZONYÍTANI, HOGY ADTAM NEKED PÉNZT. LÁSSAM TE BE TOD BIZONYÍTANI, HOGY NEM KÉRTÉL TŐLEM PÉNZT „KÖLCSÖN” 18:39 már 01
Láttalak amikor lejöttél. Készakarva elkerültelek.
b HAZAMENTEM. PÁ 18:46 már 01
18:50-kor felhívtalak, újból lejöttél. Ájuldoztál amikor átadtattam a feb 21 kinyomtatott e-mailt és a hagyományos levelet
Ahelyett, hogy lett volna benned annyi gerinc, hogy azt mondjad MAJD MEGADOM (nem tagadtad meg a természetedet) inkább sírt a szád, hogy:
1. Bringás Tőc megfogta a karodat és azt mondta, hogy nagyon le vagy fogyva (szóval a tag, megfogta az ifjabbik Bálasz kisasszony nyeszlett karját és férfiasan kijelentette: -Aranyoskám, ha így folytatod, maholnap a Gebefügik mintapéldánya leszel!)
2. A két pohár bortól való megrészegedésedet, és az eldramatizált jelenetet amit előadtál a nővérednek.
3. Boracinak a szándékát, hogy fel akar jelenteni engem a rendőrségen hogy öt üldözöm:
-És ha nem Bormaci jelent fel akkor Tőc, biztos megteszi.
4. Mikor feb 21-én, amikor hazajötél Vásárhelyről, és este elmentél kocsmázni és együtt utaztál velem a 30-as buszon akkor annyira felidegeskedtél a puszta látásomtól, hogy bevéreztél és vissza kellett menjél a klinikára: „Hajni sem volt Kolozsváron, te sem voltál már mellettem és nem volt kitől pénzt kérjek. És képzeld az orvosnő azt mondta most azonnal meg kell... És ugyanazt végigművelték velem, csak altatás nélkül”
(Kicsilány, nem tudom ha már számit, de ha igaz akkor ezért a galád lépésemért, térden csúszkálva bocsánatért esedezem hercegi őméltóságod előtt. Ha akarod fényes nappal a főtér kellős közepén)
5. Az utóbbi időbe sokat iszol és: (A TE, szavaiddal élve)
„Alkoholista leszek szép lassan és mindezt csak miattad!”
6. Kong a hütőszekrény, és aznap is csak két üres szelet kenyeret ettél (mert abba a periódusba olyan szegény voltál, hogy még az aranyered is pléhből volt) Az átadott e-mailos papírokkal együtt felmentél.
Baba, tudod miért adtam oda neked azokat a papírokat? Azért, hogy legyen egy okod, hogy felkeresd a 6-almas Ő-det és legyen a mézesmadzag a kezedbe... de TE, nem találtad fel magad.
Később felhívtalak telefonon és egy kicsit lazábra eresztettem a dolgokat, mivel meghatódtam a panaszkodásaidtól. De nem hagyhattam abba mert még nem értem el a kitűzött célt. Még nem fogadott vissza a 6-almas Ő-d a kegyeibe. Pedig jó lett volna sürgösen kimozgassalak a tunyaságodból mert ahogy leléptetett a színről tudod, „új csaj a kocsmába” című felyezet kezdődött. Este betértem egy net-kávéházba, ahol találkoztam V. Tímeával, egy volt osztálytársnőddel, a Kicsisuliból. A net-kávézóban dolgozott. Írtam neked egy e-mailt. Mondtad, hogy nem kapod meg a leveleimet (de nem hittem neked) Így szólt az e-mail:

         Szia Kicsilány, a mai telefonbeszélgetésünk alkalmával rájöttem, hogy én egy mekkora marha tudok lenni. A szerelem vak és nem tud parancsolni neki a józan ész. Nem hittem, hogy ennyire tudod szeretni a Lacit. Azt hittem mindig, hogy TE, csak szédíted a srácokat, de most az egyszer egy nagyot tévedtem. Bocs tudom, hogy ez itt már nem segít... belátom nem volt igazam amikor becsengettem Maci-Lacihoz és azzal ellőttem az egész életedet, de csak egy kotongumit akartam neki felajánlani evvel a szöveggel: „Próbáld használni mert nem olyan fájdalmas mint az abortusz”. De azután mégse az lett... pedig csak jót akartam neked tenni avval, hogy... bocs, de annyira feldúlt állapotba vagyok, hogy nem találom a szavakat. Ha valaha meg is tudod bocsátani nekem ezt a nagy... nem is tudom, minek nevezzem. Én soha nem fogom megbocsátani magamnak, hogy mekkorát vétettem ellened.
Vigyázz magadra és ne menekülj az alkoholizmusba, mert az nem egy megoldás. Próbálj meg küzdeni, mert egy szép Baba vagy és fiatal. Még előtted az élet és kár lenne érted, hogy ilyen módon ellődd az életedet egy ilyen senkiháziért amilyen én, vagyok. Hadd inkább az akoholt rám (iszom majd helyetted is) hadd züllesszem én le magam vele, mert már egyesek szerint úgyis már úgy nézek ki. Hadd legyen nekik igazuk. TE, meg mutasd meg mindenkinek, hogy igen is, még azért is egy NAGY filmrendező leszel saját erődből. (ezt is csak úgy mondom, de üljél le egy csendes sarokba egy pohár vitamindús üdítővel a kezedbe és gondolkodjál el egy kicsit a dolgokon, hátha összejön.
Ezzel zárom soraimat és alig várom, hogy nagy sorokat állhassak a jegyekért a mozik előtt ahol az oszkárdijas filmeidet fogják vetíteni.

Miután befejeztem a levélírást, még átnéztem a beérkezett leveleimet és mivel nem volt kedvem hazamenni, és kocsmázáshoz még annyira sem elhatároztam, hogy még egy kicsit vitorlázok a weboldalak között. Már nem tudom, hogy a hányadik oldalt nyitottam ki amikor az egyik web-oldalról szembemosolyogtál velem az „éva kosztümödbe” öltözve. Nagyon meglepődtem. Azt hittem nem látok jól. De sajnos nagyon is jól láttam. Ki akartam nyomtatni a fotókat, de nem mertem Timi miatt, mert féltem, hogy rádismer ő is. A fotókon fel volt tüntetve a dátum is mikor készültek (általába az amatör fotósok szoktak olyan dátumos fényképeket készíteni)
Kikapcsoltam a gépet és hazametem.
Egy hétig nem zavartalak. Hagytam hadd emészd meg egy kicsit a dolgokat…
a KELLEMES NŐK NAPJÁT KIVÁNOK. VINNÉK 1 CSOKOR VIRÁGOT MERT ÚGY ILLIK. DE NEM VIHETEK MERT AKKOR MEGINT AZ VAN, H A SEGGED UTÁN JÁROK. Ú.H NEM VISZEK, BOCS. PÁ 15:24 már 08
Kellett noszogassalak, hogy ne felejtsd el, hogy még én is létezek.
a SZIA BABA. HELYREJÖTTÉL? KINT VOK A KORALLNÁL. NINCS KEDVED, H TALI? MUTI VMIT MIELŐTT ELVISZEM A DIÁK VÁROSBA. PÁ 18:14 már 10
a SZIA. NA MÁR ELKEZDTED GYÜJTENI AZ EU-T AZ EGYETEMEDRE? HOLNAP DÉLBE ESIK AZ ÁRFOLYAM, KEDD DÉLTŐL MEGINT FOG NŐNI. HA VAN PÉNZED EURÓRA AKKOR HOLNAP D.U VEGYÉL HA AKARSZ. VAN KB 3 HÓ X 60 EU?... NEM LEHETET LEN. NE RUGD SEGGBE A TÖBB MINT 3-ÉVES MUNKÁDAT. PÁ 18:41 már 12
a AZ ÉJJEL EGY KÖZÖS ISMERŐSÜNK MONDOTT NEKEM DOLGOKAT. MEGINT RÉSZEGEN MIKET HAZUDSZ ÖSSZE-VISSZA RÓLAM? HA BESZÉLSZ ÚGY MONDJÁL EL MINDENT AHOGY TÖRTÉNT, VAGY NE BESZÉLJ. NE AKARD, HOGY ELVIGYEM A NAPLÓMAT 1 SZERKEZTŐHÖZ. PÁ 11:46 már 14
a ITT BÖNGÉSZEM A NAPLÓMAT. DALOSHANGÚ ZSOLTNAK HAMAROSAN SZÜLINAPJA, A SZÜLINAPI MADÁRTEJEM AMIT MEGIGÉRTÉL... MÉG MINDIG NEM KAPTAM MEG TŐLED. ZSU, IZMOS HÁTÁRÓL KÉSZÜLT FOTÓ. HAPCZI JENŐ, A KELETI VIDEÓ MŰHELY... GUMI-MACIVAL A VESZEKEDÉS. AZ 1-SŐ TERHESSÉGI TESZT. AZ ESKÜ, H EGYETEM VÉGÉIG TÖBBET SENKIVEL, CS... A LAUSEN MEGNYÍTÓJA, PÉNZKÉRÉS POSZTINOLRA... EGY EGÉSZ FORGATÓKÖNYV. MAJD KÜLDÖK NEKED MEGHIVÓT AZ 1-SŐ SORBA, NEM CSAK IGÉREM MINT TE. KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK PÁ 13:28 már 15
a SZIA, EZEN A 7-EN NE VEGYÉL EU-T AZ EGYETEMRE MERT NŐ AZ ÁRFOLYAM. AZ EMLÉKIRATAIMAT A SMS-S FÜZETTEL 1-ÜTT MEG AKAROD CENZÚRÁZNI MIELŐTT KIADNÁM A KEZEMBŐL... ÚGY NÉZ KI, H TALÁLTAM RÁ VEVŐT. PÁ 20:18 már 17
Március 18-án, délután 18:49-kor láttalak a 35-ös végállómásánál. A 43-as buszon ültél. Azt hiszem megint Vásárhelyről jöttél.
a KINT VOK A KORALLNÁL. NINCS KEDVED, H TALI? NÁLLAM VAN A SMS-S FÜZET 19:07 már 20
a MINDJÁRT INDUL A BUSZ... EGY KICSIT NAGY DE VHOGY BEGYÖMÖSZÖLÖM A POSTALÁDÁBA. BENNE VAN A TEMESVÁRI VONATJEGY MEG STB... NEM ADOM MEG MAGAM OLYAN KÖNNYEN. PÁ 19:31 már 20
Baba, kétlem, hogy a Korall-Áruházas busz beférne a postaládába, akárhogy is belé akarnám gyömöszölni. Mit gondolsz, neked sikerülne?
a MA SEM BORMACIT SEM A SZÜLEIDET NEM TALÁLTAM OTTHON. JÖVŐ 7-EN MÉG PRÓBÁLKOZOK. ELŐBB-UTÓBB ÖSSZEJÖN 22:39 már 21
Kicsilány, mikor ezt az üzenetet küldtem, ott mentem el apukádék háza előtt. Égett a villany és a külső ajtó is tárva-nyitva volt.
a SZIA, MA ESTE 8 KÖRÜL A DIÁKVÁROSBA LESZEK. NINCS KEDVED, H TALI 5 PERCRE? 14:16 már 22
Baba, azt hiszem, hogy idáig túl lágy „zsarolós üzeneteket” szerkeztettem.
Ilyen üzenetektől nem fogsz, kiakadni és rémülten visszaszaladni a szíved választotjához. Úgy látszik, hogy be kell vessem a bűvös szót, a pénz-t.
a ÉN ADTAM NEKED PÉNZT. APUKÁDTÓL MEGPRÓBÁLOK KÖLCSÖNKÉRNI PÉNZT. TE MAJD MEGADOD APUKÁDNAK HELYETTEM. OK? NAGY ANYAGI PÁNIKBA VOK. PÁ 09:39 már 25
Na erre a bűvös szóra megszólaltál, mert 11:21-kor felhívtál telefonon. (Baba, mikor mi „jóban voltunk” egymással TE, soha nem hívtál engem olyan gyakran, mint az utolsó periodusba. Mi történt veled?) Szóval 11:12-kor felhívtál telefonon. Mondtam -Kérem vissza azt a pénzt amit a műtétre kaptál tőlem! -Emlékszel a válaszodra????
-Kérjél a barátaidtól, mert én nem kértem tőled, és nincs honnan adjak neked pénzt. Kajára is alig jut.
Szóval nem tagadtad meg a természetedet. És azt sem felejtetted el, hogy mit füllentettél a rólam a Maci-Lacidnak... NINCS HONNAN ADJAK! nem, hogy VISSZA ADJAK. Smucig vagy, mivel nem voltál hajlandó visszaadni az abortuszra adott pénzt, amit igazség szerint a Maci-Lacid kellett volna fizessen neked mert elvégre Ő bökdösött meg a hernyedező mennyei dárdájával, natűrbe. De sajnos Ő amióta felmászott az „uborkafára” azóta egy igazi úri ficsúr. És az úri divat úgy látszik megköveteli, hogy ilyen aprósággal, mint egy műtét kifizetésével, nem illik fáradozni..
a SUTTYÓ VAGY ÉS ÉN NEM SZERETEM A SUTYÓKAT. HA NEM IS KAPOM VISSZA A PÉNZEM AMIT TE SZÓ SZERINT ELBASZTÁL, LEGALÁBB TISZTÁRA MOSOM A NEVEM AMIT A TESÓD ÉS MACI-LACI ELŐTT BEMOCSKOLTÁL 11:29 már 25
Csak ki kelett ugrassam a nyúlat a bokorból, ha azt akartam, hogy fordulj a Maci-Lacidhoz...
a HA VAN KEDVED GYERE TALI SZOMBATON ÉS TISZTÁZUNK MINDENT. OK? 11:38 már 25
a IGÉREM, H SZOMBATIG NEM CSINÁLOK SEMMI „BUTASÁGOT”. DE TE DÖNTESSZ, HOGY MI LEGYEN. VAN 3 NAPOD. GONDOLD JÓL ÁT. PÁ 11:49 már 25
a NA EX-HERCEGMÁMÁ, SZOMBATON, HOGY LEGYEN? TALI, H TISZTÁZZUK A PÉNZT. LÉGYSZI KÜLDJ VÁLASZT SMS-BEN, ITT VOK A SÖRGYÁRNÁL 18:45 már 25
a BABA, DÖNTÖTTEM. NEM VÁROM MEG A SZOMBATOT M LEHET, H A SZÜLEID KIMENNEK MAGYARFENESRE. TE MEG NEM MÉLTOZTATSZ VÁLASZOLNI. FEL KANYARODAM A DIÁKVÁROS FELÉ. LESZ AMI LESZ. EDDIG TE, MOST ÉN FOGOK BESZÉLNI. SZIA. U.I ELMÚLTAM 18. LÁSSAM MI FOG TÖRTÉNNI 19:02 már 26
19:10-kor megcsergettél a ...7475-ös telefonszámodról, Én már Frenkynél voltam. Akkor  vettük elé a sakktáblát.
a HOL ÉS HÁNYKOR AKAROD, H TALI SZOMBATON? LEHETŐLEG LEGYEN NAPVILÁG ÉS FORRGALMAS HELY. NEM HÍVLAK VISSZA MERT KEVÉS AZ EGYSÉGEM 19:12 már 26
Én a főtérre gondoltam, mert mindig azt mondtad, hogy ott egymillió barátod és ismerösöd van.
a CSAK ANNYIT ÍRJÁL VISSZA, HOGY VAN KEDVED, H TALI SZOMBATON ÉS MEGTÁRGYALNI AZ ÜGYET. ITT VOK A DIÁKVÁROSBA 19:24 már 26
Akkor kaptam az első mattot Frenkyitől.
19:27-kor megcsengettél mert tudtad, hogy szombaton a szüleiddel Vásárhelyen leszel, mivel a szüleid a 25-éves házassági évfordulójukat készültek megünnepelni.
a DÖNTSD EL EGY KICSIT HAMARARABB HOL ÉS HÁNYKOR AKAROD, H SZOMBATON TALI. M NINCS IDŐM EGÉSSZ NAP ITT ÁCSINGOLNI A KŐKERT UTCÁBAN. KÖSZI 19:35 már 26
a UTOLSÓ SMS-M. 5 PERC MÚLVA MI LEGYEN? KEZD ELFOGYNI A TÜRELMEM, VÁLASZT VÁROK 19:47 már 26
a HOGYHA MA NEM DÖNTÖD EL, HOGY HOL AKAROD, HOGY TALI SZOMBATON, AKKOR MEGPROBÁLOM KÖLCSÖNKÉRNI APUKÁDTÓL AZT AZ ÖSSZEGET AMIT TE „ELBASZTÁL”. ANYAGI PÁNIKBA SZENVEDEK. TUDOD MIT JELENT MERT JANUÁR 23-ÁN TE IS ÁTESTÉL EZEN A FÁZISON 20:48 már 26
a ELŐBB A MUNKA AZUTÁN A SZÓRAKOZÁS. DE TE „ELSZÓRAKOZTAD” A MÁS MUNKADÍJÁT ÉS AZUTÁN BASZKINYÁLSZ AZ EMBERRE. ÍGY KÖNNYŰ!!! CSAK NEM VETTED FIGYELEMBE AZ EMBERT. PÁ 21:00 már 26
Jól szórakoztam aznap, mert a sakkpartik  közbe, röhejesebbnél-röhejesebb szövegeket küldözgettem neked. Hazamentem Frenkyitől...
a EX-HERCEGMÁMÁ, KB 1-ÓRA MÚLVA NINCS KEDVED, H TALI A SKANDINÁVOKNÁL VAGY INKÁBB TALI HNAP? LÉGYSZIVES KÜLDJ VÁLASZT, H TUDJAM, H MA ESTE PÁLILONKÁT IGYAK VAGY CSAK SÖRT. KÖSZI 19:35 már 27
Akkor értem haza a munkából és leültem estebédelni. Nem állt szándékomba kimenni a városba, hogy ne költekezzek. Élire kellett tegyem a pénzt, mert közeledett a határidő. Az adóságomat meg szoktam adni, (nem úgy mint egyesek...)
a NA NEM VÁLASZOLTÁL. A HÁNYINGER UTCÁBAN NEKIÁLLTAM „PÁLILONKÁZNI”. HA MA ESTE NAGY BUTASÁGOT TESZEK, NE BASSZÁL LE. MOST CSÚSZIK LE AZ ELSŐ DECI AZ EGÉSZSÉGEDRE. CUPP 20:40 már 27
20:43-kor megcsöngettél a ...7475-ös telefonszámodról. Visszahívtalak. Nagyon boldogan elújságoltad, hogy:
-Nem vagyok Kolozsváron! A nagyszüleimnél vagyok Vásárhelyen. A szüleim 25-éves házassági évfordulójukat ünnepeljük.
-Tudom...
-Honnan tudod?
-Onnan, hogy a nővéred 25-éves lessz november 3-án. Vagy nem azért traumás, hogy valyon a szüleid, nem csak amiatt házasodtak össze mert...? (Komunizmus volt és tiltva volt az abortusz és nem lehetett minden utcasarki boltban óvszert vásásrolni, nem úgy mint manapság. Kicsilány, nyugtasd meg a nővérkédett, hogy általában azokba a régi szép időkbe a lakóság 95% csak azért házasodott össze... mert...)
De a pontos számításom a zsebpénzes feljegyzéseim között van bejegyezve, mivel a 20-éves házassági évfordulójukra kértél tőlem pénzt, hogy a nagy eseményre, arany anyukádnak, vegyél egy csokor virágot, meg valami ajándékot)
a SZIA EX-HERCEGMÁMÁ. MA ÉJJEL VISZIK ELŐRE AZ ÓRÁT EGY ÓRÁVAL. TOVÁBBI KELLEMES NAPOT. PÁ 18:09 már 29
a ITT VOK A SKANDINÁVOK-KUNYHÓJÁNÁL HA HAZAJÖTTÉL VHELYRŐL NINCS KEDVED, H TALI MA ESTE FÉL 9-KOR. JÓ? 20:54 már 29
21:00-kor felhívtalak, nem válaszoltál...
a MEGINT NEM AKAROD FELVENNI. KINT VAN APUKÁD A KAPUBA. ADJAM ODA A SMS-S FÜZETET? BE SEM KELL CSENGESSEK 21:08 már 29
Erre a blöffre sem válaszoltál...
a BOCS BABA. LEHET, H ZSAROLÁSNAK TÜNIK DE VÉGSŐ SORBA CSAK APUKÁDHOZ KELL FORDULJAK HA VISSZA AKAROM SZEREZNI A LOVÉT. BOCS DE TE ARRA SEM MÉLTATSZ, HOGY BELÉMORDULJ A TELEFONBA, HIÁBA HÍVLAK 5 EZERSZER. KEZD ELFOGYNI A TÜRELMEM ÉS A CENTEM. BOCS HA BUTASÁGOT TESZEK MERT MÁR ÚGYIS MIND-1. EGY ÉLETRE HARAGSZOL RÁM. LEGALÁBB A LOVÉT VISSZASZERZEM HA TUDOM. PÁ 21:35 már 29
Úgy látszik megérte, hogy törjem egy kicsit a fejem ennék az üzenet szerkeztésnél mert meghozta az eredményt. A ...9597-es telefonszámról üzentél:
b NINCS CENTEM. EZ NEM AZ ÉN SZÁMOM, NEM TOM ÁLLANDÓAN KÖLCSÖNKÉRNI, HA BÁRMI BUTASÁGOT CSINÁLSZ BÁRMIKOR AKKOR BESZÉLNI FOGOK A KÉPEKRŐL ÉS EGYEBEKRŐL. MEGMONDOM, H „KÉNYSZERÍTTETTÉL” RÁ. ÚGYHOGY INKÁBB NYUGODJÁL MEG ÉS HAGYJ BÉKÉN VÉGRE. TE SEM VAGY ANGYAL. Ú.H INKÁBB KEZDJ TISZTA LAPOT 21:45 már 29
Végre megjött a hangod. A magad fejedtől ilyeneket dolgokat nem írtál volna ha nem éreztél volna szolid hátteret magad mögött. Biztos felhívtad a Maci-lacidat...
Tovább kellett üssem a vasat ameddig meleg.
a KB 20 PERC MÚLVA ANNYIT MESÉLHETSZ AMENNYI BELÉD FÉR. REMÉLEM APUKÁD MÉG NEM FEKÜDT LE. ELMÚLTAM 18, ÚGYIS 1 HANGÚ AZ ÉLETEM. KURVÁRA SZORAKOZTATÓ LESSZ... KÁR, HOGY NEM ISMERTÉL KI JOBBAN 22:11 már 29
Ahogy ezt az üzenetet megirtam, a Lausen mellett felvettem a megfigyelő állást, és onnan s.m.s lövedékekkel, bombáztalak.
a JÓ, H EMLÍTETTED A KÉPEKET. MEGVAN HONNAN KAPOM MEG AZT A KEVÉS LOVÉT AMIT VISSZA MERTEM KÉRNI TŐLED ABBOL A SOK ÖSZTÖNDÍJBÓL AMIT KÉRTÉL TŐLEM. KÖSZI AZ ÖTLETET. ÉS MÉG HOZZÁCSATOLOM AZT A 12 POZICIÓT IS AMIT LETÖLTÖTTEM A NETRŐL. RÓLAD KÉSZÜLTEK 1 FÜRDŐSZOBA KÉK RÁMÁJÚ, KEREK TÜKÖRREL, ÉS EGY LAKKOZOTT FENYŐFA BÚTORRAL BERENDEZETT SZOBÁBA. ADDIG JÁROK AMEDDIG... 22:28 már 29
a NA BABA, BENNE VAGY, HOGY ELADOD TE A KÉPEKET ÉS MEGFELEZZÜK AZ ÁRÁT. HA FELHÍVLAK ÉS FELVESZED, MEGBESZÉLJÜK. OK? 22:46 már 29
a MA NEM MEGYEK APUKÁDHOZ! ALUDJ NYUGODTAN. DE A KÉPEK ELADÁSA JÓ ÖTLETNEK TŰNIK. GYERE ÉS MEGBESZÉLJÜK. HÍVLAK, VEDD FEL LÉGYSZI. CUPP, KÖSZI AZ ÖTLETET 23:01 már 29
23:03-kor csörgettelek. Nem fogadtad „tárt karokkal a hívásomat”.
Jupii, a sok marhaságom megtette a hatását mert 23:05-kor láttalak amint egy piros kabátba, nagy idegesen berobogtál a Lausenbe, és leszottyantál az ablak melletti asztalhoz a Maci-Lacid mellé (jól látható az az asztal az utcárol). Elértem amit akartam, sikerült kikényszeritsem belőled, hogy felkeresd a 6-almas Ő-det, a szíved választotját... Remélem haragszol rám rendesen ezért a lépésemért. Azt hiszem az utolsó 30-as buszszal jöttél a Grigóbol. Tovább nyomattam a hülyeségeimet hadd lásson homályosan a Maci-Lacid. TE a 6-almas Ő-d mellett ültél és mutogattad az üzeneteimet.
a HA NEM AKAROD ELADNI, ELADOM ÉN ÉS CSAK FELEZZÜK A PÉNZT. OK? 23:06 már 29
23:10-kor megcsengettél...
a SZÓVAL EZ A BIPP AZT JELENTETTE, HOGY ELADHATOM A NÁNDOR, ÉN ÉS A NAGY ISMERETLEN FOTÓMŰVÉSZ KÉSZÍTETTE KÉPEKET. JUPII, ÉN „VISSZABASZOM” AZT A LOVÉT AMIT TE, „ELBASZTÁL”. JÓCCAKÁT. U.I NÉZD A KLIKK ÚJSÁGOT... A NAPOKBA 23:22 már 29
Na Baba, itt ki kell térjek egy kicsit. Emlékszel mit mondtam neked a homálybavesző múltba, pontosabban akkor amikor fényképezted a Malomárokba dobott rongyos kanapét. És egy fotóművész felajánlott neked egy alkut: „Egy kis vociért cserébe akt fotók”... Emlékszel, mondtam, hogy ne játszadozz az olyasmivel mert... amire neked egy teli tüdöből fakadó csengő nevetés volt a válaszod. Kicsilány, most kérdem én tőled, hogy a két rossz közül mégis melyik variáns jobb: Az, hogy neked, a saját külön bejáratú ...7475-ös telefonszámodra írjam az üzeneteket, hogy eladom... és közbe tárolom egy sticken és senkinek nem mutatom meg őket. Vagy, szép sunyin feltenni a netre (mint egyesek), hogy mindenki lássa. És még csak nem is figyelmeztet, hogy: Vigyázz TE marha, csekkold meg magad a neten… milyen gyönyörű vagy a légnemű, Éva kosztümödbe... Hogy a bal melledről készítettél fotót, és sajátkezüleg kitetted valamikor a netre az egy dolog mert... de amikor az egéssz alakod látszik... TE Baba, nem zsenáns egy kicsit, hogy ismerős meg ismeretlen emberek tömege bámulja a fiús mellkasodat?
a NA JÓ A LAUSENBEN ÜCSÖRÖGNI ÉS SZŐNI A BOSSZÚTERVEKET ELLENEM? KÜZDJÉL, EZT MÁR SZERETEM. CUPP 23:58 már 29
Ezt az üzenetet akkor írtam mikor nem voltál Maci-Laci mellett mert kimenél pislantani a wc-re. Idáig 75%-jól haladt a tervem.
a HA MESÉLED MACI-LACINAK AZ ESETET MESÉLD EL ÚGY AHOGY TÖRTÉNT, NE FŰSZEREZD MEG JÓ NAGY HAZUGSÁGOKKAL HA GONDOLOD KÉRDEZD MEG MACI-LACITÓL, H ÉN JOGOSAN KÉREM VISSZA A MŰTÉTRE ADOTT PÉNZT. PÁ 00:28 már 30
Tudtam,hogy meg fogod mutatni neki ezt az üzenetet fel akartam ébrezteni a lelkiismeretét (ha egyáltalán van neki) lássa a vankúj, hogy egyedül csak az Ő, óvszer nélküli etye-petyés elve miatt szenvedsz. Használt, mert 00:55-kor együtt távoztatok a Lausenből. A márkás járgányának a gumiabroncsai, csak úgy repesztették az útburkolatot. És megint ittasan.
Szóval megint elváltak Zsuzsa, és a 6-almas Ő-d útjai, miután szenvedélyes, „intenziv” időszakot töltöttek együtt.
a HA MA ESTE ÖSSZEBÚJTOK MACI-LACIVAL, KÉRD MEG SZÉPEN, HOGY HASZNÁLJON GUMIT MERT ANNAK A HASZNÁLATA NEM OLYAN FÁJDALMAS MINT AZ ABORTUSZ. DE TE TOD 00:57 már 29
Kiváncsi voltam, hogy csak hazavisz a Grigóba.  Vettem a fáradságot, kimentem és megcsekkoltam. Nem voltál otthon, de az egéssz  lakás úgy ki volt világitva mint egy pavilon. És akkor rinyálsz, hogy nagy a villanyszámlátok. Onnan felmentem a Monostorra. Felfedeztem a Maci-Lacid márkás járgányat. Le volt parkolva a sarki pizzázó mellett. Észrevettem amint egy 4-es körzeti járőrkocsi bekanyarodott a Gyűjtőgát alléra. Támadt egy ragyogó ötletem. A tőmbházak között megelőztem és egy alkalmas helyen megmutatkoztam elöttük. Mert ki a legjobb tanú?... (na Baba, kitalálod?) Megmondom. Az éppen szolgálatot teljesitő főtörzs. Feljegyeztem az időpontot. (Március 30. 02:36)
Leigazoltak és megkérdezték, hogy mit keresek ott abba a késői órába. Elmeséltem, hogy egy kicsi butus haverinám akit elcsábított egy fiú az úriember modorával és állapotosan hagyta. Amikor közölte vele a lány, hogy gyereket vár tőle akkor a fiú kirugta maga mellől. A haverinámnak nem volt rá lehetősége, hogy megtartsa a kicsibabát, mert egyetemista és még nincs egy biztos jövedelme. Tőlem kért pénzt nőgyogyászra meg ekográfra és abortuszra, mert a fiú, fafejű volt és nem akarta fizetni ezeket, pedig lett volna pénze rá mert jól keres. Miután vége volt a műtétnek a fiú visszaédesgette a lányt maga mellé és a naiv lány vissza is jött. És most megint együtt vannak. Én megprobáltam megmagyarázni a lánynak, hogy nem teszi jól amit tesz mert ha egyszer megtörtént és kirugták, akkor másodszor is megtörténhet és megint csak kirugnák. Megharagudott rám emiatt a lány, hogy neki ne mondjak akkora sületlenségeket mert az a fiú nagyon szereti őt. Akkor én azt mondtam a lánynak, hogy adja vissza nekem azt a 6000-pénzt amit kölcsön kért tőlem, a műtétre, mert a határidő már lejárt és nem hosszabittom meg. Mert ha ennyire naiv akkor én nem vagyok köteles másnak a naivságát fizetni. Azóta nem akar válaszolni a telefonhívásaimra és az e-mailokra sem és nem is akar találkozni velem az utcán. Állandóan elbújik előllem. Most tudom, hogy itt van és várom a reggelt, hogy szóba tudjak állni vele.
-Mikor kérte magától a lány a pénzt?
-Ez év januárjába.
-Be tudja bizonyítani, hogy maga, adott neki 6000-pénzt?
-Igen.
-Akar feljelentést benyújtani ellene?
-Nem mert utolsó éves egyetemista és maholnap végez. Nem szeretném ebbe a periodusba megzavarni a tanulmányait. Következik az álamvizsgája.
-Tudja mit! Menjem most szépen haza és visszajön holnap reggel, napvilág. És ha mégis meggondolná magát akkor jöjön el a négyes őrsre és megírhatja a panaszkérelmet.
-Igaza van. Úgyis álmos vagyok. Könnyű szolgálatot.
És avval eljöttem onnan. Most már meg volt a nemhivatalos feljelentés 6000-pénzről. Hazamentem. Tovább kellett nyomassam az üzeneteket, mert reggel még Maci-Lacinál voltál, és egy „forró éjszaka” után amit eggyütt töltöttetek és ahol jól megöntözted a krokodil könnyeiddel a vállát. És mint a régi „szép időkbe”, minél nagyobb bajban voltunk, annál inkább összetartottunk.
Bormacit és Maci-Lacit is könnyedén elszédítetted a mimikáiddal és a könnyeiddel (tudom mit beszélek mert engem is részesítettél egy párszór a mimikás előadásodba) mert nagyon meggyöző tudsz lenni ha akarsz... főleg aznap reggel. Azt szerettem volna elérni, hogy ha annyira kell neked a Maci-Lacid és Ő neked a „mindened” akkor szépen kovácsolodjatok össze és az legyen a mottótok, hogy „egymás nélkül semmik vagyunk”. Azt akartam elérni, hogy akkor egymás nélkül ne is tudjatok létezni. A szíved választotjában lángra akartam ébreszteni a lelkiismeret furdalást. Érezze, hogy ezt a szívatást csak azért kapod tőlem mert amikor melletted kellett volna legyen, akkor szépen kirugta maga mellől a „hercegmámát”. Azt a mindenét. De tovább kellett bombázzalak az üzenetekkel, mert egy éjszaka alatt nem lehet össze kovácsolódni...
a NEM VOLTAM ÉS NEM IS LESZEK SOHA 1 ANGYAL. A TISZTA LAPKEZDÉSHEZ IS PÉNZ KELL. IDEJE LENNE MÁR MEGADNI. A KÉPEK IDÁIG A LEGJOBB ÖTLETED Ú.H MÁTÓL NYOMTATHATOM SOROZATBA A STICKRŐL. A LAUSEN LESZ AZ ELSŐ HELY AHOL MEGPROBÁLOM ELADNI 08:25 már 30
Kicsilány, magam elé képzeltelek, és lelki szemeim előtt láttalak, hogy tör a nyavalya és környékez a guttaütés. És a felhalmozodott szívatásodból legalább egy keveset visszaadtam neked (a hasznosat a kellemessel) És Kicsilány, emlékszel amikor elkészültek a képek mit fogadtam meg neked. Általába be szoktam tartani a fogadalmaimat.
a LÁTOD, HOGY MENNYI VARIÁNS VAN, H ROSSZAT... NEKED. HA AKARTAM VOLNA MÁR RÉG... GONDOLJ BELE. HA VAN MA IDŐD SZERETNÉK VELED TALI ÉS BESZÉLGESSÜNK. MIT SZÓLSZ HOZZÁ? VAGY KÉNYLMESEBB A STRUCCMADÁR POLITIKÁJÁT ALKALMAZNI? 17:05 már 30
a ESIK AZ EURÓNAK AZ ÁRFOLYAMA. MOST ÉRDEMES VENNI AZ EGYETEMRE. HIZLALD FEL 1 KICSIT A „ZSIRÁFOT”. SZIA 13:41 már 30
Baba, hogyha bankban dolgoztam legalább enyyivel ilett, hogy hozzájáruljak a tandíjad kifizetéséhez. Estefelé, Réka jóvoltából  egy nagy meglepetésbe részesültem. Reggel az első órába elintéztem a…
a MA MEGADTAM AZ 500 EU-S ADÓSÁGOM UTOLSÓ RÉSZLETÉT. RÉKA IS BESEGITETT. SZÓLOK APUKÁDNAK HA MÉG 1-SZER MEGLÁTLAK MACI-LACINÁL. HA ÚRIEMBER VEGYEN EL FELESÉGÜL ÉS AKKOR LEHET GUMI NÉLKÜL IS. PÁ 08:22 ápr 01 
Úgyis amióta megismerted, azóta folyton arról ábrándoztál, hogy milyen jó is lenne... Küldtem neked 4 eu-t hátha felhívsz és beszélgetünk arról a száz euróról mert azt már elvből sem fogom nállad „felejteni”.
a 4 EU. KÓD 17806251538102. H TUDJÁL VÁLASZOLNI. TOM APUKÁD MOBIL SZÁMÁT. MÉG NEM ADOM FEL VÉGLEGESEN. A PÉNZT AMIT ADTAM NEKED... DE TÖBB IS VESZETT MOHÁCSNÁL. MÉG A NEVEMET KELL TISZTÁRA MOSSAM AMIT TE A HAZUGSÁGAIDDAL BEMOCSKOLTÁL. PÁ 08:40 ápr 01
Aznap elég későn ébredtél, és álmos fejjel ahogy válaszoltál az üzenetre elkövettél egy aprócska hibát.
b 1 TŐLED NEM FOGADOK EL SEMMIT. 2 A NEVED MÁR RÉG TISZTA MINDENKI ELŐTT, M MINDEN ELMESÉLTEM ÉS MINDEN SMSDET MEGMUTATTAM ÉS AZT IS, HOGY HÍVOGATSZ ÉS ZSAROLSZ TÖBB MINT EGY HÓNAPJA. 3 LESZAROM KINEK MIT MONDASSZ 12:20 ápr 01
Kicsilány, most rámutatok hol követted el az  aprócska hibádat: Leirtad, hogy: 1. És zsarolsz több mint egy hónapja... 2. És már hat éve zsarolsz...
Baba, azért több mint egy hónapja és a hat év között van egy pár „percnyi” korkülönbség. (vagy  nem úgy gondolod?) Hányszor megmondtam neked, hogy legyél figyelmesebb az apró részletekre.
Most képzeld el, ha tárgyalásra kerül a sor és én bemutatom ezt az sms-det és visszajátszottam volna a február 01-i hangfelvételt, ahol elmondtad nekem, hogy mit mondtál Maci-Lacinak, rólam... És azért nem mutattad meg mindenkinek az üzeneteimet.
a AKOR HISZEM, H TISZTÁRA MOSTAD A NEVEMET MINDENKI ELŐTT AMIKOR BORMACITÓL HALLOM SZEMTŐL-SZEMBE, ÉLŐSZÓBAN. AZUTÁN KAKÁLHATOD LE AZ EGÉSSZET MAGASRÓL. A CSOKIGOLYÓ MÉG NÁLLAM VAN 12:29 ápr 01
a GONDOLKOZTAM ÉS AZT HISZEM, H MARAD A TÖRVÉNYSZÉK A TISZTA NÉVMOSÁSÉRT. PÁ 12:55 ápr 01
Ez majdnem olyan mintha a pénzt kértem volna vissza, mert evvel az üzenettel is egéssz nyugodtan szaladhattál volna a szíved választotjához tanácsot kérni mivel nálladnál jártasabb a törvényszéki herce-hurcákba.
a ÖRVENDEK, HOGY MINDENKINEK MEGMUTI A SMSIMET. MOST ÉN IS MEGMUTI MINDENKINEK A SMSIDET. 16:56 ápr 01
a REMÉLEM NEM HARAGSZIK MEG APUKÁD HA ÉN IS MEGMUTATOM NEKI A SMSIDET ÉS ELMESÉLEM NEKI, H TÖBB MIND EGY HÓNAPJA PROBÁLOM TŐLED VISSZAKÉRNI AZ A PÉNZT AMIT A... KÉRTÉL TŐLEM. HA AKAROD GYERE TE IS ODA. KB 1 ÓRA MÚLVA OTT VOK „BECSES SZÓ” 17:52 ápr 01
Kicsilány, 18:20-kor felhívtalak. Felvetted de játszottad a süketet... lezártam. Érkezett az üzeneted:
b NEM HALLOM AMIT MONDASSZ. VEGYÉL MAGADNAK 1 NORMÁLIS TFONT HA ILYEN SŰRÜN AKARSZ BASZOGATNI 18:23 ápr 01
Nem kellett vegyek mert találtam eggyet a földön csak TE, széttörted a képernyöjét. Egyéb óhajod? De ez túl finom lett volna, inkább...
a JÓ, HOGY AMIKOR A KICSIBABA BENNED VOLT ÉS V… ÚR LEBASZOTT ÉS OTTHAGYOTT, NEKED MEG ÉGETT A KÖRMÖDRE A GYERTYA AKKOR TÖKÉLETES VOLT A TELEFONOM. KÖSSZ 18:31 ápr 01
a CSAK ANNYIT AKARTAM MONDANI, H ELINDULTAM MEGMONDANI APUKÁDNAK, HOGY TARTOZOL NEKEM PÉNZZEL ÉS NEM AKAROD ELISMERNI 18:37 ápr 01
Időközben TE, Maci-Lacid oldala mellé kerülhettél mert nagyon oyan arisztokrata sugalata volt a következő üzenetednek, amitől percekig nem kaptam levegőt, a röhögőgörcs miatt:
b TE ENGEM MEGERÖSZAKOLTÁL TÖBBSZÖR IS MÉG MIELŐTT A 18 ÉVET BETÖLTÖTTEM. SOHA NEM MONDTAM SENKINEK, DE ELKEZDHETEM, HA NEM SZÁLLSZ LE RÓLAM VÉGRE 18:41 ápr 01
Mik vannak! Hogy oda ne rohanjak… monda a hal. Mert ahogy korodat és szolgálatos, meg éppen alkalmi szeretőid számát összeadtam arra a kristálytiszta következtetésre jutottam, hogy: Téged nem lehet megerőszakolni! Mert TE, egy csábos mosolyú, jószívű, fehérmájú, bioszexet élvező kicsilány vagy és hagyod magad mindenkinek aki meg akar „erőszakolni”. És fűvel-fával „megerőszakoltatod” becses személyed, legyen az bárki is, aki hajlandó válalkozni erre a kényes műveletre. Élő példa Színpadias A István, a színis növendék, aki jóformán nem is ismertél mielött az asztalotokhoz nem ült.
Mennyi idő is telt el a „megismerkedés pillanatától” az „erőszakos ágyjelenetig?” Két-három óra? És akkor is csak azért mert későn zárt a kocsma és a menora fénye mögül vezeted szerény nagyvilági könyvelésedet. Emiatt a tag, fájós lábbal kellett megtegye kora hajnalban az útat a Főtértől a Diákvárosig mert sajnáltad kiadni a kezedből a tőlem kapott taxipénzedet... taxira.
Miután bicegős lábbal megérkeztetek a rendeltetési helyre a fájóslábú tag, minimális alapfokú ismereti alapszabály módosítása nélkül, semmi perc alatt, szakszerüen beágyazott alappillérnek a szüleid ágyába.
Kicsilány, nem tételeztem fel rólad, hogy rögtön a pár menetes „erőszak” után nem tettél feljelentést ellene a rendőrségen. Vagy akkor még nem szerettél sima ívpapírra feljelentő sorokat írni? Baba, ha igy folytatod nem gondolod, hogy maholnap valóságos élő legendának fognak nyilvánitani az „erőszakos cselekedeteidért”
De ne adjak vesszőparipát a valagad alá, a következő üzenettel inkább egy gondolkodni való témát nyújtottam nektek.
a ORVOSI PAPÍROM VAN A LÉGIÓTÓL, HOGY IMPOTENS VAGYOK AMIOTA BELEHELTEM VALAMI MÉRGES GÁZT AZ ÖBÖL HÁBORÚBA. AZÉRT SZERELTEK LE HAMARABB, CSAK TE SOKAT NEM TUDSZ A MÚLTAMRÓL. HAZUDJ ELHIHETŐBBET 18:46 ápr 01
Egy kolegám esetét mutattam be nektek. Az öböl háborúba nem vettem részt. De használt mert elveszítetted a lábad alól a szilárd talajt.
a MELLÉKESEN MEGJEGYZEM ITT VOK AZ ÓVODÁNÁL. NÁLLAM VAN A SMS-S FÜZET AMIT MA BEMUTATOK APUKÁDNAK. ÚGYIS AZT MONDTAD, H MINDENKINEK MEGMUTATTAD A SMSIMET AMIT NEKED ÍRTAM. HADD LÁSSÁK AKKOR A TE SMSIDET IS… ÚGY A HELYES 18:56 ápr 01
a DE JÓ, HOGY SZÓLTÁL, H MIK VANNAK. MOST AKKOR MEGYEK A DIÁKVÁROSI RENDŐRSÉGRE ÉS HA LEHET MAGAMMAL HOZOK EGY ŐRJÁRATOT, HOGY NE LEGYEN A VÉGÉN AZ, H MEG AKAROM VERNI APUKÁDAT. KÉSNI FOGOK EGY KICSIT 19:09 ápr 01
a NÉZD, TUDOM NINCS PÉNZED DE EGYEZZÜNK MEG ÉS MEGADOD AMIKOR TUDOD. BOCS DE NEM VAGYOK AZ A TAG AKINEK... „ADD LE A SZÁMODAT ÉS SZÍVODJ FEL”... IDÁIG CSAK VELED PROBÁLTAM EGYEZKEDNI, VAGY MÉG MINDIG NEM LÁTOD BE 19:23 ápr 01
a GYERE MA TALI VHOL ÉS MEGBÓTOLJUK. NEM KELL MEGADJAD CSAK AZT A PÉNZT AMIT „SZÓ SZERINT ELBASZTÁL”. NA OK? AZ MÁR RÉSZLETRE IGAZÁN NEM SOK... KÜLDJ VÁLASZT LÉGYSZI 19:41 ápr 01
a NA, UTOLSÓ SMS M VESZEM ÉSZRE, H NINCS KIVEL DISKURÁLNI, INKÁBB LEHAZUDNÁD A FÉLHOMÁLYT A CSILLAGOS ÉGRŐL AHELYETT, H VISSZAADNÁD AZT A PÉNZT AMIT AZ ABORTUSZRA KAPTÁL TŐLEM. DE TE INKÁBB... NEM VOK HAJLANDÓ FIZETNI MÁS HÜLYESÉGÉT. MACI-LACI VOLT A „BOLDOG” APUKA, NEM ÉN 20:15 ápr 01
Na Kicsilány, milyen érzés amikor zsarollak? Képzeld el ha ezt műveltem volna veled igazából hat éven keresztül...
a NA ADOD VISSZA, VAGY NEM ADOD VISSZA? KÉRJÉL „KÖLCSÖN” MACI-LACITOL HA NEKED NINCS PÉNZED. ELVÉGRE AZ Ő F... BUVÁRKODOTT A... ÉS AZÉRT NEM HALLGATLAK MEG M CSAK PANASZKODSZ ÉS ROHAMOSAN FOGY AZ EGYSÉGEM. ODAADOM, H OLVASD EL A SMS-S FÜZETET. AKKOR TISZTÁBBAN FOGOD LÁTNI SŰRÍTVE AZT A 6 ÉVET, KI, KIT SZÍVATOTT JOBBAN. MÉG NEM VAGYUNK KVITTEK 20:41 ápr 01
TE, mind amögé bújtál, hogy fogadjuk el azt a tényt, hogy egyenlően szívattuk egymást és akkor nem kell megadd a pénzt. Baba, tudd meg, hogy csak száz eurót kellett volna megadjál az anyagias egyezményünkből.
De bocs, hogy is mondjam… TE, www.smucig_vagy. com
a FOTÓK KONVERTIBILIS VALUTA, AZ UTOLSÓ „ÖSZTÖNDÍJ” VATIKÁNI VALUTA. ISTEN FIZESSENNEL TELI A PADLÁS. Ú.H KÉREM VISSZA A PÉNZT AKÁRHOGY SÍR A SZÁD. HA NEKED NINCS, KÉRJÉL KÖLCSÖN MACI-LACITÓL VAGY AZ EGYMILLIÓ BARÁTODTÓL. PÁ 08:20 ápr 02
a BESZÉLTEM PRIMSZÁM ALIZZAL. VÉGSŐGENERÁCIOS PASS V. ÍROK E-MAILT, VAGY TALI? HOGY JOBB NEKED? 19:56 ápr 03
a SZIA BABA, MÁTÓL FOGVA A TE NEVED IS „TISZTA” LESZ MINDENKI ELŐTT. VÉGSŐGENERÁCIÓ@YAHOOGRUPS. WILLCOMMEN. PÁ 08:20 ápr 04
És ha akartam volna azt hiszed, hogy nem tudtam volna elhinteni  a szélmagot. De nem akartam, hogy szélvihart arassál.
Estefelé kimentem a Hamisarany-Almába. 20:55-kor mecsengettelek. Felvetted de nem szólaltál meg. Még egyszer felhívtalak. De megint oltári csend maradt a vonal másik végén. Elmentem a lépcsőház bejáratáig és becsengettem az interfonon. Felemelték az interfont és beleszóltam: -Kxila?
Kinyilt a lépcsőház bejárati ajtója. Felmentem az ötödik emeletre és becsengettem hozzátok. Bringás Tőc nyitott ajtót.  Azt mondta, hogy:
-Kxila meg Bormaci, humorfeszten vannak a Studházban.
-Ha hazajön Kxila probáljon meg felhívni mert én egéssz nap próbáltam hívni, de azt hiszem, hogy rossz a hálózat.
Kicsilány, egy kicsit primitiv módon viselkedtem mert csak a párbeszéd után mutatkoztam be. Elköszöntünk egymástól.
Visszamentem a Hamisarany-Almába. Láttalak mikor hazaérkeztél. Küldtem egy üzenetet:
a MEGTESZEM A KÖVETKEZŐ LÉPÉST M LÁTOM, H MEGINT SZÍVATASZ. NEM FIZETEM AZ ABORTUSZODAT, FIZESSE MACI-LACI 21:25 ápr 04
b MEG VAGY CSÚSZVA. HAGYJ BÉKÉN. TŐLE PÉNZT BIZTOS NEM LÁTSZ. NEM MA SZÁLLT LE A FALFÉDÖRŐL:) 21:27 ápr 04
Veszed észre Kicsilány, hogy a történelem ismételi önmagát, mert a lacipecsenyés „Dobzsé László” esetnél is majdnem ilyesmi történt.
a AHOGY MEGLÁTOM, H BORMACI HAZAÉR ODAADOM NEKI A SMS-S FÜZETET. LÁTOM TE MÁR HAZAÉRTÉL 21:32 ápr 04
a NEM ÖRVENDESSZ, H BORMACIT KERESTEM ÉS NEM APUKÁDAT? MA ESTE ŐT IS MEGKERESNÉM DE NINCS IDŐM, ÚGYHOGY ALUDJ NYUGODTAM. ÁLMODJ SZÉP HUMORFESZTET 22:40 ápr 04
Kicsilány, magam elé képzeltelek, hogy pukkadozol mérgedben, hogy én honnan tudom, hogy TE, hol jársz... pukadj meg... (és ha Tőc nállatok volt akkor biztos, neki is megmutattad az üzeneteket)
a NE PEZSEGJ MÁR ANNYIT MINT EGY PEPISZ. MAJD HOLNAP IS VAN EGY NAP. MOST MUSZÁJ MENJEK. MINDJÁRT ÉRKEZNEK A CSECSEN EX-LÉGIÓS BARÁTAIM 22:56 ápr 04
a JA BOCS, AZÉRT ÉN SEM MA SZÁLLTAM LE A FALVÉDÖRŐL  23:02 ápr 04
a HNAP NINCS KEDVED 1-ET VODKÁZNI VELÜN? ÚGYIS AZT MONDTAD, H ALKI LETTÉL MIATTAM. HÍVHATOD TŐCT IS. „BORMACIT NAPOK ÓTA NEM LÁTTAM KVÁRON” 23:10 ápr 04
Találkoztam a vidám kompániával Jól éltem, dúskáltunk a piába. Ittam helyetted is és megint nekiálltam a szívatásnak:
a EJ BABÁCSKA, MA NEM IS VOLT HUMORFESZT A STUDHÁZBA 00:12 ápr 05
Még egy kis „beöntés után”, megint eszembe jutott egy régebbi vallomásod.
Megírtam, hogy érezd át, milyen mikor valaki nem hazugságokkal, hanem a múltaddal is be tudná sározni a neved.
a OK, LINDÁNAK A ZSOLTIJÁT ELCSÁBÍTOTTAD, AZ 1 DOLOG MERT CSAK LAKÓTÁRSAD VOLT. DE BORMACINAK A BARÁTJÁT IS... AZ 1 NEM SZÉP DOLOG, ELVÉGRE TESTVÉREK VAGYTOK...
Ezt az üzenetet 00:55-kor írtam, de nem küldtem el mert meggondoltam magam. Túl dúrva lett volna. Mivel az embernek igazságtól törik be a feje... és TE, Bormacival egy fedél alatt laktál.
Egéssz éjjel vedeltük a vodkát és zabáltunk. Az alkohol és nikotinmérgezés határán leálltunk. Aludtunk egy pár órát és másnap ott folytattuk ahol elöző este abbahagytuk. És akkor a delir tremensz határán eszembe jutottál TE, szépséges (mák) virágszál...
a NEM AKAOK TÖBE BESZGETNI VEED TÁTÁCI D ELMESÉLE MINDET HAMAABKEET VONA. ONA KEZDEE M TE AMIKOTÓL LEITATTÁÁ S BELÉM KÖTEKEDTÉ A MIÓ KERBEN CUUUP, JÓ A VOCI VE KELL VONA JÖJE TÖCVEL 14:32 ápr 05
Na elment a vidám kompánia. Baba, mai napig bánom, hogy nem jöttél, vagy nem jöttetek Töccel. Ha nem is ittál volna sokat de pukkadásig telezabálhattad volna magad.
Április 08-án, bevittem egy húsvéti üdvözletet a Déva utcai egyetemre. Egy kicsit burkolt... "mikor adod vissza a pénzt"? Ettől TE, mindig kiakadsz és szaladsz a szíved választotjához panaszkodni. És Ő minden alkalommal az elcsépelt literális szövegével vigasztal meg: AETERNUM AMABO. Úgyhogy ne busulj Kicsilány, a 6-almas Ő-d örökké szeretni fog, és mit kivánhatsz egyebet az élettől? Szóval borítékba tettem, leragasztottam és neked címeztem.
Azt akartam elérni, hogy vedd már észre magad hogyha rosszat akartam volna neked, akkor már régen megtehettem volna. És vetted észre, hogy én is tudok makacs lenni nem csak TE. Csak azt hitted, hogy avval a becsengetéssel a boldog életedbe akartam gázolni, és amikor 2009 feb 03-án kibeszélted a „murkot a földből” (én krumplival tudtam, de ez van, ki mit szeret) és azt mondtad, hogy Szamosfalván is és a Monostoron is csak azért ejtett ki kegyeiből a Maci-Lacid mert én meg mertem zavarni a délutáni sziesztáját avval a becsengetéssel. Baba, egy igazából fülig szerelmes ember, legyen az úri vagy nem úri, aki csak egy kicsit is tart a társához az nem rugja olyan könnyen össze a port a barátnőjével csak azért mert egy haver aki segítőkész szándékkal, hívásra ment oda, be mer csengetni hozzá. De szó se róla, mert emiatt jóformán a lábad sem érte a földet, úgy kipenderitett maga mellől, a kis cókmókoddal együtt. Tudod azt amikor két ember beszélget. Mondja az egyik:
-Az este láttam egy embert repülni!
-Superment?
-Nem, hanem Kxilát, a Maci-Laci bérelt lakásából.
A mi időnkbe (itt az én koroszályomról beszélek) egy ilyen cselekedetet még illemből is megköszönték volna. De hol vannak azok a régi szép idők?
a MA VISZEK AZ EGYETEMRE EGY MÁSIK LEVELET (AZT NEM FOGOM BORITÉKBA TENNI) HÁTHA ARRA MÉLTÓZTATSZ VÁLASZOLNI. EGY KÉP HÁTLAPJÁRA FOGOM ÍRNI, HADD LÁSSA „MINDENKI”, HOGY... PÁ 06:02 ápr 10
Csak fel akartam hívni a figyelmedet, hogy vittem neked egy levelet a... De úgy látszik TE, az utóbbi időbe ritkán látogattad az egyetemet mert másképp a kezedbe jutott volna az (elveszett levél)
Április 11-én, valami nemtetszik dologrol értesítettek a Lausenből.
Kiszaladtam a Grigóba avval az eltökélt szándékkal, hogy bevonok még egy ütőlapot a játékba mert ahol csak TE vagy egyedül ott még hagyján, de ahol ketten vagytok ot már, egy egéssz szamuráj ezred rögtön a szepuku rituáléba gyakorolná magát, ahogy kitátanátok a csöpp kis szájacskátokat és nekilátnátok az éles nyelvetekkel szapulní a bandát.
Kiértem a tömbházatokhoz. Az interfonon becsengettem és rövid időn belül, liftel jött a „csodafegyver”. Leakasztottam neki a lovés dumát, de nem hitte el. Bevetettem a lovés + abortuszos dumát. Még nevetségesebben hangzott, hogy én fizettem neked a műtétedet és nem a 6-almas Ő-d, az úriember, hanem én a senkiházi, alki kinézetű faszkalap (le a kalappal előted Kicsilány, füllentésed hallatára egyből kiakadtam mint egy hajszálrugó. Akkor értettem meg, hogy felszínes szemlélőnek a szemszögéből nézve, a tartás meg a hanyag elegancia álarca mögé bújva, a „mindened” volt a megtestesített sematikus figura)
A nővéred bevettette az őt üldözös variánsot (amiről tudtam mert TE elmesélted nekem) és a szemebe vágta, hogy honnan tudom  meg a titkos telefonszámodat.
Visszatronfoltam, hogy szeretném visszakapni a pénzt. Erre azt felelte, hogy feljelent a rendőrségen amiért őt üldözöm... Nem akartam adósa maradni és azt mondtam, hogy a törvényszékre viszem az ügyet. Amiatt a lélektani egyetemen idomított műszaki neuronja, rögtön enyhén selejtes agybajt konstatált a fejembe. Magyarul mondva, agybetegnek nézett a kis „pszichológus”.
Kicsilány, meg kéne magyarázd a testvérednek, hogy a Föld, a Naprendszer elmegyógyintézete (ha véletlenül nem tudná)
A végefelé már nem tudta, hogy mit mondjon, és sértegetni akart avval, hogy amikor találkoztam vele a Skandinávok-Kunyhója előtt akkor: -Le voltál izzadva mint egy ló!
Még egy hivatásos atléta is le lett volna izzadva, ha 37-perc alatt átszaladt volna Bácsfalvából, a diákvárosig.
Fel voltam minden sületlenségre készülve mert tudtam, hogy a törvényjogok peremén fogok egyensúlyozni.
De a nagy blá-blá mellett, akarva vagy akaratlanul szolgáltatott egy jó telefonos tippet a nővérkéd. Zozi egy kis csuszópénz segítségével a Porange szakboltból beszerzett egy halom telefonhívást a TE, ...7475-ös számodról és az én, ...4237 számomra. Hazai tájszólásba desfăsurătornak nevezik (egy kicsit nehéz volt, de a csuszópénz leküzdötte a nehézségeket...) Mondtam hogy megyek a... azt mondta nem tudja érdekelni hová megyek. Menjek ahová akarok. Ő felment és én elmentem jobban körülsáncolni magam.
Bormacit, az abortuszos „mese” váratlanul érte csak nem mutatta, de tudtam, hogy mint egy fúria úgy fog szaladni a Maci-Lacidhoz a kiváncsiságát kielégíteni.
Úgyhogy még volt egy szolid ütőlap amivel összekovácsolhattalak. Mert képzeld el mit kéne szegény Maci-Lacid elviseljen a Bormacitol aki körülbelöl igy kezdené a kibirhatatlan fültépő hangon „dörmögni” a mondókáját: -Te, kocsmáros! Ezek után el mered űzni magad mellől a Pandamacit?
Neked a következő üzenettel tartottam egy kis memória frissítést:
a LÁTOD, MIÉRT KELLETT MINDENKINEK HAZUDOZZÁL RÓLAM? MOST „MINDENKI” LENÉZ. HA 2008 DEC NEM TESZTET VETTÉL VOLNA HANEM PIRULÁT ÉS MÉG AZ ÁRÁT IS ODAADTAM AKKOR LEHET, H MOST NEM KÉNE SZÉGYENKEZZÉL. EZEK UTÁN BELÁTOD, HOGY TISZTÁRA KELL MOSSAM A NEVEM „MINDENKI” ELŐTT. ELVÉGRE MACI-LACI KELLETT VOLNA FIZESSE AZ ABORTUSZT, NEM ÉN... MERT Ő VOLT A „BOLDOG APUKA” EMLÉKEZZ VISSZA AMIKOR GUMIMACIVAL IS MAJDNEM MEGJÁRTAD, MIT FOGADTÁL MEG MAGADNAK? 22:31 ápr 11
Nem tagadtad meg önmagad...
b ÉN NEM TARTOZOK NEKED SEMMIVEL. A NEVEDET PEDIG TE MOCSKOLOD MAGADNAK, NEM ÉN. MÉG EGY SMST ÍRSZ ÉS MEGMONDOM BORMACINAK, HOGY NEM HAGYTAD ABBA ÉS HÍVJA A RENDŐRSÉGET 22:36 ápr 11
a NEM SZÜKSÉGES. ZOZIVAL MÁR A RENDŐRSÉGEN VAGYUNK. MOST ÍROM A PANASZKÉRELMEM ELLENED. MÉGIS MARAD A TÖRVÉNYSZÉK MERT A TESÓD AZT MONDTA, H ŐT NEM ÉRDEKLI HOVÁ MEGYEK 22:46 ápr 11
Kicsilány, most igy utólag áttekintve a helyzetet, nem lett volna könnyü nekem elmenni a rendőrségre és tényleg benyújtani a panaszkérelmet ellened? De akkor lett volna belőle egy „penibilis kázus”. TE, a szavaddal, én, a bizonyítékokkal. Lesült volna a képedröl a bőr és még a végén nem tudtad volna nyugodtan intézni a „bokros teendőidet” mert lehet, hogy a jelen korszakig kéne járjad a randalist, hogy velem tali a törvényszéken. Na most felteszem neked a kérdést: Nem jobb a kocsmába járni, és ott egy palack bor melett a Maci-Laciddal ücsörögni?
a NEM AZÉRT TÜNTETTEK KI A SEREGBE, HOGY EGY CIVIL KICSILÁNY A SÁRBA TAPOSSA A BECSÜLETES NEVEM. EZ MÁR NEM PÉNZES ÜGY. FELEMELT FEJJEL AKAROK JÁRNI. CSAK TE, MEG ÉN, TUDJUK AZ IGAZAT. LÁSSALAK, HOGY FÜLLENTESSZ ESKÜ ALATT A TÁRGYALÁSON 23:01 ápr 11
a ÉS NE MOND, HOGY SZAR EMBER VOK, GYERE KÖSSÜNK 1 BOLTOT. TE ÖSZINTÉN ELMONDASZ MINDENT BORMACINAK AMI KETTŐNK KÖZÖTT TÖRTÉNT AMIOTA 1999-BEN MEGISMERTÜK EGYMÁST ÉS ÉN VISSZAVONOM A „FELJELENTÉST” 23:10 ápr 11
De TE nem válaszoltál, inkább beguboztál és vártad, hogy a fejed fölött süssön fel a Nap. Én közben, nem a feljelntést írtam hanem egy sör mellett egy régi katonacimborámmal beszélgettem aki időközbe a csendőrségtöl átkerült a rendőrségre és most a criminalstica egyik mobil laboratoriumában  doldozik.
a MOST VESZIK A D.N.S MINTÁT AZ 1 CSÍKOS TERHESSÉGI TESZTBŐL. ÉS HÉTFÖN A RÁD ÉS AZ EGYED!MEDES FISÁID MÁSOLATÁT... TE MINDIG AZT HITTED, H ÉN EGY MUJA TAG VOK AKIT CSAK ÚGY LEHET... 00:12 ápr 12
a ELŐBB-UTÓBB ÚGYIS RÁJÖN „MINDENKI” H TE FÜLLENTESSZ JÓ NAGYOKAT, NEM ÉN. AZ ELLAPÍTOTT CSOKIGOLYÓ MÉG NÁLLAM VAN. PÁ 01:02 ápr 12
a NEM LETT VOLNA KÉZENFEKVŐBB HA MACI-LACI ÓVSZERT HASZNÁL? ÚGYIS MINDJÁR ITT VAN AZ EGYETEMI ÉVZÁRÁS ÉS UTÁNNA MEHETETT VOLNA NATŰRBE. A FOGADALMADAT SEM SZEGTED VONA MEG. ÉN IS LELÉPTEM VOLNA SZÉP CSENDESEN, MERT BEFEJEZÖDÖTT VOLNA AZ ÖRANGYALI SZEREP. DE SAJNOS MACI-LACI AZ ELVEK EMBERE ÉS TE NEM VESZED FEL A TFONT MIKOR HÍVLAK... LÁTOD MI LETT BELŐLE. DE MÉG LE TUDOM FÚJNI AZ... 01:15 ápr 12
Baba, eljutottam ahoz a ponthoz ahol önmagammal kerültem szembe.
a OLYAN NEHÉZ A DÖNTÉS... AZ ÉN NEVEM VAGY A TE NEVED. SZORÍTS KÉRLEK, HOGY HELYESEN DÖNTSEK, MERT HOLNAPTOL NEM TUDOM LEÁLLÍTANI AMIT ELINDÍTOK. AZ A CSOKIGOLYÓ BÁRCSAK NE LENNE 13:45 ápr 12
a MA NINCS KEDVED, H TALI ÉS EGY KICSIT BESZÉLGESSÜNK 19:10 ápr 13
a KÖSZÖNÖM BORMACINAK A TELEFONKÖZPONTOS TIPJÉT. BEVÁLLT, HÍZIK A DOSZIÉ. KIVÁNCSI VOK A „MINDENKI” ARCKIFEJEZÉSÉRE AMIKOR RÁJÖNNEK, H ÉN MONDOK IGAZAT, NEM TE. PÁ 21:54 ápr 13
a BABA, MÉG 2 PAPÍRT KELL MEGSZEREZZEN ZOZI ÉS TELJES A DOSSZIÉ. FELADOD? ÉS VISSZAKÉRED AZT A CSOKIGOLYÓT, VAGY FOLYTATHATOM? TE, DÖNTESSZ. PÁ 06:20 ápr 15
Délután, amikor mentem hazafelé a munkából, a Gy, mozi előtt találkoztam egy évfolyamtársaddal, (Szilárdal) aki meghívott, hogy tekintsem meg a diplomamunkás filmjét.
Elfogadtam a szivélyes meghívást. Nem nyújtott át meghívót de attól eltekintve ülhettem az első sorba.
a MA LÁTTAM CSELLENGŐT. MEGHÍVOTT A RENDEZŐ. MEGHATÓDTAM ÉS ELHATÁROZTAM, HOGY NEM SZÍVATLAK TÖBBET. LEGYÉL 1 NAGY RENDEZŐ. MÉG 2-HÓ AZ EGYETEM VÉGÉIG, BÍRD KI. A 175 EU GYŰL? A CSOKIGOLYÓT MAJD VISSZAADOM 21:00 ápr 15
Filmnézés után még a mozi bejáratánál beszélgettem egy kicsit az évfolyamtársaiddal. A forgatókönyírás szabályairól kérdezgettem őket. Kezdett kibontakozni előttem egy másik terv. Azt a sok 7-centes üzenetet miért is dobnám el. Ki lehetne belőle hozni egy forgatókönyvet. Úgyis rendezőnek készültél. Neked ajándékozom hadd legyen mit forgassál.
a ÉS HA NEM SIKERÜL KIGYÜJTSED A 175 EU-T BESEGÍTEK, MERT NEM ÉRI MEG RONGYOS PÁR MILLKOÉRT FELRUGOD AZ EDDIGI MUNKÁDAT. A SMS-FÜZETBŐL KI LEHET HOZNI 1 FORGATÓKÖNYVET, FIKTIV NEVEKKEL. HA KELL NEKED ADOMÁNYOZOM. TÖBB MINT 110-A 4-ES OLDAL. HA LEHET EGYETEM VÉGÉIG KURJÁL GUMIVAL. TÉNYLEG MÉG 1 KICSI, BÍRD KI. LEGYÉL ÜGYES ÉS SZÉP. SZIA 21:35 ápr 15
Április 16-án, 16:49-kor telefonáltam neked. Miután belehállóztál megkérdeztelek, hogy nem lenne kedved szombaton találkozzunk.
A válaszod: Nem! Soha többet... és lezártad a telefont. Küldtem egy üzenetet:
a EZEK MEGTÖRTÉNT ESETEK, NEM MONDHATOD, HOGY „ZSAROLÓS SZÖVEGEK”. ÚGY ÉRZEM, H ÉRDEKES A TÉMA. HÍVTALAK CENZÚRÁZNI... DE TE DÖNTESSZ. NE MOND, HOGY NEM SZÓLTAM. CUPP 16:53 ápr 16
a MA ESTE 9-KOR INDULOK VOCIZNI. TFONT NEM VISZEK MAGAMMAL. HA GONDOLOD, GYERE CENZÚRÁZD MEG A SMS-S FÜZETET. 9-IG ELÉRHETSZ. PÁ 14:56 ápr 17
Este elindultam igyak meg egy sört. A Méhecskébe akartam menni. 21:38-kor a régi Május-1 kerthelység előtti gyalogátjárónál csodaszép látvány tárult a szememim elé. Pandamaci, Bormaci, Töc, plusz egy „bukáta” lakótárs és Maci-Laci betömörülve egy fényesre suvickolt márkás járgányba mint egy big, happy, famillion... (lásd be Baba, hogy csak hasznos volt a tesokádnál tett rövid látogatásom) A Kicsilány, a kocsmában című fejezet kezdődhetett elölről.
Április 18-án, hogyha már visszamentél a szíved választotjához, felsoroltam neked a listát. Legyen mit felsoroljál TE is a 6-almas Maci-Lacidnak, és azt szerettem volna ha felsorolod mert ha megint egy édi-bédi pár vagytok akkor úgy szép, hogy ne legyen titkolnivalótok egymás előtt. Vagy nem?
a BAJ VAN, MERT NEM TUDOM, H ELHAGYTAM VAGY ODAADTAM VALAKINEK A SMS-S, E-MAILOS, KÉPES FÜZETET. BOCS, A SOK VOCI... MÉG SZERENCSE, H AMIT MACI-LACINAK AKAROK MEGMUTI AZT „KÜLÖN FOLIÁBA” TETTEM 13:34 ápr 18
Kicsilány, tudod mi a külömbség  a képeslap és egy nő között?
???
A képeslap  csak elölről képes...
a ÍRTAM EGY LEVELET. A GRIGÓBA NEM VIHETEM KI A TESÓD MIATT, MARAD A SZÜLEID POSTALÁDÁJA. MA ÚGYIS BEÜTEMEZTEM, HOGY FELKERESEM MACI-LACIT IS, HOGY VÁLASZOLJAK A FEB 01 KÉRDÉSEIRE. NEM HALLGATOK TÖBBET. ELÉRKEZETT AZ IDŐ, H ÉN IS BESZÉLJEK, NE CSAK TE. A TEGNAP ELFORDÍTOTTA A FEJÉT ÉS A BORMACI AGYBETEGNEK NÉZ. NEM AKARTAM, H ÚGY JÁRJÁL MINT P.CSILLA ÉS EZ AZ EREDMÉNYE. „MINDENKI” LENÉZ MERT AZT MONDTAD, H NE BESZÉLJEK SENKIVEL AZ ESETRŐL ÉS TE FŰNEK-FÁNAK ELMESÉLED NAGY HAZUGSÁGOKKAL FŰSZEREZVE. MÉRGES VOK RÁD. HÁTHA A LOVÉM IS VISSZAJÖN? 15:21 ápr 18
Estefelé lesétáltam a Lausenhez mert tudtam, hogy a Maci-Lacid játszodja az úriembert és most a nővéredet le akarja kenyerezni (egy pár pohár bor... a ház részéröl) Szerencsém volt mert be se kellett menjek. Maci-Lacid, és Töc, éppen akkor jöttek a Piczula felől, ahol a wc-t javították meg. A 6-almas Ő-d nek egy piros blitzfogó volt a kezében. Megszólítottam, megálltak, Bringás Töc bement a Lausenbe és kihozott Maci-Lacinak egy cigit. Miután ezt a műveletet elvégezte lecövekelt mellettünk mint egy harcias kiskakas. Laci lerakta a kocsma ablakpárkányrára a szerszámot és rágyújtott. Röviden akartam elmondani a mondókámat mert a „mindened” vékonyan volt öltözve és elég hűvös volt az éjszakai levegő. Pontokba feltüntetem:
1.Maci-Laci végigolvasott egy pár kinymtatott e-mailt.
2.Töc azt mondta, hogy olyant ő is tud "gyártani". (Baba, ez a Bringás Töc, amióta mind-kettőtökkel... azóta igazi családtagnak érezheti magát)
3.Maci-Lacid megigérte, hogy ki fogja fizetni neked a 175 eurós hátralékos tandijadat (figyeled Baba, azok a zsarolós sms-k milyen jól fogtak, mert magam elé képzeltelek, hogy tör a nagynyavalya és „jön, hogy szétrugjak valamit”?
Gondoltam, hogy rájössz, hogy a pénz nem a minden a világon. És lehet, hogy a 6-almas Ő-d is ráébred, hogy azért nem lehet pénzzel megvenni mindent: Ahogy kifejezte Ő, a nagyon nyugodt embered:
-Ha megtörtént, hát megtörtén.
Akkor megemlítettem előtte a két magánklinika nevét és odaadtam még egy kinyomtatott E-mailt. A válasza:
-A faszomba, ha kifizetem a tartozását, békéthagy Kxilának?
Örvendett magába mert csak az utolsó ösztöndijas e-mailt olvasta el. De messze távol van a 275-euró (Ő sacc per hecc 250 eurónak mérte fel hírtelen) a 3080-eurótól. Csak egy morzsa az egyezségünkből. Szóval Baba, ki mikor szállt le a falvédöről? De nem fogadtam el a 6-almas Ő-d felkinált ajánlatát, hátha azáltal ráébred, hogy mikor bajban voltál akkor kellett volna avval a pénzel segítsen rajtad mert elvégre Ő, volt a bajod okozója. De sajnos abba a periodusba éppen kirugott maga melől. Eső után köpenyeg. És nekem csak 100 euró kellett, de nem tőle, hanem tőled, mert nem neki, hanem neked adtam. Ide illik ez a vicc:
A skót elveszíti a levéltárcáját tízezer fontal. Kétségbeesetten ér haza de egy ember már várja otthon, és átnyujtja neki a tárcát a tízezer fontal együtt. A skót nem akar hinni a szemének, a megtaláló szinte a kezébe erőszakolja a vagyont érő levéltárcát, majd alázatosan mondja -Jó uram, napok óta éhezem, ha lenne szives két pennyivel segiteni rajtam... Felháborodik a skót -Mindjárt gondoltam, hogy emögött valami zsarolási manöver rejtőzik.
4.Megkérte, hogy tegeződjünk... Beléegyeztem.
5.Bevitte neked az ellapított add fel-es csokoládégolyót mert TE olyan kényelmesen ültél egy pohár bor mellett, hogy fájt a segged kijönni és amiatt „futárszolgálatot” kellett igénybe vegyél. (Ebből a kis epizodból is kitetszik milyen finnyás ex hercegmámá tudsz  lenni ha akarsz)
6.Miután ellátta a fulajtárszolgálati feladatát kijött és megkérdezte, hogy mit akar egy 40-éves ember egy 23-éves lánytól? (Kicsilány, bóknak vettem mert 16-évesen, 42-nek néztek. És azt akartam a nagy Ő-d nek mondani, hogy a 40-éves ember segíteni akart a 23-éves lánynak, amikor a 28-éves, „fülig szerelmes” ember éppen hátatforditott neki... elvből)
Visszamentek a kocsmába de majdnem az ablakpárkányon felejtették a blitzfogót.
A nővéred, a kocsmából felém fordulva, és az ajkaival, (mint a logopédusnál) szépen megformálta a mondatot.  A mondanivalója az volt, hogy: TÜNJ EL!
Mármint én, mint Hudini... és bevittem neked egy kis csomagocskát és a kezedbe adtam. Benne volt az egy csíkos terhességi teszt, a szentet ábrázoló képecske, egy pár kinyomtatott e-mail, a levágott, Zsolis melltartód 70/B-s cédulája.
Kimentem a kocsmából, TE, meg eltüntél a budiba és megsemmisitettél mindent amit kezbesítettem.
Április 18-án, Maci-Lacid barlangjába aludtál. Begubóztatok...
Április 19 és 20-án, sulyos fizikai tevékenységet végeztetek két álló napon keresztül  az ágyban, ágymellett (mindegy volt az nektek mert úgy látszik sok bepotólni valód volt)
Április 20-án, küldtem neked egy e-mailt, mert ha TE, tudsz elméletet gyártani rólam, akkor én is vagyok annyira kőltőies, hogy tudjam folytatni az elméletgyártást pont onnan ahol TE, abba hagytad:
 
         Szia Baba. Látod a „zsarolós csel” első lépése sikerült, és pont úgy alakult ahogy azt elterveztük. Laci visszavett maga mellé. Még szerencse, hogy kommunikáltunk egymással és azt „hazudtad” rólam a Monostoron, hogy hat éve zsarollak és állandóan kell adjál pénzeket nekem, mert tudtam, hogy senki nem szereti a zsarolókat. Még jó, hogy rám hallgattál. Látod, azért majdnem mindig jó az öreg tanácsa. Te a kicsibabával megpróbáltad elérni a célodat, de elkapkodtad és nem jött össze. Nem úgy kell azt megoldani ahogy te eltervezted mert... Látod ez egy nagy sakkjátszma ahol mindig a türelmesebb játékos győz. És egy jó munkához idő kell, nem rövid ágyjelenetek mert láttad avval csak hosszantartó veszekedést okoztál és nem is érted el a kitűzött célodat. Nem megjósoltam előre, hogy minél több és minél elhihetőbb zsarolós sms-t küldök neked és minél jobban kezdenek utálni engem, annál jobban fognak szeretni téged az emberek. A tegnapelőtt az „add fel”-es csokigolyóval felkeltettem egy kis féltékenységet a nagy szerelmedben. Alig álltam meg, hogy ne nevessem el magam. Még jó, hogy te nem hallottad, mert biztos elkacagtad volna magad és akkor lehet Maci-Laci rájött volna a svinglire mert ő is egy jó sakkjátékos és összedőlt volna az egész, jól kidolgozott tervünk. És a „bocsáss meg” adás is megtette a hatását. Bocs, hogy ilyen hosszú időbe telt ameddig sikerült, de sokat kellett gyakoroljak a tükör előtt, hogy minél suttyóbb arckifejezéseket hozzak ki magamból. Remélem jól alakítottam a szerepet, és te mint nagy filmrendező meg voltál elégedve velem. Szóljál időben, amikor megfogant a második kicsibaba, de nagyon kérlek azt ne hozzátok össze ittasan. És akkor én megteszem a második megbeszélt lépést apukádnál. Megint eljátszom a zsarolós bácsi szerepet és akkor hamarosan donna Vincsenzó dé Kxila leszel. Evvel beteljesül a régen dédelgetett álmod. Azután nagyon kérlek ne hívj telefonon, és ne írj sms-t sem mert a Porange hálózatba le lehet ellenőrizni és akkor meg van a bizonyíték. És ne keress fel semmi szín alatt (akárhogy is akarod) mert akkor ha véletlenül meglát a párocskád csak megint az öreg ember és a fiatal lány kapcsolatot fogja látni bennünk, és akkor hiába volt minden törekedésed, kezdheted elölről. De a kicsibabával az öledben már nem leszel olyan vonzó. És milyen kár, hogy a mai rohanó világba az embereknek csak a szex a pénz és a hatalom lebeg a szemük előtt. Már azt sem tudják milyen egy önzetlen, igazi barátság. Gondolják hogyha egy idősebb ember pénzel vagy egyebekkel segit egy kicsilányt, hogy elvégezzen egy egyetemet mert szegény, az apukájával, csak diplomáciai kapcsolatba van és nem keres annyit, hogy üsse a széle a hosszát, akkor az a lány automatikusan befekszik a jóval idősebb haver ágyába. Mekkorát tudnak tévedni. Te a jövendőbeli párodat jól választottad, mert okos és bölcs embernek nézem, csak kár, hogy a hatalom jele nálla is kezd mutatkozni. Már egy kicsit megfertőzte fiatalon. Én mátol fogva nem foglak hívni telefonon és sms-t sem küldhetek többet nehogy nyom maradjon. Legyél ügyes és továbbra is szép. Kívánom, hogy valóra váljon minden álmod és minden vágyad teljesüljön.
u.i Ha bajban vagy és a segítségemre lenne szükséged hagyd a megbeszélt jelet a köveknél mert utamba esik minden nap, és tudni fogom hol keresselek. Cupp                                                                                                                                                                                                                            

a HOLAP D.U 8-KOR A MOZINÁL TALI A RENDEZŐVEL. ELŐTTE ÁT AKAROD NÉZNI A SMS-S ÉS A RÉGÓTA VEZETETT NAPLÓT? NE LEGYEN AZ, HOGY NEM SZÓLTAM. PÁ 20:01 ápr 21
a SZIA, CSAK ANNYIT AKAROK MONDANI,HOGY MEGVAN A RENDEZŐ A SMS-S FÜZETRE. MEGHÍVOTT A MÁJUS 30-ÁN RENDEZETT BALLAGÁSRA. SZÓLOK, H NE LEGYEN AZ, H BORMACIT ÜLDÖZÖM. KÉSZÜL A DOKUMENTUM FILM. 18:40 ápr 23
Április 24-én,  írtam neked még egy e-mailt:

       Na megtaláltam a főrendezőt. A sms-s füzet és az e-mailokat amiket egymásnak írtunk, átolvasta. Azt mondta, hogy nagyon érdekes a téma de csak államvizsga után fogunk hozzá. Addig is tisztelettel meghívott a május 30 ballagásra az Állami Operába. Csak akartam szólni, hogy a tesód ne tudja azt mondani, hogy követem. Vagy még az is lehet, hogy pont én fogom kihívni a rendőrséget, hogy a tesód követ engem mert a multkor a Gy, mozi előtt nem tudtam nyugodtan elszívni egy padon a cigaretámat, egy jó film után  mert pont akkor éppen arra biciklizett. Na, hogy is van, ki  követ kit? Kellemes 7-végét kivánok.
u.i Azért fordultam egy női rendezőhöz, hogy ne tudd elcsábítani a tündöklő mosolyoddal.                                           

(Baba, TE, ha apait-anyait beléadnál, valyon saját magad el tudnád csábitani?)
a SZIA BABA, NA LÁTOD, HOGY A SOK ZSAROKOS SMS-VEL ELÉRTEM AZT IS, HOGY MACI-LACI FOGJA FIZETNI AZT A 175 EU-T AMIVEL MÉG TARTOZOL AZ EGYETEMNEK (MEGIGÉRTE). JUPII, TALI MAJD MÁJUS 30-ÁN A BALLAGÁSON. TÖLTSEK 4 EU-T A TFONODRA? KELLEMES 7 VÉGÉT KIVÁNOK 17:53 ápr 25
a BABA, JÖSSZ SMS-S FÜZETET CENZÚRÁZNI? JÖHET MACI-LACI IS HA VAN KEDVE. 4-ÉV SMS... HAMAROSAN FILMET FORGATNAK BELŐLE 17:58 ápr 25
a MA ESTE HA KIRUCCANTOK 1 KICSIT PIÁLNI, SZÓLJÁL MACI-LACINAK, H AMENNYIBE LEHET KERÜLJE A GYORSHAJTÁST MERT SOK A RENDŐR AZ ÚTCÁKON ÉS ÁLLÍTJÁK LE AZ AUTÓKAT. VAN VMI D.M.R.SZ KONGRESSZUS A VÁROSBA, LEHET AMIATT. PÁ 23:41 ápr 25
a MINDEN A TERV SZERINT HALAD. BIZZÁL BENNEM, MA JÖN A NEHEZE. 1 APUKÁDTÓL FOGOM VISSZAKÉRNI AZ ADÓSÁGODAT. 2 APUKÁD FEL FOG MÉRGELŐDNI RÁD ÉS MEGINT KI FOG ZÁRNI OTTHONRÓL. 3 LACI MEGSAJNÁL ÉS EL FOG VENNI TÉGED FELESÉGÜL. EVVEL BETELJESÜL RÉGI ÁLMOD. HAPPY END LESSZ A FILM VÉGE. NA ÜGYI VOK? ÉS A VÉGÉN MEGISSZUK A RÉG BEGIGÉRT MADÁRTEJET. CUPP 20:15 ápr 30
b FOGD FEL, H ÉN NEM TARTOZOK SEMMIVEL 02:11 máj 01
(Fogd fel végre, hogy smucig vagy! Mert ha nem akartad megadni a még a madártejet sem akkor minek a francnak igérted)
a 126 MILLIÓ 312 EZER PÉNZT KÉRTÉL ÉS KAPTÁL TŐLEM A „ZSAROLÓDTÓL”. JÓ EBBE BENNE VANNAK A TANGÁK MEG A TFONTÖLTÉSEK IS. ÉS MÉG EGY CD-T SE VOLTÁL KÉPES MEGÍRNI FRENKY HÚGÁNAK, HOGY A MADÁRTEJRŐL MEG A FILM MEGHÍVÓRÓL NE IS BESZÉLJEK. KELL A FOTÓS STICK? MERT MÁR 20 ÉV MULVA SEM AKARLAK LÁTNI. PÁ 02:15 máj 01
a TE CSILLAGVIRÁG, HA MÁR TESTÜLETILEG ÁTVÁNDOROLTÁL A 6-ALMAS Ő-D MELLÉ, NEM LENNE SZEBB HA TE LENNÉL A 6-ALMAS Ő-NÉNI? CSAK AZ EGYETEMET NE HANYAGOLD MERT MINDJÁRT VÉGE VAN. A 6-ALMAS Ő-D MEGNYUGTATOTT, HOGY ÁLLJA A 175 EU-S TANDIJAD, DE VIZSGÁZNI TE EGYEDÜL FOGSZ. RAJZOLGASD A DIPLOMAMUNKÁDAT ÉS TEDD LE SIKERESEN AZ ÁLLAMVIZSGÁT. PÁ, MINDJÁRT ELREPÜL AZ ŐRANGYALOD 14.32 máj 01
a VAN 1 JÓ HÍREM SZÁMODRA. MOST BESZÉLGETTEM EGY ZENÉSZ BARÁTOMMAL, ÉS ADOTT 1 JÓ TIPPET. MIÉRT FILM, MIKOR LEHET EGY ZENÉS SZÍNDARAB. HOLNAP BEMUTAT ÉLES ÚRNAK. JUPÍÍ, HÁTHA MÁJUS VÉGÉIG ÖSSZE LEHET HOZNI. PÁ 19:50 máj 01
a LEHET A RÉGI BŐRSAPKÁMRÓL IS KÉSZÍTHETEK FOTÓT, EMLÉKNEK 19:53 máj 01
Este láttalak, boroztál. A gyomorsavtúltengés…. de tudom, téged nem érdekel az egészséged.
a SZIA TE RAGYOGÓ CSILLAG AZ ÉJSZAKÁBAN. A SZÜLEID TUDJÁK, H TE MERRE JÁRKÁLSZ ÉJSZAKÁNKÉNT? 01:05 máj 02
a JÓREGGELT BABA, KÉNE TUDASD A SZÜLEIDDEL, HOGY A 6-ALMAS Ő-RE ESETT A VÁLASZTÁSOD ÉS ADJÁK ÁLDÁSUKAT. BENNETEKET AZ ISTEN IS EGYMÁSNAK TEREMTETT. HA GONDOLOD ELKALAUZOLOM APUKÁDAT A MONOSTORON EGY KIS HÁZTÜZNÉZŐT VÉGEZZEN A JÖVENDŐ VEJÉNÉL. P.S ÚGYIS EZT TERVEZTED AMIÓTA AZT A FINOM ITALT KÜLDTE NEKED A BULGESZBEN. ALIG VÁROM, H TÁNCOLJAK VELED AZ ESKÜVŐTÖKÖN... TE NEM? 09:02 máj 02
a SZIA LAJHÁRKA, HALLGATÁS BELEEGYEZÉS. SZÓVAL MEGBÍZOL, H TUDASSAM ÉN A SZÜLEIDDEL AZ ÖRÖMHÍRT? ÉS ELKALAUZOLHATOM APUKÁDAT A JÖVENDŐBELI VEJÉHEZ „HÁZTŰZNÉZŐBE” (MOLOTOVKOKTÉL NÉLKÜL) KÖSZI, CUPP 19:00 máj 02
a SZÉPSÉGED DRÁGA MŰVE A TEREMTŐNK DICSŐ KEZÉNEK. OLY DRÁGAKŐ MELYET CSODÁLNAK ÉKSZERÉSZEK, TÖKÉLETES SZÉPSÉGED, ÚGY TÜNIK PÁROD NINCSEN, (MARADÉK) ESZEDET RABOLJA EL HA EGYSZER RÁTEKINTESZ. REMEK VONÁSAIDON A SZÉPSÉG ÍRVA ÁLL, AZT HINNÉD A FÖLDRE SZÁLLT A RAGYOGÓ NAPSUGÁR 19:40 máj 02
a TETTEK NÉLKÜL AZ ÉLETEM MOND MIT ÉR? NA ELFOGYOTT A PÁLILONKA (ITTAM HELYETTED IS, NE LEGYÉL ALKI... MIATTAM) MEGYEK HOZZAM ÖSSZE, VÁLTSAM VALÓRA RÉGEN DÉDELGETETT ÁLMODAT. REMÉLEM MA A MONOSTORON ALSZOL ÉS NEM HAGYOD FÜSTBEMENNI A TERVET. ÉRTED TESZEM. SZORÍTS, H SIKERÜLJÖN. MEGLÁSD JÓ LESSZ. NEM MA SZÁLLTAM LE A FALVÉDŐRŐL. CUUP 21:43 máj 02
a NE SÍRJ MAJD HA NEM LESZEK, LESSZ MAJD MÁS AKI RÁD NEVET. SZORÍTS NAGYON KÉRLEK, H SIKERÜLJÖN. MINDJÁRT A DIÁKVÁROSBA VOK. ÉN LESZEK, UTÁNNAD A LEGBOLDOGABB HA HAMAROSAN VINCSENZÓ DÉ KXILA LESZEL. REMÉLEM A NAGY Ő-D, MEGÉRTI VÉGRE, H ÉN NEKED NEM AKARTAM ROSSZAT, MINDIG IS AZ ŐRANGYALOD VOLTAM. A „ZSAROLÁSSAL” CSAK HITELT AKARTAM ADNI A HAZUGSÁGAIDNAK... SIKERÜLT. REMÉLEM BOLDOG VAGY. PUSSZ 21:50 máj 02
Lehet TE, nem lettél volna boldog mert, valamikor, hogy is mondtad:
-Donna Vincsenzó dé Kxila, milyen szépen hangzik. De azért valahogy mégsem cseng szépen, mert ismerek egy donna Vincsenzó dé Kxilát és már nem egyedi az a név. De majd eldöntöm.
a KICSILÁNY, TOD MIT. NEM MÁSZOK BELE A... MACI-LACI HA ÚRIEMBER ÚGYIS MEGKÉRI A KEZED A SZÜLEIDTŐL. CSAK VÁRJA FEJEZD BE AZ EGYETEMET. ÖRVENDEK, H FIZETI A 175 EU-S ELMARADT TANDÍJADAT. HA NEM MÁS, LEGALÁBB ENNYIT ELÉRTEM. SZIA 23:03 máj 02
Hazajött egy barátunk Skandináv országból és Frenkyit meghívta egy halászpartira.
Frenky elfogadta a megíivást. 
a ÉS HA MEGKÉRLEK A MÁSODIK KICSIBABÁT HA LEHET NE ÚGY HOZZÁTOK ÖSSZE MIND AZ ELSŐT, H JÓL BEKEXELTEK AZUTÁN VADUL SZEXELTEK, MERT AZ ÚGY, LÁTOD JÓL NEM MÜKÖDIK. KIVÁNOM TE LEGYÉL A LEGSZEBB MENYASSZONY A KOROSZTÁLYOD KÖZÜL ÉS MACI-LACI LEGYEN JOBB ŐRANGYALOD MINT AMILYEN ÉN VOLTAM. BOCS A SZÍVATÁSOKÉRT. 00:05 máj 03
Május 03-án, 04:15-kor lecövekelt járásából Frenkynek a csergő órája. (az a csergőóra azt akarta, hogy a kis gazdija késse le az aznapi halászpartit. De sajnos a sors, másképp akarta)
a BABA, SZERETNÉK DEDIKÁLNI NEKED EGY K ZSUZSA DALT, A „MAMA”. ENGEM NAGYON MEGHATOTT. ESZEMBE JUTOTT A RÉGEBBI GUMIMACIS MESE MEG AZ AKTUÁLIS MACI-LACIS IS. DE NE HALLGASD MEG CSAK HA GONDOLOD, M SZOMORÚ DAL ÉS NEM SZERETNÉLEK VELE JOBBAN „MEGEDZENI”, CSAK A 34 DALLAL NEM SZERETNÉK ADÓSOD MARADNI. CUPP 15:05 máj 03
Május 03-án, 23:05-kor felhívott Bubusch, és megtört hangon közölte, hogy délután öt óra körül Frenky, véletlenül hozzáért a tó csücske fölött átvezetett magasfeszültségi kábelekhez, egy hat méternél hosszabb, szénszálas halászpálcával aminek következtébe elektromos kisülés keletkezett és...
a BABA, HASZNÁLJ KI MINDEN PERCET AZ ÉLETBŐL MERT RÖVID... MOST ÉRTESITETT BUBUSCH, HOGY MEGHALT FRENKY, A KICSI SZŐKE BARÁTUNK. ISTEN NYUGTASSA BÉKÉBEN. IGYÁL MEG EGY POHÁR BORT AZ EMLÉKÉRE MERT JÓ EMBER VOLT... OLYAN SZOMORÚ VOK... 23:14 máj 03
Itt úgy érzem, hogy meg kell emlékezzek a „kicsi” Frenkyről (aki fákat ültetett és azáltal örökké élni fog... Ha nem máshol de a szívünkben, biztosan)

 A kinézete ellenére (mivel nem a ruha teszi az embert) egy finomlelkű, igazi úriember volt. A határtalan jóindulata koronás királyhoz is méltó lett volna.
Bármikor, bármilyen helyzetből lepipálhatott volna akármilyen zsenit mert nem gyufaszállal mérték IQ-ját (mint az enyémet) hanem egy vitorláshajó főárboca is kevés lett volna arra, hogy az övét lemérjék. De sajnos, amikor a párjában lángra lobbantak az anyagias össztönök és a válás után a gyermekükkel együtt, elköltözött Frankfurtba. Kicsi Frenky összeomlott és az alkoholba sülyedt (ami ől, butit és a nyomorba dönt) Bár felmérhetetlen szomoruságába is hiába burkolozott be az alkoholgőztől elködösödött „csendes sarokban”, mert ki-ki villant belőle mint Elmó fénye. De amikor néha-néha az alkoholgőz olyan tömény lett, hogy teljes sötétségbe borította a csendes sarkot akkor a nimbusz szétfoszlott és a megmaradt „parányi fényt” félembernek is alig lehetett már nevezni.
És nekem a fene egye meg a pofámat, mert a csábos mosolyod miatt nem szentelhettem több időt a barátomra mert utánnad vártam az utcákon ameddig jó nagy késésekkel méltóztattál a: -Na, helló, megjöttem-et eljátszani.

a SZIA KXILLA, HA MEGKÉRLEK SEGÍTESZ NEKEM? EGY ŐSZINTE RÉSZVÉTES ÚJSÁGHÍRDETÉST SZERETNÉK KITENI A NAPOKBA, DE A ROSSZ MUNKAPROGRAMOM MIATT NINCS RÁ LEHETŐSÉGEM. KITESZED HELYETTEM? MEGHÁLÁLOM. TÉNYLEG NEKEM NINCS RÁ IDŐM. 08:17 máj 04
És egy pár percel később a kezembe került egy reggeli hírlap amiből szomorúan olvashattam a tragikus kimenetelű baleset részletes tájékoztatóját..
TE, is hamar megoldottad a kérésemet, a misztikus hallgatásoddal.
a AZT HITTEM, HOGY 1 ÚJSÁGHIRDETÉST FELTESZEL M NEKEM SZAR A MUNKAPROGRAMOM. DE VESZEM ÉSZRE, H... DE SEBAJ VALAHOGY MEGOLDOM NÉLKÜLED, KÖSSZ. DE MIT IS VÁROK TŐLED? EGY ÜVEG VIZET NEM ADTÁL AMIKOR KÉRTEM TŐLED. RÁULTÓL JÓL ELTANULTAD A DOLGOKAT. PÁ NEKED TE, FUKAROK RÓZSÁJA 23:45 máj 04
Ahogy beért a fönököm az irodába kértem, hogy május hatodikára, eszközöljön ki nekem egy szabadnapot. Nem akart kötélnek állni. Azzal takarozótt, hogy emberhiányba szenved a cég. Megírtam a felmondásom de nem fogadta el. A veszekedés végén egy kompromisszumot kötöttünk. Ha szerzek magam helyett egy embert aki hajlandó helyesíteni engem akkor elenged egy pár órára. Szeretem. Egy másik cégtől a volt kolegám aki 24 órás műszakból jött ki a Tránká-Bánszilvániából, válalkozott, hogy helyetesít három órát. Hálám jeléül két láda sört adtam neki. Nem  kérte, de megérdemelte.
a KICSILÁNY, ELTEMETTÉK FRENKYT ÉS TE, MÉG ARRA SEM VOLTÁL KÉPES, H EGY ÚJSÁGHIRDETÉST KITEGYÉL PEDIG MEGKÉRTELEK. MOST NAGYON HARAGSZOM RÁD 13:44 máj 06
És hírtelen haragomba fel akartam baszkinyálni a pihent idegrendszeredet. Meg akartam rendezni egy fotókiállítást, de eszembe jutott a fogadalmam.
a SZIA BABA, MA ELMESÉLIK HOGYAN IS ZAJLOTT LE A 2003-BAN MEGRENDEZETT BALLAGÁS ELŐTTI BULI AHOL TE ÁLITÓLAG ELLOPTAD AZ OSZTÁLYPÉNZT. JELEN VOLTAK A MESÉLŐK. PÁ 11:21 máj 09
a TE KXILA, ARRA SOHA NEM GONDOLTÁL, HOGY BORMACI UGYANÚGY ELVEHETTE AZT AZ OSZTÁLYPÉNZT MINT BÁRKI MÁS, ELVÉGRE Ő ISMERTE A LEGJOBBAN A PÉNZ REJTEKHELYÉT, ÉS BELŐLED FARAGTAK BŰNBAKKOT. DE EZ MÁR ÚGYIS MINDEGY 23:28 máj 09
Kicsilány, felhívom a figyelmed, hogy amit most levezetek az csak egy felállított elmélet. Ne értelmezd szó szerint. Köszönöm.
1.Hogyha a nővéred mint főszervező, elöre tudta, hogy abban a próbafülkének kinevezett szobába vendégek fognak bemenni akkor odaadta volna apukádnak azt a sok lovét tegye el biztos helyre... de nem adta (pedig TE, 2003-ba megemlítetted, hogy apukád kérte a nővéredet, hogy adja oda nekik tegyék az ő szobájukba, de nem, mégse adta)
2.Hogyha abban a szobába hagyta akkor biztos eldugta valami nehezen hozzáférhető helyre, (mert ahogy ma elmesélték ezt-azt kihámoztam, hogy a nővéred biztos nem hagyta az első kézenfekvő fiokban, mert alaposabb természet, nem olyan szétszórt mint TE. És ráadásul simulékony és kétszínű. TE, az ilyesmibe még a kisujjáig sem érsz fel, pedig azért benned is van képmutató iskola)
3.Ha meg elrejtette akkor egy „ismeretlen” vendég aki 7-8 percet ült abba a szobába és ez idő alatt át is kellett öltözzön... Nem valószinü, hogy sok idő áll rendelkezésére, a rejtekhely feltárására. Esetleg véletlenül ha nem találja meg... de minimális az esély (Kicsilány, én a malac persellyemet rejtettem el valamikor, ami azért elég méretes darab volt és a tesom, mégse találta meg. Pedig neki a vendégeitekkel szembe sokkal több idő állt rendelkezésére a kutatásra)
4.Az a vendég aki a rendelkezésére álló rövid idő alatt megtalálta, mert tudta, hogy MIT, hol kell keresni. Azelőtt a „vendég” előtt vagy körülírták pontosan a rejtekhelyet, vagy éppen saját kezecskéivel helyezte el korábban a rejtekhelyre ... Örök rejtély...
5.A korábbi 200-pénzes csórásaidat figyelembe véve, mégis téged javasolt a szoba felügyelőjévé és az otthonról való megszökésed száz-zázalékosan minden gyanút rád terelt. Tökéletes BŰNBAKK lettél mindenki szemébe. A pénz nem került meg. Újragyűjtötték fejenként a végzős diákok.
b NE MT 23:29 máj 09
b NEM TUDOM. NEM ÉRDEKEL, SOK ÉV ELTELT, MÁR MIND 1. HAGYJ NEKÜNK BÉKÉN 23:32 máj 09
Itt változott a stílus... színrelépett a 6-almas ő-d a... 9597-es telefonszámot használva (ami „nem a TE, számod csak állandóan kölcsön kéred”)
c MÉGIS KETTEN VETTÜK EL H TUDJUNK VMI FÜVET VENNI MEG KÉT TÁNCOS PASAST KIFIZETNI... RÉGI SZÉP IDŐK 23:41 máj 09
Kicsilány, TE tagot irtál volna a pasas helyett... és bocs, de gyanús, mert ha két táncos pasast kifizetett… Véletlenül a 6-almas pasasodnak stikába nincsenek „ferde hajlamai”? És TE, még álmodba sem szeretted a füvet, mert büdös
a MA VÉGIGHALLGATTAM EGY PÁR EMBERT AKIK KÖZELEBRŐL ISMERIK BORMACIT ÉS KIHÁMOZTAM A MONDANIVALOJUKBÓL, HOGY A TESOD 2 SZINŰ. ÉS HA 2003-BA NEM KELLETT VOLNA ÚJSÁGOT KÉZBESÍTSÜNK AKKOR MOST NEM KÉNE EMBEREKET ZAVARJAK, H HOZZUNK ÖSSZE 1 KIÁLLÍTÁST, DE EZ VAN. HA KÜLDÖK MEGHÍVÓT ELJÖSSZ MACI-LACIVAL? MEGÉRI, MŰVÉSZEK DOLGOZNAK RAJTA 23:44 máj 09
c JAJ, MACI-LACI NEM SZERETI A MŰVÉSZEKET. MÁR 2-NEK A MEGGYILKOLÁSA MIATT EGY HETE KÖRÖZIK 23:49 máj 09
Baba, TE, filmrendező vagy és az is a művész kategoriába tartozik. Még szerencsésnek is  valhatod magad, hogy a 6-almas Ő-d csak kirugott maga mellől mert tunyaságból nem terjedt ki a figyelme arra, hogy a filmrendezői szakma is művészet, mert akkor már három művész meggyilkolásáért körözték volna.
a ÉLVEZLEK DE NEM ISMERED A MÚLTAM. UTÁNNA KÉNE JÁRJÁL EGY KICSIT. NEM AZÉRT KAPTAM KEMÉNY KIKÉPZÉST A SZEKUTÓL ÉS MÉG KEMÉNYEBBET A... TÚLÉLTEM SOK CSÚNYA DOLGOT... BE VANNAK BIZTOSÍTVA A MŰVÉSZEK. ITT VANNAK IGORKINÉK 00:12 máj 10
c EZ LENYŰGÖZŐ, DE MINDHOGY UTÁNNAJÁRJAK BÁRMINEK IS ELHISZEM IGORÉKAT IS 00:21 máj 10
a MIÉRT? BE TOM BIZONYÍTANI. NEM KELL ELHIGGYED... GYERE TALI ÉS... HIDD EL HOGYHA ROSSZAT AKARTAM VOLNA NEKED AKKOR... DE CSAK AZT AKARTAM, H... PONT BÁLINT NAPRA ÉRT VOLNA VÉGE A TILALOM. JAN 20-TÓL „SE SZEX SE ALKOHOL”. SZÁMOLJ UTÁNNA ÉS HA AZT HAZUDTAD, HOGY ZSAROL HÁT ZSAROLTALAK HIDJENEK NEKED AZ EMBEREK. CSELES, VAGY NEM? 00:36 máj 10
c AZ NEM VOLT SZÉP RÉSZEDRŐL, IGAZÁN MEGADHATNÁ, MICSODA KOMOLYTALAN BANDA 00:40 máj 10
(Kicsilány, most akár mit is hoznál fel a mentségére, itt a 6-almas Ő-d, mentalitásából egyértelmüen kiérződött a fösvénység, tompán kongó hangja)
c OLYAN HOSSZÚAK EZEK AZ ÜZENETEK MINDHA VMI FEJÉRNÉP ÍRNÁ ŐKET. ÉS GONDOLOD MIVEL BIZONYÍTOD? 00:43 máj 10
a A LÉGIÓTÓL KAPOTT LESZERELÉSI PAPÍRRAL, A FÉNYKÉPEKKEL, A KITÜNTETÉSEMMEL STB. CSAK IDÁIG SZÉGYELTEM MEGMONDANI AZ IGAZAT, H EMBEREKET ÖLTEM. IGAZ PARANCSRA CSELEKEDTEM… MÉG CSODÁLKOZTÁL MIÉRT ALSZOM KEVESET... HÁT EZÉRT. MILYEN VOLT EGY GYILKOSSAL MAGAD MELLETT TEMESVÁRON? 00:54 máj 10
c NA NEM KELL SZAPPANOPERÁT CSINÁLNI BELŐLE 00:58 máj 10
Tudd meg Kicsilány, hogy sokszor az élet még „olyanabb” mint egy szappanopera. Tudom egy kicsit nevetségesen hangzik, de ez van.
a TE VAGY A RENDEZŐ, TE TUDOD 00:59 máj 10
c TUDOM. NA MOST FEKÜDJ LE SZÉPEN MERT KÉSŐ VAN 01:01 máj 10
a MOST NEM TOK, MERT GYÁSZOLJUK A KICSI BARÁTUNKAT 01:05 máj 10
c AKKOR JÓ MULATÁST 01:06 máj 10
Kicsilány, kik ott egybegyültünk, megrendült szívvel gyászoltuk a mindenki által nagyra becsült, és hőn szeretett néhai barátunkat, amikor a 6-almas Ő-d elküldte az üzenetét, aminek láttára végigfutott a jeges rémület a hátamon... Hogy lehet ennyire... (bocs, de hiába lapoztam végig a vaskos szótárakat de egyikbe sem találtam egyetlen olyan megfelelő kifejezést sem amivel szavakba tudnám önteni a 6-almas palid, meghatározását)
Megkérdezhettem volna: Anyukád, hogy van? Vagy írhattam volna, hogy a tiéden jobban tudnánk… De hogyha a 6-almas Ő-d, enyhén szólva pofátlan én, nem muszáj lealacsonyodjak az úriemberi nivójára.
És akkor testületileg elhatároztuk hogyha Ő nagyvonalúan JÓ MULATÁST kíván, akkor mi is egy jókívánság formájában foglaljuk össze a mondanivalónkat. Olvasson a sorok között, apró meglepetés várja.

                                 JÓKÍVÁNSÁG

 .ELJÖTT A SZÉP NAP, MIDŐN A LEGJOBB PI
  ROSBOR MELLETT KÖSZÖNTÜNK ÉS A BOROSKAN
 .NÁT KÉT KÉZRE FOGVA HANGOS RIVALGÁSSAL
  KIVÁNUNK NEKED MINENFÉLE JÓT ÉS, HOGY
 .ÉLVEZD ÉLETED BOLDOG ÓRÁIT MERT A KIS FA
  KADÓ RÓZSA IS EGYSZER VIRÍT ÉS A TE TAVA
 .SZOD IS ELHERVAD EGYSZER ÉS A RÉGI JÓ BA
  RÁTOK SZERETETE ÖVEZ AKKOR IS MIDŐN AZ IVÁ
 .SZÁSOK BOLDOG EMLÉKE MÁR A MÚLTÉ LESZ

 .MINDNYÁJAN ÖSZINDÉN ÉS ÖRÖMMEL SZA
  VATOLUNK AZÉRT, HOGY MINDNYÁJAN AKA
 .RUNK A TE DICSŐ NAPOKAT LÁTOTT ÖREG FA
  LUDBA BOROZGATNI ÉS EMLKÉKEZNI ELMÚLT TAVA
 .SZODRA

És hogyha a „mindened” első látásra a nem hámozta ki belőle a jókivánság mondanivalóját, akkor probálja meg még egyszer elölről, de csak a pontokkal megjelölt sorokat (fentről lefelé és balról jobra történő irányba) összeolvasni, mert azálltal rátappint a „jókívánság” lényegére. Addig is kellemes sorok közötti kicsillabizálást kívánunk neki, az olvasmányhoz... Mi, mindnyájan.
a AKIÉRT ANNYIRA SEM VOLTÁL KÉPES, HOGY EGY ÚJSÁGHIRDETÉST KITEGYÉL PEDIG SZERZETT EGY PÁR, JÓ MELÓT AMIVEL TUDTAM PÓTOLNI AZ „ÖSZTÖNDÍJADHOZ”. ROSSZ VAGY 01:10 máj 10
c ÉS EGYRE ROSSZABB 01:16 máj 10
a ÉS EGYRE ÖREGEBB ÉS CSUNYÁBB 10:18 máj 10
(c válaszolt valamit, de nem értettem mondanivaloja lényegét)
a EVVEL MIT AKARTÁL MONDANI? 01:29 máj 10
a MOST IGORKINT IS FELBASZTAD. LE IGOROZTAD 01:59
c GONDOLOM ŐT IS VMI RAMBOS FILMBŐL RÁNTOTTÁTOK KI. ÚGYHOGY ELNÉZÉST KÉREK DE NE KXILÁRA HARAGUDJATOK, MERT MACI-LACIVAL BESZÉLGETTETEK EGÉSZ ESTE 02:04 máj 10
a TOM M KXILÁNAK MÁS AZ ÍRÁSSTÍLUSA, RÖVIDÍTVE ÍR. SOKKAL TÖBB SMST KÜLDÖTT NEKEM MINT GONDOLNÁD. ÉS IGORKIN, MEG PAPOCSKIN, MEG STB, LÉTEZŐ SZEMÉLYEK CSAK MOST SZERENCSE, HOGY OTTHON VANNAK CSECSEN ORSZÁGBA 02:19 máj 10
a ÉS KXILÁCSKÁRA NEM TOK IGAZÁBÓL MEGHARAGUDNI AKÁR MEKKORA SÜLETLENSÉGEKET KÖVETETT EL MERT VMIKOR KINEVEZETT ŐRANGYALÁNAK, AMEDDIG LEJÁRNAK AZ EGYETEMI ÉVEI... ELVÁLALTAM 02:24 máj 10
a ÉS NAGYON RÖVID IDŐ VAN MÉG A TANÉV VÉGÉIG, ÉS HA MEGKÉRHETLEK LEGYÉL ÚRIEMBER ÉS AZT A 175 EU-T... NE HAGYD CSERBEN MINT JAN 20-ÁN MERT MOST MÁR TŐLEM MÉG BÜSZKESÉGBŐL SEM FOG KÉRNI ÉS KÁR LENNE FAGYASZTANI AZ ÉVET. KÖSZI 02:31 máj 10
a JÓREGGELT. NA KIISMERTÉTEK EGY KICSIT AZ ÉSZJÁRÁSOMAT? MA MEGHÍVHATLAK BENETEKET 1 KÁVÉRA ÉS EGY KIS DUMAPARTIRA? LEHET SAKKPARTI IS 08:10 máj 10
a MACI-LACI, AZ ESTE OLYAN JÓL ELDUMÁLTUNK, NINCS KEDVED NAPVILÁG IS FOLYTATNI? 13:41 máj 10
a MARAD A FOTÓKIÁLLITÁS. MACI-LACIT TOVÁBBRA IS KÖRÖZHETIK A 2 MŰVÉSZ MIATT, NEM ÉRDEKEL. MARAD MINDEN A RÉGIBE. VÁLLALOM A FELELŐSÉGET. PÁ 16:20 máj 10
a MILYEN FURCSA VÉLETLEN. 2000 JUN 10-ÉN 10-ÓRAKKOR A NAGYSZAKÁLLÚ SÁMUELBE RÉSZT VETTEM EGY KICSI HAVEREM BALLAGÁSÁN, A KÉMIÁS TAGOZATROL... 2006 JAN 26-ÁN AMIKOR KÜLDTED AZT AZ ITALT KXILÁNAK NEM TUDTAM HIRTELEN RÁJÖNNI HOL IS LÁTTALAK. HA MEGSZERZEM A TFONSZÁMODAT FELHÍVHATLAK? MA ÉRTETTEM MEG A KICSIBABÁVAL KAPCSOLATOS ELVEDET 23:01 máj 10
a ELKÉSZÜLTEK A PLAKÁTOK. HOLNAPTOL LEHET HÍRDETNI A KIÁLLÍTÁST. ”SZKETIT” MEGHÍVTAM KRITIKUSNAK. A SMS-S FÜZETET KÖLCSÖNADTAM. ALIG VÁROM A BOTRÁNYT. KÜLDÖK MEGHÍVÓT AZ „ELSŐ SORBA”. KIVÁNCSI VOK MOST MIT HAZUDSZ. PÁ 21:53 máj 11
b MIT SZERETNÉD, H HAZUDJAK? 22:10 máj 11
a AMIT AKARSZ KICSILÁNY. AMIT AKARSZ, MÁR NEM TUD ÉRDEKELNI SEMMI 22:12 máj 11
Május 12-én, 19:31-kor felhívtalak telefonon. Kicsöngött háromszor és lezártad.
a LEZÁRTAD A TFONT, PEDIG EGY JAVASLATTAL AKARTAM KIRUKKOLNI ÉS HA ELFOGADTAD VOLNA AKKOR TÖBBET NEM ZAVARTALAK VOLNA... MÉG MEGGONDOLHATOD 19:43 máj 12
Érkezett egy üzeneted a ...7475-ös telefonszámodra, egy számodra ismeretlen telefonszámról. Csaba, a Segesvári fotóművésztől. A kiállítással kapcsolatos, részletkérdés volt az üzenet témája. Visszaírtál a...9597 bialogos telfonszámodról: Ez valami tévedés.
a SZIA, HA MEGIGÉRED, HOGY MACI-LACI MEG BORMACI ELŐTT TISZTÁRA MOSOD A NEVEM ÉN MEGIGÉREM, H LEFÚJOM A KIÁLLÍTÁST. U.I CONFITEOR, SKETIVEL 3 HÓNAPJA NEM TALI. BIPP M 10 PERC MÚLVA HA OK 20:26 máj 12
a VESZEM ÉSZRE, H NEM AKAROD ELMONDANI A PÁROD ELŐTT, RÓLAM AZ IGAZAT. MARAD A KIÁLLÍTÁS ÉS EGYEBEK. AKAROD, H BESÁROZZAM NEKED IS A NEVED? 06:37 máj 13
b MÁR MONDTAM, H ELMONDTAM MINDENT. A KÉPEKET BELEÉRTVE. NE STRESSZELD MAGAD. MENJ TALÁLJ KI ÚJABB MARHASÁGOT, HOGY FENYEGESS 10:03 máj 13
a NEM VOLTAM JELEN MIKOR ELMONDTAD. MESÉLD EL MÉG EGYSZER AZ ÉN JELENLÉTEMBE AZ EGÉSSZET. AHOL MEGAKADSZ PUSKÁZHATSZ A SMS-S FÜZETBŐL. NA ÍGY OK? 10:36 máj 13
a APUKÁDAT MEGHÍVHATOM A KIÁLLÍTÁSRA? 10:40 máj 13
a AZT IS ELMESÉLTED, A MŰTÉTRE A PÉNZT KITŐL KAPTAD 11:05 máj 13
a ÉS HA ÚGY VESSZÜK AZ ADÓSÁGOD 3080 EURO, ÉS HA NEM HISZIK KEZDHETIK ELLENÖRIZNI A TELEFONTÖLTÉSEKTÖL. SZAVADAT ADTAD, ÉS MOST FUKARKODSZ 12:57 máj 13
c AZT HITTEM 9000 EURÓVAL TARTOZOK:)) DE CSAK HA 3000 AZ CSAK JÓ. NA HAGYJUK A HÜLYESÉGET. NE MIND PAZAROLD A SMSKET RÁM ME ÉN TÖBBET EGY VASAT SEM ADOK ÉS BESZÉLNI SEM FOGOK VELED. PLAKÁTOLD KI A VÁROST FELŐLEM, MESÉLJ AMIT AKARSZ AZ EMBEREKNEK, FOGD FEL NEM ÉRDEKEL ÉS NEM IS FOG 13:02 máj 13
Kicsilány, látod, jól megmérgezted a fülét a füllentéseiddel, mert nem azt mondta, hogy visszaadom hanem, hogy többet nem adok...
a KOMOLYAN? TŐLED EGYSZER KAPTAM 300 PÉNZT ÉS EGY DOBOZ CIGIT… ANNYI. ÉS TŐLEM 2003 JUN 12-TŐL EGÉSZEN 2009 JAN 26-IG SZÁZHUSZONHATMILLIÓHÁROMSZÁZTIZENKÉTEZER (PÉNZT) BOCS, DE HIRTELEN AMNÉZIÁS LETTÉL? 13:44 máj 13
a LEHET TÉGED NEM ÉRDEKEL ÉS LEHET LE AKAROD TAGADNI, H KÉRTÉL ÉS KAPTÁL TŐLEM PÉNZEKET AMIBŐL SOHA EGY VASAT NEM ADTÁL MEG. ÉS CSAK AZ UTOLSÓ „ÖSZTÖNDÍJAT” KÉRETEM VISSZA 16:10 máj 13
a MINDJÁRT APUKÁDNÁL VOK, LÁSSAM Ő MIT FOG SZÓLNI AZ ADÓSÁGODHOZ. MACI-LACI ÁPR 18-ÁN FELAJÁNLOTTA, H FIZET DE TŐLE NEM FOGADOM EL, H VEGYE ÉSZRE MAGÁT, H AMIKOR KELLETT VOLNA PÉNZT ADJON NEKED AKKOR KIRUGOTT MAGA MELLŐL, MERT Ő 1 FONTOS EMBER... MOST MOND, H NEM ÍGY VOLT. DE TOM, H TÉGED MÁR NEM ÉRDEKEL 17:20 máj 13
a NA MINDJÁRT ÁNNÁÉK ELŐTT VAGYOK. REMÉLEM NEM FOGOD MAGAD STRESSZELNI. CUPP. SZORÍTS, H SIKERÜLJÖN A TERVED 18:15 máj 13
c AHOZ KÉPEST, HOGY A LÉGIÓBA VOLTÁL SOROZVA ELÉG PÁMPÁSZOSAN OLDOD MEG A DOLGAIDAT 23:50 máj 13
Egy lényeges dologrol feledkezett meg a 6-almas Ő-d. Nem is akartam megoldani a dolgaimat, mert már megoldottam. Csak az apró simításokat végeztem rajta.
a JÓ, MÁSKÉPP FOGOM HA EZ A KÍVÁNSÁGOD 00:02 máj 14
a NA BABA, MA NEKIÁLLTAM PAMPASZOSAN MEGOLDANI A DOLGAIMAT. BOCS DE „TE” KÉRTED ÍGY 18:33 máj 14
b MILYEN DOLGAIDAT? 18:34 máj 14
a TE TOD, H MIT ÍRTÁL NEKEM AZ ESTE 18:36 máj 14
a NE MOND, H SZAR EMBER VOK VÁLASZTHATSZ HALLGATÓKÖZÖNSÉGET, APUKÁD ÉS A NAGY Ő KÖZÜL KI LEGYEN? 18:52 máj 14
b APÁMAT NEM ÉRDEKLI ÉS A NAGY ŐT MÉG ANNYIRA SEM 18:56 máj 14
a AKKOR ÚGY NÉZ KI, H ELÖ KELL VEGYEM A TARTALÉK TERVET. PÁ 19:01 máj 14
a DE AZÁRT APUKÁDIG MÉG ELMEGYEK, HOGY UTÓLAG NEHOGY AZT MOND, H OTT MIÉRT NEM PROBÁLKOZTAM 19:12 máj 14
c JÓ 19:13 máj 14
a MEGGONDOLTAM MAGAM. MÉGIS MARAD A TARTALÉK TERV. BOCS 19:16 máj 14
c SOK SIKERT. ÉS AZ, HOGY HANGZIK? 19:18 máj 14
Hogyha pofátlan lettem volna akkor azt irtam volna, hogy közöd mind eszed... de inkább:
a MINDENT A MAGA IDEJÉBE, CSAK ÚGY NYUGISAN 19:21 máj 14
c OK:) CSAK NE HÚZZUK TÚL NAGYON MERT UNALMASSÁ VÁLIK. MÁR ÍGY IS AZ EGY KICSIT  19:27 máj 14
Másnap reggel ott mentem el a Maci-Laci barlangja előtt. Kihallatszott a csengő hangod az utcára...
a SZIA BABA, NA MILYEN AZ ÚJ LAKÁS? ELTERVEZTED, HOGY FOGOD BERENDEZNI MIND ÚJDONSÜLT PATRONFELESÉG. PUSSZ 08:12 máj 15
c HA ERRE ÉRTED AMIBEN MOST VAGYOK, AKKOR A VÁLASZ, H TETSZIK DE MÁSKÉPP RENDEZTEM BE. CSAK NINCS RÁ PÉNZEM. NEM ADSZ TE? 08:19 máj 15
a MIÉRT, A NAGY Ő-NEK ELFOGYOTT A BÜZSÉJE? MERT AKKOR POTYÁRA VOLT AZ EGÉSZ... 08:24 máj 14
c EL, DE NAGYON. A VÁLSÁG BETETTE NEKI IS A BUDIAJTÓT 08:26 máj 15
a KÖSZI, HOGY SZÓLTÁL MERT AKKOR A BEIGÉRT MADÁRTEJRE IS KERESZTET VETHETEK. DE SEBAJ, TALÁLSZ TE MAGADNAK MÁSIK LOVÉS ÁLDOZATOT. MÉG SZÉP VAGY. PUSZI 08:30 máj 15
c TUDOM. KÖSZI 08:34 máj 15
a JA, ÉS HA BUSZOZOL MERT A NAGY Ő-D MÁR RÉG NEM VISZ A JÁRGÁNNYAL (TUDOM NA A VÁLSÁG) AKKOR LYUKASSZ BUSZJEGYET MERT JÁRNAK AZ ELLENŐRÖK. HA TALI ADOK 1 EGÉSZ JEGYET. CUPP 08:40 máj 15
Szervizbe volt az autója mert részegen meghúzta a bal első ajtót.
a NEM TE MONDTAD, H MILYEN KÉNYELMES VOLT AZ ANYÓS ÜLÉSEN UTAZNI ÉS ANNYIRA MEGSZOKTAD, HOGY MÉG AZ ABORTUSZT IS VÁLALTAD CSAK NE KELLJEN BUSZON UTAZZÁL TÖBBET. NE BUSULJ, MEGOLDOD 08:56 máj 15
a HA MÁR ÚGYIS EGÉSZ NAP LÁSSÁK SZEGÉNY PINCÉREK A JÖVENDŐBELI FŐNÖKASSZONYUKAT... MAJD BETESZEK NEKIK SZÉP SZÍNES FOTÓKAT A BIZTONSÁGI KAMERÁRA, UNALOMŰZŐNEK 11:26 máj 15
c TE TÖBBET BESZÉLSZ MINT CSELEKSZEL. SOKKAL 11:28 máj 15
a ÉS NEM ÖRVNDEZIK A LELKED, H FELKÉSZITELEK APRÁNKÉNT A VÉGSŐ MENETRE AHOL MINDKETTEN ELNYERJÜK JÓL MEGÉRDEMELT BÜNTETÉSÜNKET 1 ÁRTATLAN KICSIBABA HALÁLA MIATT. TE AZ ELHATÁROZÁSODDAL, ÉN A PÉNZEL JÁRULTAM HOZZÁ. LEHET MACI-LACI EZÉRT NEM AKARTA FIZETNI A MŰTÉTET, NEM AKART BÜNRÉSZES LENNI 11:35 máj 15
a LÁTOD, NEKEM MEGTILTOTTAD, H BESZÉLGESSEK BÁRKIVEL IS AZ ESETRŐL. NEKED MÉG AZ A LEHETÖSÉG IS MEGADODÓTT, HOGY MONDJÁL EL MAJDNEM MINDENT HA MÁR ELKEZDTED. DE ÉN MIKOR KÖNNYÍTENI AKARTAM A LELKEMEN MACI-LACI ELŐTT (MERT Ő ÚGYIS TUDOTT 1 RÉSZT AZ ESETBŐL) NEM HAGYTAD MERT JÓL BEMOCSKOLTÁL A HAZUGSÁGAIDDAL. HELYEMBE TE, MIT TENNÉL? U.I MEGTALÁLTAM HELGÁT 13:02 máj 15
a ÉS HA NEM KÜLDÖK NEKED ANNYI BASZOGATOS SMS-T AKKOR TE NEM SZALADTÁL VOLNA VISSZA A NAGY ŐD-HÖZ. LÁTOD NYUGISAN KELL AZ ILYESMIT MEGOLDANI. VAN NEKED FOGALMAD ARRÓL, H MENNYIT KELLETT TÖRJEM AZ AGYAM (AMI A TESOD SZERINT NINCS NEKEM) AMEDDIG ANNYI ELHIHETŐ MARHASÁGOT KIAGYALTAM, HOGY VÉGRE RÁGYERE, H SOKAT JÁR A SZÁM DE MIND A TE, ÉRDEKEDBE. DE MÁR KÉSŐ, ÚGYIS MIND 1, ÚGYSEM ÉRDEKEL SENKIT, HOGY VALÓJÁBAN MIT IS TETTEM ÉRTED „HAT ÉV ALATT” 14:05 máj 15
a SZIA BABA, MA REGGEL SZÓLTÁL, H RENDEZED ÁT A LAKÁST DE A VÁLSÁG BETETTE A BUDIAJTÓT. VAN 1 KIS ÖSZTÖNDÍJ SZÁMODRA, MIKOR VAN IDŐD, H TALI? U.I RÉGI SZÉP IDŐK 20:31 máj 15
a TE BABA, MÉG MEGVAN AZ A BOGÁR ALAKÚ, PIROS FÜLBEVALÓD AMIT TEMESVÁRON „VETTÜNK”? MEG AZ ARADI BUSZSOFŐR AKI HASONLÍTOTT DÁNDIKÁRA... 23:10 máj 15
a AZÉRT MILYEN FURCSA. A VALÓSÁG SOKSZOR SZOMORÚBB MINT EGY SZAPPANOPERA. ÉS BOCS A HOSSZÚ, FEHÉRNÉPES SMSKÉRT, DE ÍGY PRÓBÁLOM KIBESZÉLNI MAGAMBOL A JANUÁRI ESEMÉNYEKET. NEM ILLIK KIBESZÉLNI A TITKOKAT, DE TE VAGY ANNYIRA HÁLÁTLAN, HOGY NEM AKARSZ MEGHALLGATNI. A MAJD-OT FELCSERÉLTED A SOHA... 08:26 máj 16
(Tudod, egy titkot nehéz leleplezni... de még nehezebb megőrizni)
a NE FÉLJÜNK NAGYOT LÉPNI HA EZ TŰNIK SZÜKSÉGESNEK. KÉT KIS LÉPÉSSEL NEM JUTUNK ÁT A SZAKADÉKON. CUPP 10:17 máj 16
a MA ÚGY FOGOM BEOSZTANI AZ IDŐMET, HOGY TE IS BELEFÉRJÉL EGY KICSIT. NAGY CUPP AZ ÉDES ORCÁDRA 13:24 máj 16
Megkerestelek, de nem akartalak zavarni, mivel Maci-Lacid medvebarlangjában szándékoztál eltölteni még egy forró éjszakát.
Küldtem neked egy üzenetet:
a HÁT CSAK ENNYIRE VOLTÁL OLYAN MAGABIZTOS? AKAROD, H MESÉLJEK A NAGY Ő-D „TANÁRI” STÁTUSÁROL? NEM ÁLLNAK KI A RUGÓK A DIVÁNYBÓL? MINT GUMIMACINÁL 00:07 máj 17
a RAGYOGÓAN SÜT A NAP. NEM MÉNSZ KI A KOLINAI-DOMBRA NAPOZNI MACI-LACIVAL. EGY KICSIT MINTHA SÁPADT LENNÉL 12:31 máj 17
a CSAK EGY APRÓ RÉSZT AKARTAM VISSZAKÉRNI AZ ADÓSÁGBÓL, DE HA ÚGYSEM ÉRDEKEL TÉGED AKKOR BOCS, DE FOGOM KÉRNI AZ EGÉSZ SUMÁT. A VÁLSÁG NEKEM IS BETETTE A BUDIAJTÓT. CUPP 15:11 máj 17
Aznap kinyomtattam három plakátot.
                                

Egyet elvittem az egyetem főépületébe, és egy rövid párbeszéd után ott hagytam a kapus kezében, hogy adja át neked mert jól ismert téged (mivel Metállady Hajnalka apukája) És amikor meglátta a feltüntetett összeget az etikai bizotságot javasolta.
Egy plakátot kivittem a Grigóba. Ragasztottam a szélére egy kis ragasztószallagott hogy tudjam megkülömböztetni az egyetemitől, és bedobtam a postaládátokba. És egy plakátot megtartottam  magamnak. Csak akkora összeget tüntettem fel amennyit be tudtam volna bármikor bizonyítani a számlák meg (stb) alapján. Ekkora összegnél már felbojdult a méhkas. Úgyis azt „írtad”, hogy kezd unalmassá válni.
Pedig TE, tudtad a legjobban, hogy az az összeg reális mert tisztába voltál vele, hogy könyvelést vezetek 2003-tól.
a A TITKÁRNŐTÖK AZ ETIKAI BIZOTSÁGOT JAVASOLTA. BOCS DE HOLNAP BENYÚJTOM AZ AKTÁKAT. BE TOM BIZONYÍTANI AZ ÖSSZEGET 15:36 máj 17
a KXILA, LÁTOD HA MACI-LACI AMIKOR TUDATTAD VELE, H KICSIBABÁT VÁRSZ TŐLE NEM TASZÍT EL MAGA MELLŐL AKKOR TE NEM KELLETT VOLNA KISÍRT SZEMEKKEL HOZZÁM FORDULJ ANYAGI SEGÍTSÉGÉR. ÉS MIUTÁN SEGÍTETTEM RAJTAD NEM VOLT SZÉP RÉSZEDRŐL, HOGY A HAZUGSÁGAIDDAL BESÁROZD A NEVEM. ÚGY ÉRZEM NEM EZT ÉRDEMELNÉM MIUTÁN MAJD EGY ÉVTIZEDEN KERESZTÜL ÁLLANDÓAN ANYAGILAG TÁMOGATTALAK AMIKOR BAJBAN VOLTÁL. ÉS AHELYETT MEGKÖSZÖNNÉD, INKÁBB MÉG JOBBAN A HAZUGSÁGAID PÁNYVÁJÁBA AKARSZ GABALYÍTANI. HARAGSZOM RÁD 17:11 máj 17
a HA MACI-LACI ELŐRE LÁTTA VOLNA, HOGY MENNYIT FOGLAK STRESSZELNI BIZTI, H FIZETTE VOLNA AZ ABORTUSZT IS NEM CSAK A GYÓGYSZEREKET. SAJNÁLOD, H ÍGY ALAKULT? 18:01 máj 17
a BABA, MINÉL TÖBBET GONDOLKOZOK RAJTA, ANNÁL NAGYOBB DILÉMÁBA VAGYOK MERT AZT HISZEM NEM HIÁNYZIK NEKED PONT MOST AZ EGYETEM VÉGÉN EZ A CIRKUSZ MERT AKKOR KÁRBAVESZNE A 4 ÉVI MUNKÁD ÉS A „NEKED ADOTT”, NEHEZEN KITEREMTETT ÖSZTÖNDÍJAK ÉS POTYÁRA KÜZDÖTTÉL. ÚGY DÖNTÖTTEM TÖBBET NEM ZAVARLAK. LEGYÉL BOLDOG ÉS TOVÁBBRA IS AZ A SZERETETRE MÉLTÓ FÜLLENTŐS KICSILÁNY. NEKEM ANNYI ELÉG, HOGY TE MEG ÉN TUDJUK AZ EGÉSZ TÖRTÉNET MOZZANATÁT. MAGASSRÓL LESZAROM MIT HISZNEK RÓLAM  A „MINDENKIK”. VIGYÁZZ MAGADRA ÉS AMENYNYIBE LEHET KERÜLD A BAJOKAT. CUPP. U.I HA MEGKÉRLEK BIPP MEG HAVONTA EGYSZER, H TUDJAM, HOGY JÓL VAGY, ELVÉGRE VMIKOR AZ ŐRANGYALODNAK NEVEZTÉL KI, VAGY NEM? LEGYÉL TOVÁBBRA IS GYÖNYÖRŰ SZÉP 19:10 máj 17
a ÉS MOST LÉGYSZI NE MUTOGASD MEG EZT AZ ÜZENETET MINDENKINEK M AZT FOGJÁK MONDANI RÓLA, HOGY SZAPPANOPERÁBA ILLŐ. MARADJON KÖZTÜNK MINT A RÉGI SZÉP IDŐKBE. CUPP 19:20 máj 17
Május 18-án, miközbe hazafelé tartottam a munkából, 19:04-kor a köveknél elkarikázott mellettem a Bormaci. A mozgásba levő bringáról felém fordította bűbájos arcocskáját és rámfőrmedt:  -Hulla vagy! -És avval tovább hajtott.
Utána kiáltottam:
-Vigyázz! Mert forog a hátsó kereked. -Reflexből megnézte, és nem csak a hátsó, hanem az első kerék is forgott, mivel megállás nélkül tekerte a pedált. Kicsilány, ez a nagy cécós, szappanoperába is beillő jelenet csak azért játszódott le, mert kihalászta a postaládából a plakátot. Repdesett az agyalapom a boldogságtól, mivel ezzen a kis episzódon lemértem a reakcióját. Mert ha én, egy jogos, pofon egyszerű kérdést mertem feltüntetni arra a plakátra és a szelid Bormaci egyből vérszomjas Vörösbormedvévé változott ahogy egy papírra vetett kérdéssel bántalmazni probálta valaki a Pandamacit és egy ilyen semmiségért egyből hullát akart faragni belőlem, akkor képzeld el mit fog kapni a Maci-Lacid, a Bormedvétől, ha még egyszer ki merné rugni maga mellől a megtermékenyített ölű Panda macáját. Figyeled Kicsilány, hogy azért csak jó húzás volt részemről, hogy bevetettem a csatába a „csodafegyvert”.
Nem volt nállam a telefon, de ahogy hazaértem küldtem neked egy üzenetet:
a BABA, KÉRLEK MOND MEG A TESÓKÁDNAK, HOGY RÉGÓTA AZ VAGYOK DE MÉG MINDIG ITT VAGYOK. KÖSSZI 19:50 máj 18
a JA, MÉG AZT IS MEGMONDHATOD HA AKARJA MEGHALLGATHATJA A 2009 JAN 26-I PÁRBESZÉDÜNKET A LEVESESBŐL, MIELŐTT HULLÁT FARAGNA BELŐLEM 20:11 máj 18
a ELMESÉLEM. MA DU 7 KOR RÁMSZÓLT A TESÓD A BICIKLIRŐL, EKÉPP, H: „HULLA VAGY”. MOST EZEK SZERINT MIT KÉNE TEGYEK? A 3080 EU-T HA BESZORZOD 41-EL MEGKAPOD AZT AZ ÖSSZEGET AMIT KAPTÁL TŐLEM 6 ÉV ALATT. NEM A HASAMBÓL SZEDTEM. BE TOM BIZONYÍTANI, MÁSKÉPP NEM TÜNTETTEM VOLNA FEL. HA... CSAK ANNAK TE INNÁD A LEVÉT ÉS NEM AKAROM. MÉG AZ UJJLENYOMATODAT IS KONZERVÁLTAM AZ OLLÓN AMIVEL LEVÁGTAD A FEKETE, ZSOLIS MELLTARTODRÓL A CÍMKÉT ÉS MEG VAN ÖRÖKÍTVE A PILLANAT. A CÍMKÉT VISSZAADTAM. LÉGYSZI NE AKARJÁTOK, H KOMOLY LEGYEK MINT 1 VAKBÉLGYULLADÁS. BIPP MEG HA ELOLVASTAD A SMS-T. PÁ 20:26 máj 18
Nem csengettél meg...
Május 19-én, 01:20-kor, miután bezárt a kocsma, Maci-Lacid felhívott a ...9812-es telefonszámról. Így kezdte a mondókáját:
-Hálló József?
-Nem.
-Bocs, Attila? Laci vagyok.
-Mindegy.
-Szerintem is. Nekem olyan bérleti szerződésem van amelyik rögzíti a hívásaimat.
(Baba, csak azt elfelejtette mondani, hogy mindent amit mondok felhasználhatja ellenem a tárgyaláson, tudod mint a ponyva akciófilmekben amikor kaptafára gyártott uldözések után a törvény őrei megfogják a bad boyst és felmondják előtte az elcsépelt szöveget. Jogodba áll hallgatni. Mindent amit mondassz felhasználhatjuk ellened a tárgyaláson. Jogodban áll egy ügyvéddel tanácskozni, ha nincs rá pénzed, hivatalból kirendelünk melléd egyet) Maci-Lacid folytatta a mondókáját:
-Mit műveltél megint mert most hallottam, hogy Kxilának az apját is beindítottad, és holnap el akar menni a rendőrségre. Tudod milyen bolond ember.
(Látod Kicsilány, itt megint a 6-almas Ő-d nek köszönhettem, hogy felhívta a figyelmem mit  tervez apukád.)
-Sajnos tudom.
-Elviszlek a Papírka rádióhoz mert jól ismerem az igazgatót és ott annyit beszélhetsz amennyit akarsz.
-Jobb lessz a rendőrségen mert ott legalább meg is hallgatják mit mondok.
-Ha törvényszékre kerül az ügy akkor kifizetem Kxila a tartozását. A káz penálból, káz csivil lessz. Engem is be fognak idézni. Csúnya dolgok fognak kiderülni.
(szóval Kicsilány, hogy is szólt az ápr 04 21:27-es üzeneted?... De a pénz piszkos és ahogy áthalad a kezén, egyből fertőzött lesz. Úgyhogy tőle nem kell a pénzem. Tőled kell a 100 euró.
De úgy mellékesen megjegyzem hogyha már olyan fizetőkésznek mutatkozott akkor nem lett volna szebb ha Ő, fizette volna januárba a műtétet. Ja bocs, akkor nem tudta mert mert fontos ember mivoltát szemelőtt tarva, nagy kegyesen éppen kirugta maga mellől a kedvesét) Arról kezdtünk beszélgetni, hogy találtam meg őt a Monostoron: Én kezdtem a szövegelést:
-Hívásra mentem, mint a taxi.
-Miért, a taxisnak soha nem szoktad mondani, vigyél haza.
-Nem, mert álltalába gyalogos vagyok.
-Nem veszed észre, hogy ellövöldözöd az utolsó golyódat is, és nem érdekel  senkit a mondanivalód.
(Baba, köszonom, hogy aggodik értem de mindig megoldottam az utánpotlást. És még jóformán hozzá sem nyúltam a tartaléhoz)
-Az nem tetszett, hogy Kxila hazudott rólam.
-Nem tudod, hogy a nők hazudnak.
-De ekkorát?
-Tudd meg, hogy adtam neked pénzt a Lausen előtt, és le vagy filmezve.
(Lehet le vagyok filmezve, sőt több mint biztos, hogy igen, mert ott voltam április 18-án és beszélgettem a 6-almas Őd-del. És két biztonsági kamera is pásztázza az utcát. De hogy nekem pénzt adott volna, akkor az a pénz is le lenne filmezve. Sajnos még vatikáni valutát sem adott... pedig az egy szép gesztus lett volna részéről)
A fotókiállításról kezdtünk beszélgetni. Mondta a 6-almas Ő-d:
-Csak büszke lehet magára. Képzeld apám olyan szép vagyok, hogy fotókat készítenek rólam, és kiállítást rendeznek belőlük.
-Jó. Te, mondtad.
(Na, sértődés ne essék, de a nagyképűsége miatt a közeljövőbe csak megrendezek egy grafika-kiállítást. Hadd szemléljék a „műértő” kritikusok az aktuális babácskája, csodálatra méltó fiús mellkasát, és menő-manó alkatát.
Baba, ha érdekel, és egy halvány fogalmat akarsz alkotni, hogy miről is nyöszörgök, akkor soron kívül a kiállítás pure-nud anyagából elődbe tárok egy pár vázlatot… ízelítőnek.)
                                         





-Ha akarod fotózhatod a csóré seggemet a polgármesteri hivatal előtt.
-Nem vagyok rá kiváncsi.
(De itt nem értettem, hogy jött témába és mi köze lett volna a párbeszédünkhöz... Lehet csak úgy bekattant neki...)
-Nem érdekel hányszor szoptattad meg Kxilát!
(Kicsilány, most már tényleg nagyon „meleg” kezd lenni a helyzet, mert egy pasast ha hidegen hagy a barátnője... fura. És most megkérdzhetem én tőled, hogy ez az alak a mindened? Mert a NAGY HAZUGSÁGOD óta annyira megutáltalak mint a tejporos tejet. De attól, hogy utállak nem engedem meg magamnak, hogy olyan vulgárisan beszéljek rólad. Ja, hogy ilyen szavakat használtam, hogy elbasztad... Nem tudod, hogy az ugron nyelvjárás minden sértő szándék nélkül baszázik. Ezen egy szó, igekötőkkel passzintva akár az összes „mitcsinál?” kérdésünkre válaszul szolgálhat. Nem hiszed? Megmutatom. A pontok helyére helyettesítsd a baszni szócskát:

BE…= MEGÜTNI (vagy lerészegedni)        FEL…= IDEGESÍTENI
ÁT…= MINT TE, ENGEM                            KI…  = KIBABRÁLNI
 EL…= ELRONTANI                                 MEG… = HEHEHE
 LE…= MEGDORGÁLNI                          SZÉT… = ELTÖRNI

És még egy jó pár ehez hasonlót fel lehetne sorolni. De, hogy a neveddel összekötve a megcumiztatni szót használni. Azért nem volt egy kicsit dúrva? Vagy csak ez a trendi nyelvjárás az úriemberi légkörébe)
-Te Laci...
-Ennyi elég lessz. Elintézem, hogy három évre bezárassalak!
(A 325-ös cikkhely alapján gondolta. De rosszul gondolta mert egy kicsit én is konyítok a törvényjogokhoz. És ha nem is konyítanék akkor is… emlékszel amikor elkészültek mit beszéltünk 2008 május 08-án éjjel 00:23-kor.
-Negyven évre.
-Azért ne túlozzunk.
(Nem túloztam. Nézzen utánna a törvényjogok nagykönyvébe... És milyen röhejes dolog lett volna ha bevonulok a sittre, és három év mulva kivonulok. Milyen igaza lett volna, hogy „Amikor nem vagyok otthon a barátaival kirabolja a házamat”. Legyen nyugodt három év alatt elhintettem volna egy kis magot a cellatársaim fülébe, hol is érdemes legközelebb probálkozni egy kis, állandóan nyitott konyhaablakú bérpalota éjszakai háztűznézőjére)
-És ennek lessz még folytatása.
-Fogadjunk, hogy nem lessz.
-Nem vesztettem el még egyetlen fogadást sem és ezt sem fogom, mert te még helyesen sem tudsz írni magyarul nem, hogy egy fogadást megnyerjél.
(Gratulálok, akkor ezt sem fogja. Kerüljön a rekordok könyvébe)
-Nem tudod véletlenül, hogy zajlik Kxillának a vizsgaperiodusa?
-Elvágták.
-Köszönöm szépen, hogy meghallgattál. Szia
-Szia -És lezárta a telefont.
Szóval 28-perc, és 03-másodpercen keresztül szépen kulturálisan elbeszélgettünk mint ahogy az újdonsült ismerösökhöz illik. Baba, azt mondta rögzítette, hallgasd vissza, ha érdekel.
Reggel nyolckor felkerestem apukádat, és ha már úgyis azt írtad nekem üzenetek formájában, hogy ne stresszeljem magam mert mindenkinek, mindent elmondtál, akkor nem stresszeltem magam és úgy értelmeztem, hogy a „mindenkibe” beleértetted apukádat is és akkor reggel 07:50-kor, felkerestem és nálla „felejtettem” azt a kinyomtatott e-mailt amiből megtudta, hogy abortuszon estél át.
Mert még azt is mondtad, hogy nem érnek el hozzád az én e-mailjaim. Most remélem nincs okod panaszra, hogy nem ért el. És vetted észre, milyen rosszul esett neked hogyha folytattam az elmélet gyártásodat.
Május 19-én, 08:50 körül elmentetek apukáddal és Maci-Laciddal az ötös rendőrőrsre (jöttünk, láttunk és győztünk?) Elvittétek a postaládából kihalászott plakátot. TE, ott mindenki előtt elismerted, hogy „fogadtál” el tőlem pénzt, de az már nagyon régen történt. Apukád a rendőrségen állandóan abban járt, hogy a kákán csomót találjon de a végén letett a szándékáról (És még azt mondod apukádról, hogy rossz ember), hogy írásos feljelentést tegyen ellenem. De elküldött, hogy szerezd meg a tanítónéninek a telefonszámát (anyukám mobil számát)
Elmentél telefonszámvadászatra, pedig nem kellett volna fáradozzál mert ott helyben kinézhetted volna a te telefonodról és megmondhattad volna, mert ameddig nekem nem volt saját telefonom addig egy jó párszor hívtalak, és egy jó párszor csörgetted azt a számot TE, is. És nagyon jól tudtad, hogy az a telefonszám az anyukámé. De nem, TE, elmentél izgalmas telefonszám vadászatra. Megszerezted,  a Kicsisuliból.
Apukád felhívta a „tanítónénit” és egyeztettek egy kerekasztali időpontot a bőrdíszműves műhelybe megtartandó diplomáciai beszélgetésre.
Május 21-én, a tanítónéni rámkérdett:
-Mi az ábra fiam?
-Január 23-án, kért a bőrdiszműves lánya, 150 eurót. Adtam neki, mert szüksége volt pénzre. Most kimászott a bajbol és visszakértem de nem akarja visszaadni. És mikor a lány, szűk körü ismeretségével akaratm beszélni mindegyikük azt mondta, hogy őt nem érdekli a süket dumám. És a bőrdíszműves lánya annyira gerinctelen, hogy februártól kerül mint a macska a forró kását csak azért, hogy ne adja meg az adóságot.
Május 22-én, délbe 11 óra körül „a tanítónéni” elment apukád marhabőrdíszműves  termelőszövetkezetéhez ahol még a muzéális jellegű, müködőképes varrógépek alól kerülnek ki a (kerge) marhák puhára cserzett bőréből a minőségi bőrtermékek.
Kábé, így hangzott a konferencia lényege: -A lánya, kért a fiamtól 150 eurót. Tudom mire kérte, de engem hagyjanak ki mert cukorbeteg vagyok, és nem érdekel.
12:11-kor, rászántad magad, hogy hosszas hallgatásod után beszélgessél velem. A...7475-ös telefonszámodról felhívtad a... ...4237-es számot, mert érezted, hogy kezd büdösödni a szaros harci helyzet, mint az ementáli sajt. Pedig a rend őre is azt mondta neked, hogy ne vedd fel velem, a kapcsolatot (és mégis felhívtál, megszegve evvel a..). 38 percet beszélgettünk és mind a TE számládra. Érdekes módon a hosszú évek folyamán soha nem voltál ilyen bőkezü a hívásoddal, álltalában csak megcsengettél és vártad, hogy hívjalak vissza. Mi történt veled. Megtáltosodtál? Vagy csak be voltál ijedve mert tudtad, hogy aznap délután fel kell menjél apukádhoz mivel meghívott egy eszmecserére. És amikor megemlitettem, hogy anyukám ma beszél apukáddal akkor tökéletesen ki voltál akadva, hogy valyon mi mindent fog megtudni apukád, rólad. Megnyugtattalak, hogy majdnem semmi olyasmit nem mondtam anyukámnak amivel árthatnék neked. Megemlitettem a kinyomtatott és apukádnál „felejtett” e-mailt. Azt mondtad:
-Tudok róla mert apám ideadta már nekem. És elég nem szép dolog volt részedről, ilyen övön aluli ütést alkalmazni.
Megemlítettem az április nyolcadikai, Déva utcai egyetemre bevitt levelet amelyiket lezárt boritékba és neked címezve hagytam ott a kapusnál. Felcsattantál:
-Nem kaptam meg a levelet. Abba is milyen marhaságot írtál?
Tessék kicsilány, most elolvashatod:

             Kedves Bálasz kisasszony, csak annyit szerettem volna mekérdezni (ha egyáltalán szabad) hogy mikor áll szándékába visszaadni nekem azt a pénzösszeget amit adtam magának arra a... amikor kérte, mert sürgös volt a dolog. Már rég lejárt a határidő. Küldjön választ sms formájában. Elöre is köszönöm szépen. És elnézését kérem a levél formátumáért de sem papírom, sem pénzem, hogy vegyek (sam-sem, sam-sem, nincs egy vasam sem) És mivel nagyon itt van a húsvét: Kellemes ünnepeket kívánok, magácskának és családjának.
u.i Telefonon bármennyit probálkoztam, nem tudtam elérni, inkább lezárta. És az üzenetekre meg nem válaszolt 1-re sem. Pedig 4 eu-ra valót írtam magának.

Elmesélted, hogy Maci-Lacid nem bírta ki sokáig nélküled (Baba, ez az önteltséged lenyügöző) és visszament hozzád, vagy TE, futottál vissza hozzá a „zsarolós üzenetekkel”... THINK.
Elmesélted, hogy a 6-almas Ő-d mennyire tart hozzád, mert a kocsmában az egyik ex barátnője sokat beszélgetett vele a bárpultnál miközben TE, egy sarokasztalnál  pityeregtél. Erre a Maci-Lacid hozzádment, átölelte a vállad és megvigasztalt.
Megkérdeztem: -Miért nem vesz el feleségül, vigasztalás helyett?
(Baba, tudod akkora válság sújtotta a világot, hogy a nők kénytelenek szerelemből férjhez menni) De ez nem a TE, eseted mert a válaszod:
-Nem akarom, hogy Laci elvegyen feleségül (pedig valami 30 éves macák is azt javasolták nekem) Vad házasságba akarok élni vele.
De ahogy kiismertelek tíz év alatt, neked minden első szavad füllentés. Aláhúztam, és iktasd ki az aláhúzott szavakat. Nézd mi kerekedik ki...
Elmesélted, hogy apukád azt mondta a rendőrségen, hogy:
-Hallatlan, hogy az az ember dosziét állított össze a lányomrol. Az ilyesmi nem a rendőrők feladata lenne? Nagyon szépen megkértél, hogy tüntessem el a rólad összegyűjtött bizonyítékaimat (Baba, tudom a telefonhívásod és régen halogatott beszélgetés csak e végett volt) megigértem, de a becsület szavamat kérted. Adtam. Előre megköszönted nagyon szépen.
Elmesélted azt is, hogy Sukár T Györgynek, a Vásárhelyi barátodnak amikor elmondtad (a TE, verziódat) hogy milyen faszkalap módjára viselkedtem veled szembe. Azt tanácsolta neked, hogy soha többet ne beszéljél velem (evvel a telefonhívással bebizonyítottad mennyit is ér a „legjobb barátod” tanácsa a szemedbe. Baba, kérdezd meg Nyúltól, hogyha már nem beszélhetünk egymással akkor add tovább cédulás üzeneteket szabad küldözgessünk egymásnak a fapados kocsmában a pad alatt, mondjuk mind egyes diákok matekorán?
Elmesélted, hogy zajlott le a rendőrségen tett látogatásotok.
És azt is megemlítetted, hogy szeretne találkozni velünk kettőnkel a rendőr,  hogy beszélgessen egy kicsit a fejünkel.
És beszélgettünk a fotókról. Azt mondtad, hogy:
-Csak te, és senki más nem készitett rólam olyan fotókat. És meghaltam volna szégyenembe ha valahol megjelentek volna (Kicsilány, emlékezz vissza mikor mondtam, hogy olyen képekkel ne játszadozz mert megjárhatod velük. De akkor csak nevettél a mondásomon)
Én megemlítettem, hogy találtam rólad készült „olyan” fotókat a neten. Azt mondtad, hogy biztos montázs… (de sajnos nem az)
Közös megegyezésre lezártuk a telefonokat. Felhívtam anyukámat, és megkérdeztem ha volt már apukádnál, a bőrdíszműves bácsinál és ha már volt akkor mit beszélgettek a kerekasztal mellett. Visszahívtalak a munkahelyi telefonról és megnyugtattalak, hogy anyukám, annyit mondott el apukádnak, mint amennyi egy veréb farkára elfér.
Egy kicsit megnyugodtál.
Elmesélted, hogy Bormaci, fél tőlem mert psihopatának könyvelt el.
Megkértelek, hogy nyugtasd meg a nővéredtet, mert nem szoktam fizikailag bántalmazni nőket. Tiltja a bădăranos elvem.
Azt is elmondtad, hogy apukád meg a tesod mind azt akarják, hogy mindenki megtudja mekkora egy szemét ember vagyok.
(Látod Baba, mire vezet ha az emberek csak részlettöredéket ismernek az esetből. És bocs, de TE, álltalában szoktál gondolkodni mielőtt kinyitnád a szádat és össze-vissza füllentenél)
És elmesélted, hogy apukád lebaszta a nővéredet amiért Bringás Tőc nyitott nekem ajtót, mikor ti a humorfeszten voltatatok. A nővéred el akar költözni a Grigóból.
Meglepett a nyers igazad amikor azt mondtad, hogy:
-Majdnem elveszítettem miattad az összes személyt aki valamit számít az életembe.
(Kicsilány, pedig én csak három emberrel beszéltem a szűkebb környezetedből. Nem is tudtam, hogy ilyen kevés ember számit neked valamit az életedből)
Megemlítetted azt is, hogy :
-Szeretném ha vége lenne már az egésznek.
-Bocsánatot hajlandó vagy kérni tőlem, szemtöl-szembe?
És akkor telefonon keresztül őszintén bocsánatot kértél az összes füllentésedért amit rólam összehordtál.
De bocs Kicsilány, kételkedtem az őszinteségedben mert eszembe jutott a 6-almas Ő-d, még hatalmasabb mondása: A nők hazudnak!
És még azt is a szememre hánytad, hogy mikor beszélgetni akartam a Maci-Lacid hányszor szóbaállt velm és meghallgatott. Bocs, de a „mindened”, állandóan azt hangoztatta, hogy nem érdekli a mondanivalóm. Avval az erővel akár a falakkal is beszélgethettem volna. A majdnem órás telefonbeszélgetésünk végén abban egyeztünk, hogy hétfőn délután háromkor felhívlak és megegyezünk, hogy hétkor hol találkozzunk a rendőrrel, és nyeljük le tőle a lelki fröccsöt.
Kellemes héthétvégét kivántunk egymásnak és lezártuk a telefonokat.
Délután miután kijöttem a munkábol, 18:38-kor megpillantottam a Maci-Lacidat a Kőkert utcába, a kaputok mellett álldogált és eregette a füstötkarikákat a Gunhill cigaretájából. TE, biztos bent voltál a szüleidnél. Apukád meg úgy látszik nem hívta be a jövendőbeli vejét „háztüznézőbe”.
19:48-kor hazaértem és nagy dérrel-durral belétettem a hátizsákba a több mint harminc éve vezetett naplót és a fotós sticket. Felhívtam Zozit, és elmentem  az irodájába.
Elkértem tőle az összes tárgyi bizonyítékot amit az irodájában tároltam és alá tudtalak volna ásni. Tudattam Zozival mit szándékozok tenni a tárgyakkal, aminek hallatára enyhén szólva lebaszott. Megint sok mindent le kellett nyeljek a részéről is. De azt is lenyeltem. És Kicsilány, mindezt csak miattad. A nagy lebaszásnak könyveltem el. Kb így hangzott a…  (röviden)
-Te ész nélküli marha! Te agyalágyúlt bolondistók... stb-stb (nem akarlak untatni a prológussal) Nem veszed észre, hogy az a h.p az ujjai között pörget és majd a végén a beképzelt palija sugalatára csak bekaszliztat. De ha ekkora vágómarha vagy, meg is érdemelnéd, te baromarcu palimadár.
Zozi, szavamat adtam annak a lánynak. És egy kis fegyházbüntetéstől nehogy már szívbajt kapjak.
Még durcáskodtam egy kicsit és a végén beadta a derekát és ideadott minden  amit tárolt. Szóval a hangfelvételes cd-k, a lefénymásolt számlák tömegét, a váltóirodai cédulákka, a telefonrol lefotózott és cdk-re átmentett üzeneteket és a hívásokat. A Poranges szakboltos desfăsuătort, a d.n.s mintát, az egy csíkos gólyás tesztről, a küldőpapírodról készült fotót. Egyszóval mindent.
Kimentem a régi komlóföldre ahol raktam egy kis tüzet. A csupasz földre sorba helyeztem a tárgyakat... és akkor vettem észre, hogy a nagy kapkodásban otthon felejtettem az sms-s füzetet. De abban csak a kézirásos könyvelésem meg a talik időpontja és egy pár üzenet meg írka-firka volt feljegyezve. Beletörödtem mert azt nem ismerik el bizonyítékként, mert elvégre azt írhatok bele amit akarok. És ha bárki kezébe is kerülne, nem tud ártani neked avval. A stick és egy 100-eus váltócédula kivételével minden úgynevezett bizonyitékot elégettem. Magasra szállt a füst. Az „áldozati máglya füstje”
A sticket sajnáltam megsemisíteni mivel eszembe jutott az a mozzanat amikor elköltöztél a szüleidtől a Bucsumra, és átmentetted az Artista B Nándor készítette olyan fotókat az apukád számítógépéről egy stickre, és a gépről letörülted, nehogy véletlenül rábukkanjanak a szüleid. Az idő folyamán véletlenül letörülted őket a stickröl is, és megkértél, hogy amit TE, valamikor elküldtél nekem, abból küldjek vissza e-mailon keresztül egy párat neked. Visszaküldtem, pedig TE, is kinyithattad volna az e-mailos címemet mert tudtad a belépési jelszávat. De úgy látszik megszoktad, hogy kiszólgáljanak.
Gondoltam hogyha még valamikor öreg korodba megkérsz, hogy küldjek vissza fotókat mert meg akarod mutatni az unokáknak milyen szép is volt a nagyi fiatal korába akkor esetleg tudjam teljesiteni kérésedet. Mert az idő hallgat és telik, és amiatt a baba, bába lessz. De ne izgulj mert egy hábárnámistánál tárolom azt a fotós sticket.
Megvártam ameddig leégett a tűz és a biztonság kedvéért még egy zacskó vízzel is leöntöztem. Elindultam hazafelé és útközbe egy kicsit visszapörgettem a fotókkal kapcsolatos időt. Eszembe jutottak azok a mozzanatok amikor elkészültek és ott helyben megcenzúráztad őket még a fényképezőgépen, és kitörültél minden olyan poziciót amit nem tartottál „művésziesnek”.
Eszembe jutott az is amikor abban is, megegyeztünk, hogy amikor TE, úgy gondolod, hogy eleget rajzolgattam őket akkor akkor kitörülöd az e-mail címemről amin tároltam.
Mindegyik e-mail címemnek tudtad (mivel megmondtam) a belépési jelszavát. És nem csak, hogy megmondtam hanem egy pár alkalommal el is ismételtem előtted, hogy jól vésődjenek a memóriádba. Szóval a Maci-Lacid hiába akart bezáratni engem, mivel 2006-tól 2008-ig a kezedbe volt a lehetőség, hogy letörüld őket. De TE, úgy látszik nem akartad letörölni (Baba, tudd meg a belépési jelszavaim ma is ugyanazok)
2008-ba, Karácsonyi ajándék gyanánt kaptam egy két gigás sticket és azóta tárolom rajta, a nevezetes fotókat amit meg sem kellett mutassak senkinek és mégsem beszélgetsz velem többet. Képzeld el ha még meg is mutatam volna „mindenkinek” akkor azt hiszem az elkövetkező életünkben sem beszélgettél volna velem többet... (de lehet kevesebbet sem).
Amikor estefelé mentem hazafelé, (még rímmel is) láttalak a kocsmába. Egy pohár bor meg Bormaci, Tőc, és Maci-Laci társaságába ücsörögtél.
Május 25-én, 15:21-kor felhívtalak telefonon. Avval kezdted, hogy:
-Nem kell menjünk találkozni a rendőrrel mert felhívott és megkérdezte, hogy még zaklattalak vagy nem erőszakoskodtam veled szembe? Amire én azt feleltem, hogy nem vagy erőszakos velem szemben és a rendőr letett a szándékárol, hogy velünk kettőnkel elbeszélgessen.
(Jól mondtad Kicsilány, mert én „angol-magyar” szakos vagyok, nem erőszakos)
Élveztelek mikor mondta:
-Tudom téged a pénz soha nem érdekelt. Téged a fotók érdekeltek.
-Milyen fotók? -Tettem a hülyét, pedig nagyjából igazad volt mert engem érdekeltek volna a “majd májusig megoldjuk fotók” is, mert milyen szép sorozat lett volna. 2006 Nándor fotók, 2007 én fotók, 2008 én + bizonyos ismeretlen művészfotós fotói. A 2009-es év hiányzik pedig azt mondtad, hogy májusig biztos megoldjuk. Képzeld Baba, az egyetemi éveid évről-évre az „Éva kosztümbe” Hát nem csodás lett volna? De TE, nem tartottad be az egyezséget. Idővel mint öregebb és csúnyább leszel. És 20 év múlva ne gyere az óhajoddal, hogy küldjek neked e-mailon keresztül egy pár fotót a stickről, hogy gyönyörködj régi alakodba. Gondoltam, hogy elvégzek egy felmérést az „őszinte” bocsánatkéréseden és egy füllentést tálaltam elődbe:
-Kicsilány, tudd meg, hogy nem semmisítettem meg a bizonyítékokat, hiába csaltad ki a becsület szavamat.
Egyből hangnemet változtattál és nagyon mérges hangon válaszoltál:
-Igen, pénteken megegyezünk valamibe, megígéred, és a hétvégén ki tudja hol ittad le magad és ki beszélte teli a fejed marhaságokkal. Most azonnal felhívom a rendőrt és megmondom, hogy mégsem szálltál le rólam
-Jó, hívjad. Menjünk a rendőrségre, ha ez a kívánságod.
Vagánykodni akartál és akkor azt mondtad:
-Nekem olyan havereim vannak akiket ha felhívok éjjel fel is veszik a telefont!
-Akkor miért nem őket hívtad?
-És tudd meg, leszarom magasról mennyiket vártál utánnam az utcákon.
És evvel lezártad a telefont. Mérgesíteni akartál engem evvel a mondattal mert tudtad, hogy én soha nem szerettem várni utánad az utcákon mert én mindig is tiszteletben tartottam és tartom a pontosságot. De egy ilyen kijelentéssel csak magadat járattad le mert mindig, mindenhonnan elkésel.
Mert TE, az a fajta vagy, aki a saját temetéséről is elkésik. És a másik lényeges dolog az, hogy figyelted Baba, mit jelent az ha az embernek megígérnek valamit és nem tartják be az ígéretet. Kábé, hogy érezted magad a hír hallatára?
Az őszinte bocsánatkérésed eredménye negatívra sikeredett. Szóval jól kiismert a 6-almas Ő-d is, “A nők hazudnak”
15:42-kor, felhívtál és azt mondtad:
-Holnap reggel 9-re megyek a rendőrségre. Ha akarsz jönni ott leszel. Pá
-Ott leszek. Mond meg légyszives a rendőrnek a telefonszámát.
-Nem mondom meg. Keresd meg te. Pá
És lezártad a telefont. Kis időre érkezett az üzeneted:
b ...208. RANGLÉTRA 16:01 máj 25
Felhívtam a rendőrt és megegyeztünk, hogy másnap reggel 9-kor találkozzunk a Rózsaszirom utcában található ötös őrsön.
Felhívtam a főnökömet és kieszközöltem, hogy másnap fél kilenc helyett csak 12-re menjek munkába.
Május 26-án, reggel 08:35-kor a rendőrség épülete előtt voltam. Találkoztam egy volt katonatárssal a csendőrségtől, aki időközbe rendőr lett. Bementünk az épületben ahol bemutatott Ranglétra Főtörzsnek a rend őrének.
Egy válogatott, érdekfeszítő beszélgetés bonyolódott le közöttünk, megtüzdelve a régi katona élményekkel (Kicsilány, még kávéval is kínálgattak) Aprolékosan felvázolva elmeséltem nekik az esetet. Őket érdekelte, és figyelmesen végig is hallgatták. Elmeséltem, hogy jóformán csak 6000 pénzt akartam visszakérni tőled, a 3080 euróból, (Baba, 6000 pénzt mondtam a négyes körzetnek, 6000 pénzt kellett mondjak az ötös körzetnek is) de TE,  még azt sem voltál képes visszaadni. Azt javasolta a cimborám, hogy tegyek egy feljelentést ellened és vigyem az ügyet a törvényszékre.
Azt mondtam, hogy nem szeretnélek ballagásod előtt meghurcolni. Inkább megkértem, hogy segítsenek egy angajament megírásában, amiben elköteleztem magam, hogy ezután nem próbálok kapcsolatot teremteni veled sem telefonon keresztül, sem e-mailon, sem nállad otthon nem foglak felkeresni. És ha véletlenül nyilvános helyen talákoznánk akkor illemből köszönhetünk egymásnak (ha éppen lessz kedvünk illedelmesen viselkedni) És arra is elköteleztem magam, hogy nem fogom visszakérni tőled a kölcsönadott pénzt. Lemondok róla a javadra (legyél vele boldog TE, Frau zer Smucig) Ámulatba ejtette őket a nagyvonalúságom, főleg ebben a pénzhajszás, válságos valóságba.
Megrögzött szokásodhoz híven, késéssel megérkeztél. Még evvel a késéseddel is hitelesítetted az elbeszélésemet. Amikor jelentették a kaputól, hogy megérkeztél, még hagytak egy keveset várakozni a bejáratnál. Az a várakozási időd tartalma egybe esett a késési időd tartalmával (ha megfigyelted). Kiment a régi katonacimborám és a TE, rendőrbácsid kiváncsiságból megkérdezett:
-Miért csak 6000 pénzt a 3080 euróból?
-Azért mert: És akkor elmeséltem neki is ugyanazt amit március 30-án 02:36-kor elmeséltem a négyeses körzeti járőrnek.
Szakmai ártalomból egy telefonhívással leelenörizte a hallottakat. Csodák-csodája, egyezett a két „duma” és akárhányszor el fogom mesélni mindig egyezni fog mert a megtörtént esetet mesélem amihez nem fűzök, de nem is hallgatok el belőle részleteket.
És akkor a rendőr kimondta, amire én gondolni is alig mertem:
-Lehet avval a 6000 pénzel elősegítette a kisasszonyt, hogy bünt kövessen el.
Beengedtek téged is az irodába (mert lejárt a késésed) ahol lassan de biztos kézzel, szemrebbenés nélkül róttad a feljelentő sorokat az ivpapírra. Pedig miután a jövendőbeli apuka a „két csík„ hallatára kitoloncolt maga mellől, te a „gyerekes problémáddal” az egymillió barátod közül nem volt kihez forduljál és panaszkérő hangnembe úgy kapaszkodtál az én jóindulatomba, mint fuldokló szokott az utolsó szalmaszálba. Hitted, hogy mindezek után erre a „nemes cselekedetre” kellett számitanom részedről? TE, kis jégszívű ex-hercegmámá. Pedig ha alkalomadtán elszolmizáltad volna a 6-almas Ő-d nek, hogy: Gumi-nél-kül-fé-lek-tő-led, buj-jon-mel-léd-a-bá-nat... akkor...? De úgy látszik, jobban szeretsz szemrebbenés nélkül irodában, ívpapírra írni, mint egy hálószobába önfeledten szolmizálni.
Nem volt nálad a személyazonosságid de fejből tudtad a c.n.p-det (a személyi azonosító számodat), TE, kis feledékenyke. És aláírás helyett a teljes neveddel írtad alá az ellenem benyújtott panaszkérelmedet. (Baba, azt gondoltad, hogy az álszerény modoroddal learathatod a babérokat?) Átnyújtottam neked egy Á 4-es lapra írt szöveget, hogy olvasd el. Latin nyelven írtam, hogy értse meg a hivatalos személy is. Miután elolvasta, semmi kifogása nem volt ellene, hogy ne adjam át neked. Elolvastad és visszaadtad nekem. Látszott rajtad, hogy nem érdekelt a szöveg. Őszintén szólva engem sem, de megtanultam tőled, hogy a közvéleményt ellened is éppen olyan szépen lehet hangolni mint ahogy ellenem (Baba, én is jó voltam színésznek, mert tudod színem van és eszem nincs...) Kitörültetted velem, a telefonomból az esetleg benne felejtett, nekem irt s.m.s-idet és a hívásaidat ami ellened vallana.
Árgus szemeid kíséretébe figyelmesen végigkísérted műveletemet... de, hogy is mondjam egy kicsit későn mert a jan 23... csörgetésedet és a jan 23... a 100-eu-s váltóirodai számlát már megmutattam Ranglétra Főtörzsnek, és ő rendőr és semmi perc alatt kideritette a valóságot. Az a váltócédula be van fóliázva és eltéve egy meg nem született Neve Nincs, kicsibaba emlékére, aki idő előtt az örök álom puha vánkosára hajtotta fejecskéjét. Kitörültem mindent, sőt még a ...7475-ös telefonszámodat is a memória egységből (pedig arra nem kértél)
Neked akartam adni két Á3-as lapra rajzolt ceruzarajzot, de nem fogadtad el.
Megkérdezted a rendőrt: -Maga normális dolognak tartja, hogy rólam rajzot készitsen? 
A Főtörzs csak hümmögött mivel a rajzkészítés művészetnek van elkönyvelve és nem szabályozza egyetlen törvényjog sem (egyelőre)
A majdnem 12 perces ülésszakod után elmentél. Én még ott maradtam még egy kicsit, hogy ne legyen az, hogy megerőszakoltalak a rendőrség melletti kis „bokros játszótéren”.
A renörrel a plakátokról kezdtünk beszélgetni. Azt mondta nekem, hogy:
-Tudja, hogy van egy pénzbírságolással büntetendő, plakátolási törvénycikhely?
-Tudom, de ami csak abban az esetben lép érvénybe ha engedély nélkül nyilvános helyre ki is fügesztik azt a plakátot. Mert ameddig egy személyes postaládába dobják be, vagy intézményi kapusnak adják a kezébe avval a megbízással, hogy kézbesítse a címzettnek, érvényét veszíti a törvény.
Kacagtam, mi az, hogy kacagtam. Valóságos röhögőrcs roham tört rám, amikor a színészkedésem nyomán... de inkább olvasd el, röhögjél TE, is, mert:
Miután elmentél és letárgyaltuk a plakátokat, megkérdezett a törvény őre:
-Miért támogatta anyagilag olyan hosszú időn keresztül Kxila kisasszonyt?
-Mert kérte, mivel szüksége volt anyagi támogatásra.
-Nem állt szándékába kivárni ameddig befejezi az egyetemet és azután elvette volna feleségül? Mivel ahogy mondta a kollegámmnak, maga nincs megnősülve.
Olyan váratlanul ért ez a kérdés, hogy majd lefordultam a székről a röhögögörcs roham miatt amit percekig nem tudtam leállítani...
(Kicsilány, bocs de ha TE, lennél a legszebb a legjobb, a női nem képviselője közül az utolsó a Földgolyón, mint az utolsó, díszpéldány, akkor is minimum 220-évet kéne gondolkozzak mielőtt rászánnám magam arra a végzetes lépésre, hogy az az ötlet szülessen meg a gondolataim között, hogy én esetleg megkérjem a kezedet, és elvegyelek feleségül a rigolyás és egyéb más kibírhatatlan természeteddel együtt) De, hogy ne maradjak adósa a rendőrnek egy pszichologiai cselt alkalmaztam. Kérdésre, kérdéssel feleltem.
-Maga elvenné feleségül ha tudná, hogy idáig 18-szeretője volt?
-Mennyi? 18? Hány éves a kisasszony?
-Nem tudom pontosan, húsz vagy huszonegy. De nézze meg a c.n.p-jét a panaszkérelmi nyilatkozatába
(Kicsilány, a rendőr is megértette mit találtam olyan nevetségesnek a feleségül vétel hallatára. Elköszöntem a rend őrétől és elmentem munkába.
                                          


TE, voltál annyira illedelmesen udvarias, hogy „elfelejtettél” meghívni a ballagásodra. Merő tiszteletből másokra bíztad e kényes műveletet
Május 30-án, egy borongós reggelre ébredt a város. Mások meghívására illemből elmentem a ballagásra ami egyben a TE, ballagásod is volt. A Farkas utcai református templomba rendezték meg. Ideálisabb helyet nem is találhattak volna két olyan ember számára akik valamikor haverek voltak (Szentföld)
Magammal vittem a fotós sticket, szépen becsomagolva. Ballagásos emlék gyanánt neked akartam adni, mivel elvből nem kellett sorozattöredék. Vagy teljes sorozat, vagy semmi.
Virágcsokrot nem akartam vinni (pedig illett volna) de büszkeségből úgysem fogadtad volna el. Korábban értem oda. Találkoztam Csodaszép F Amáliával, aki mint valami szervezői résztvevő volt hivatalos az ünnepélyen. Segédkeztem bevinni valami hütyüröket az autójából a templomba, elvégre régi cimbora, még egy másik egyetemista korszakból. Csak Ő, nem felejt olyan hamar mint TE. Felszereltek egy nagy kivetítő vásznat úgynevezett projektort. Ti, végzősök, gyalog tettétek meg az utat az egyetem főépületétől a templomig. Te, is megjelentél a láthatáron, de tóga helyett a piros kabátkádban voltál. Beültem az utolsó előtti padsorba, pedig ülhettem volna az első padsorba is és akkor ki kellett volna bírjad banális pofázmányom látványát egész ünnepély alatt. Hát inkább helyet foglaltam a hátsó padsorokba, hogy legyek jó távol tőled. Ne feszélyeztessen a jelenlétem. Érezd jól magad, elvégre TE, ballagtál.
Megjelent a nővéred is Tőccel, és helyet foglalt a tőlem bal kéz felöli padsorban. Kis idő elteltével megjelent apukád is a Vásárhelyi nagybátyáddal, és helyet foglalt a tőlem jobb kézre eső padsorban, ahonnan néha-néha megbámultak.
Én meg visszabámultam. Lehet ők a drámaparódiáid nyomán, úgy érezték, hogy én kéne szégyelljem magam.
De megsúgom, hogy egy cseppet sem szégyelltem magam. Mivel ők töredéket tudnak az esetről, én meg átéltem az egész történetet.
Hiába guvasztottam ki a „periszkópjaimat” mert a Maci-Lacidat nem láttam sehol a környéken. Namármost, vagy nagyon jól álcázta magát, vagy Ő annyira fontos ember, hogy a ballagásod egyáltalán nem volt fontos számára, és elvből el se jött.
2009 május 30-án, 12:38-kor, ünnepélyes keretek között átnyújtották és átvetted a nehézségek árán megszerzett és kiérdemelt okleveled, ami azt jelentette, hogy feloldódott az egyetem végéig támogatlak-os adott szavam.
És vele együtt nyugdíjba vonulhattam az „őrangyalom” szerepéből és átadhattam egy 6-almasabb őrangyalodnak a szerepet (aki sajnos, nem volt látható a közelbe)
Idáig minden szép és jó volt, de képzeld magad elé a jelenetet mint okleveles rendező, ha abban a pillanatba amikor neveden szólítva kijöttél volna az „emelvényig”, hogy vedd át az okleveled akkor megjelent volna a projektoron egy pár 2006-ban készült fotód. El sem tudtál volna süllyedni szégyenedbe, a vastag kőpadló miatt. És még a törvényszékre sem tudtál volna „meghívni” mivel az egyik fotón látszik a fényképész is. De TE, vagy a rendező, inkább a fantáziádra bízom a meg nem rendezett jelenetet, aminek pedig megoldható lett volna a megrendezése. De nem akartam megoldani. Pedig kiérdemelted volna mert suttyó vagy.
Kicsilány, elismered, hogyha poénkodni akartam volna veled akkor lett volna rá egy pár lehetőségem. De nem akarok neked rosszat (csak annyit szeretnék, hogy álj velem szembe és kérjél tőlem bocsánatot, és add meg a 100 eurót. De ez már csak pofa kérdése)
Véget ért a ceremónia. A templom előtt kezetfogtál és megpusziltátok egymást Nándorral (szóval jelen volt a művészfotós is)
Én is gratuláltam neked. Tessék-lássék kezet is fogtunk, de felgyulladtak a rég nem látott hamis fények a ragyogó szemedbe.
                                       

És olyan visszataszitó módon nyújtottad kézfogásra a kecses kacsódat, hogy nem nyújtottam át az ajándéknak szánt sticket.  
Pedig TE, nagyobb hasznát látnád mint én mert... két gigás.
Miután lezárult a kézfogás ceremoniája... elindultam. És „egész úton hazafelé azon gondolkodán” mit is bánok én a legjobban abból a hat „zsarolós” évemből. Eleredt egy csöndes májusi eső. Hosszadalmas (nedves flaszterkővel történő, fájdalmasnak nevezhető) „fejtörés” után... (hadd legyen a nővérednek helyes a diagnózisa) rájöttem mi is lenne az. Levezetem a „fejtörés” tartalomjegyzéket:
Baba, nem érdekel, hogy egyes emberek agybetegnek néznek. Az sem tud zavarni, hogy TE, haragszol reám. De még az sem, hogy a gyemekori barátom, baromarcú palimadárnak nevezett. Biztos a Maci-Lacid már gratulált neked, hogy milyen zseniális módon kibasztál velem és habostortával jutalmazta tettedet. Hidd el nem bánom mert úgy érzem nyugodt lekiismerettel tekinthetek vissza az elmúlt évek eseményeire, mert ha keveset is de legalább „megpróbáltam a segítségemet és a támogatásomat nyújtani neked”. Csak egy dolgot bánok az egészből (most hirtelen a „majd májusig megoldjuk fotók” fognak neked beugrani abba a kusza agytekervényes fejecskédbe... de tévedsz)
Az egyedüli dolog amit bánok mint a kutya az a kék forditottbőr kepit, amit neked adtam mert kérted, mivel szereted az érdekes fejfedőket, de TE, nagylekűen tovább adományoztad a színházi társulatnak.
Miután a sok fejtöréstől beleszédülve hazaértem a ballagási rendezvényről, magam elé helyeztem egy tiszta lapot, és nekiálltam irodalmi formába önteni az átélt események sorozatát. Azóta is újból, meg újból, meg újból, meg újból, és még mindig újból egy tiszta lapot kellett kezdjek mert azért TE, sem vagy éppen „ANGYAL”-nak nevezhető. Remélem így óhajtottad a tiszta lapkezdést.
És figyeled, itt is szolidarizálok veled. Én is a nullától kezdtem... számozni a lapokat. Baba, egyéb óhajod?
Kicsilány, szóval amióta nem kell lekakáljad magasról, hogy mennyit vártam utánad az utcákon azóta király, annyi időm lett mint a tenger, és mind szabad órák.
Egyből időmilliomos lettem. És a sok szabadidőmet azzal töltöttem, hogy elbeszéléseket hallgattam végig figyelmesen. Általam ismeretlen történetet is tudtak rólad mesélni egyes emberek.
Most kezdi igazából a fényár elözönleni az úgynevezett „bokros teendőidet”.
Június 18-án, tevékenykedtél a messangeren.
Megszegve a rendőrségen megírt elkötelezettségemet, és írtam neked egy pár sort. Nagyjából a forgatókönyvről esett szó benne (azt írtad vissza, hogy elmentetted, nézz utána, és Baba, tőled csak jó dolgokat tanul el az ember, mert én is megpróbáltam elmenteni a messangeres üzeneteket, és idővel megtanultam)
Felkaptad a vizet, és megint a rendőrséggel fenyegetőztél.
Örvendezett a szívem, hogy kemény lettél mint egy kőrisfagerenda, és megtanultál küzdeni. Nem kerested a megoldást a menekülésben. Jupii, végre valahára megedződtél. Visszaírtad azt is, hogy kitörülted az e-mail címemet az e-mail címeid közül.
Tudd meg Kicsilány, hogy csak néhány alkalommal váltottam szót a 6-almas Maci-Laciddal és azok is jóformán pár perces dumák voltak. De mégis sokat köszönhetek neki, mert a nagyképű szövege nyomán, kijavítottam és kiegészítettem a könyvet. Mint például:
1. Csúfondáros hangnemben felhívta a figyelmem arra, hogy helytelenül írok ugronul. Baba, biztos, hogy én helytelenül írok, de az is biztos, hogy Ő, helytelenül cselekedett, amikor a „két csík” hallatára „úriemberi stílusát” alkalmazta veled szembe.
És akármilyen fontos embernek érezte magát látod, a hatásköre mégsem terjedt odáig, hogy kifizesse a műtétet.
2. És egy másik dolog amit neki köszönhetek... Amikor május 19-én, felhívott telefonon és „NEM ÉRDEKEL”-te, hogy hányszor...
És a cumi szótagot összekötötte a neveddel (hallgas vissza mert olyan bérleti szerződése van, amelyik rögzíti a hívásait) Összeillesztettem egy puzzle-t. Nézd, milyen szépen illeszkednek egymásba a „darabok”:
1/a. Minden ember magából indul ki.
2/a. Amikor TE, azt mondtad magadról, hogy idáig csak herr P-t... de csak egyszer és akkor is csak azért kerültél olyan helyzetbe, mert a 6-almas Ő-d állapotosan hagyott, és két hétig dolgozott benned a posztinól... (kis rendbéli hercegmámá) És a herr milyen mérges volt, mert kétszer tette meg potyára az utat Bécsországból-Kolozsvárig.
Miután megtetted, azután (szavaiddal élve) két hétig öblögetted a torkodat, mert nagyon rossz utóíze maradt a „magvától”.
Maci-Lacid, kijelentése után merő kiváncsiságból utánanéztem a dolgoknak. Mivel nem kellett az „ösztöndíjadról” gondoskodjak, abból a pénzből fizettem egy pár kört olyan srácoknak, akiknek érdemesnek találtam meghallgatni a mondanivalóját, és meglepett a valóság. Mert azért nem éppen úgy van ahogy állítottad, mivel nem csak herr P, túlméretezett hancúrléce az egyedüli amelyiknek a kopasz feje megcsiklandozta a manduláidat (lehet csak az övé volt az egyedüli amelyik le is köpdöste, nehogy megigézzék) hanem még jó egynéhány mandulacsiklandozó kopasz fejecskét fel lehetne tüntetni a kommunista lusta listára.
Enyje-benyje Kicsilány, ha egy ember mondta volna, még hadján, lehet dicsekszik. De amikor ötön, haton mondják, hogy úgy buksz rá mint egy kiéhezett csecsemő az anyja emlőjére, akkor már érdemes elgondolkozni azon a két hetes toroköblögetésen. Vagy kár megterhelni vele a neuronokat?
Látod Baba, innen is látszik mennyire, nem vagyok úriember, mert egy igazi úriember, a sírba vinné egy ilyen viharos múlttal rendelkező Babácska titkait. De bocs, a hallgatás már nem az én anyanyelvem (főleg azok után, amit elműveltél velem)
Június 15-én, olvastam a messen: Lakótársat keresek július 01-től
Baba, nem tudom, hogy iktattad ki a messangerből mert állandó jelleggel megjelenik a címemen, a címed, csak nem akarok belépni „mert minden lépésünkkel az ismeretlen felé haladunk”
Július 16-án, láttalak amint bementél Maci-Lacival a Bevásárló-Központba kaját venni. (Mi, mázoltuk... egy boltot).
Július 22-én, 19:10-kor, köszönés helyett csak bolintottunk egymásnak a Maci-Laciddal. A Lausen előtt álldogált és várta érkezésedet.
19:35-kor felültem a Repcsi előtt a közszállítási járműre.
19:39-kor megpillantottalak. A Katedrálisnál mentél át a gyalogátjárón és a Bevásárló-Központ felé, tartottál. A mozgásodból ítélve azt hiszem fájt egy kicsit a gyomrod (lehet, hogy megint kiújult a gyomorfekélyes „bajod”) Farmernadrág volt rajtad és egy testre simuló barna blúz, piros hátizsák lógott a válladon. Kivülről még mindig csillogtál-villogtál mint egy jól kisuvikszolt márkás járgány karosszériája. De én már a csak a csillogó-villogó álarc mögötti arcodat láttam, ami olyan kormos, mint a márkás járgány kipufogó dobja 20-éves „használat” után. Mert akármilyen ólommentes benzinnel üzemeltették, csak koromfekete lett tőle.
Július 23-án, este 10-kor láttalak. A Lausenben ültél és boroztál.
Augusztus 06-án, láttalak a Monostoron. A Nimerva felől mentél Maci-Lacid lakhelye felé.
Azt hiszem a Mehedincen voltál, segédkezzél Metállady M Hajnalkának a közelgő esküvőjére való meghívók megszerkesztésébe.
Kb augusztus 10-től, kibérelte K.S-tól a régi Cink klubot és a belváros szívébe, egy eldugott pincében kezdődtek a belső átalakítási munkálatok. A „mindened” a Maci-Laciból átment Pince-Maciba.
Augusztus 18. Egy kérdéssel kezdeném a napot.
-Mit lehetne elnevezni abszolút véletlen, korszakszerű, korszaknak? Hát például mit szólnál ehhez:
11:15-kor láttalak a Monostoron. Maci-Lacid mellett feszítettél az anyós ülésen, a szép fekete márkás járgányában.
16:39-kor felhívott Robi, a rég nem látott haverom, és meghívott egy nagyon régóta halogatott sörpartira. Elfogadtam mivel a Hamisarany-Almába szólt szívélyes meghívása.
19:05-kor hazaértem a munkából és átvedlettem a kényelmes (nyakkendő nélküli) bădăranos népviseletembe.
20:01-kor láttam a nővéredet a nagypiac melletti Tránká-Bánszilvániánál. Egy bice-bóca haverjával volt és az A.T.M-ből éppen pénzt vettek ki.
Biciklivel voltak mind a ketten. Bormacin egy matrózcsíkozású trikó volt, és barna bársonynadrág.
20:40-kor vettem tíz dobozos sört a Távirói non-stopbol mert a Hamisarany-Alma korán zár.
21:07-kor Maci-Lacid fekete márkás járgány ott parkolt a tömbházad előtt. Összeállt a kép.
1. LAKÓTÁRSAT KERESEK JÚLIUS 01-TŐL, hirdetted a messangeren.
2. Úgy látszik a nővéred elköltözött a város Délkelet-Északnyugati részébe, a szomszédjával szembe, Bringás Töc szobájába.
3. TE, átköltöztél a nagyszobába a helyére. (A lakótársaid hazamentek, vakációzni)
4. Maci-Lacid jelentkezett a hirdetésre és a „lakótársad” lett, mert június 31-től, ritkán láttam parkolni a járgányát a Monostoron (mivel útba esik jövetmenet a munkahelyem)
21:30-kor, kiültünk Robival, a kocsmából a Szamos partjára.
21:38-kor, keresztbe állt az úton egy fekete, még márkásabb járgány, mint a 6-almas Ő-dé. És a sofőr nagyon figyelt.... egy tömbházat. Amennyire én ismerem az autómárkákat ez egy CLS 320-as duralaminium felnis, bőrrel bevont ülésű (a többit TE, biztos jobban tudod). Robi felhívta a figyelmem:
-Nézd, mi iszunk, és az sofőr részegedik le.
21:50-kor lejött egymagába a Maci-Lacid, és a szép, márkás járgányán mozdult, felpörgetett kerekekkel a belváros felé.
Mivel a halaszthatatlan, otthoni teendőidre hivatkozva, nem mentél vele a kosárlabda pályára. Inkább HOME ALONE.
21:52-kor a CLS 320-as márkás járgány is mozdult és szabályosan leparkolt a Szamos partján. Kiszállt egy szőke hajú, dali legény belőle. Fehér póló és szürke nadrág volt rajta. Lezárta az autót és bement a tömbházadba. Felment az ötödik emeletre, és becsengetett hozzád. Biztos boldogan nyitottál ajtót, hogyha már házhoz rendelted.
22:30-tól, egy piros lézerpötty kezdett suhanni a folyó partján és környékén.
Besuhanhatott a szobádba is mert megjelentél a beüvegezett erkélyen trendis semmibe öltözve és bámultál ki a fejedből.
Augusztus 19-én, 00:08-kor beszóltál a sudár daliának, hogy: Jön a váltás, na viszont látás, és 00:09-kor lenyűgöző látványban részesítettél minket az ötödik emeleten, mivel búcsúzáskor, a felvonóra várakozva, kellemes „fluid eszmecsereváltásba” bocsátkoztál a 6-almasabb Szőke Daliáddal a képcső, ja bocs, a lépcsőházban, ahol majdnem beláttunk a tanga nélküli fekete, combközépig érő, selyem hálóinged alá.
(Úgy mellékesen megjegyezném, hogy abban a hálóingben feb 01-én láttalak Maci-Lacidnál, ugyancsak egy lépcső házban)
Most felteszek neked egy korszerű kérdést. „Miért jó nőnek lenni? (És mivel egyesek úgyis agybetegnek néznek megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy válaszoljak rá) „Azért mert ha megcsaljátok a társatokat, sajnálnak, hogy érzelmileg elhanyagoltak vagytok”
Felérkezett a felvonó. Beszállt és lejött a Daliád, kinyitotta a márkás autója ajtaját, magára kapott egy rövid ujjú, zöld kockás inget és 00:12-kor elhajtott.
00:15-kor, megjelent a Maci-Lacid a szép, nagy, fekete járgányával
Leparkolt a tömbház elé és felment.
Nem gyújtotta meg a villanyt a lépcsőházban, csak kisirült a liftajtón és besirült a lakásajtón mint egy lump. (akkor még nem volt mozgásérzékelő villannyal ellátva a lépcsőház)
02:07-kor villanyoltás nálatok.
03:04-kor elfogytak a sörök. Egy zacskóba kötöztük az üres bádogokat és bedobtuk a kukába. Elköszöntünk egymástól, és hazamentünk aludni.
Kicsilány, TE, kalandokra vágyó molekulákból vagy felépítve, pont úgy mint a Tízedik Múzsa, akinek a vérében ott lüktet a hajlam és azáltal állandóan szarvakat fog viselni a „mindened” is.
És hogyha már idáig süllyedtél, akkor téged nem Bálasz Kxilának hanem egyenesen, Balzsamovics Csalfalinának kellett volna, kereszteljenek.
Baba, TE, mielőtt cselekednél, szoktál gondolkozni egy kicsit, hogy megéri e? Mert csak egyszer kell grikszet fogjon a telefonhálózat és újból a „mindened” nélkül fogsz maradni. Mit tennél, ha a „mindened” nem fog felhívni telefonon mielőtt haza érkezne? És figyelted azért milyen igaza volt a Maci-Lacidnak, amikor kijelentette, hogy Ő egy fontos ember és sok ember függ tőle, mert amikor hívásodra megjelent a Szőkehajú Daliád és felvette a márkás járgányával a lesállást. Én, egy pár elfogyasztott sör után, a vízparton felvettem a „pislantó terpeszállást”, és TE, a Maci-Lacid távozása után felvetted a telefont, és közölted a Daliáddal, hogy felmehet, mert „tiszta a levegő”. Figyelted, hogy az a „sok” ember milyen odaadóan függött a Maci-Lacid becses személyének minden egyes mozdulatától.
És ha már megtörtént, akkor kiérdemelted, hogy a Klausenburgi Golyóstoll Egyesület, zöldfülű poétája „hőskölteményt” faragjon rólad. Következzen:

 A Pincemaci babája
  
Regél a város
Egy kisiparos lányáról
Dicshimnuszokat zeng
A fehér májáról
Mert legyen az, bor
Avagy Perfekt vodka
Az életformája
A hálószobák titka
Ő a hancúrlécek
Közkedvelt gráciája
Ki a hétköznapjait
Ágyjelenettel zárja
Így a hancúrlécek
Hetyke hadát
Garmadával regulázza
Mert hol egy diák
Az úttörő dárdájával
Hol egy vidéki pajtás
A délceg szomszédjával
Hol egy szőke legény
A magyarhon divatjával
Hol egy egyetemista
A mézédes dumájával
Hol egy sereg ember
A nedves csókjával
Hol egy iskolatárs
A kefe frizurájával
Hol egy alkalmi barát
Az üveg golyójával
Hol egy osztálytárs
A rengeteg agyával
Hol egy filmrendező
A művész kalapjával
Hol egy molett egyén
A kalcium hiányával
Hol egy lakótárs
A dalos hangjával
Hol egy színis növendék
A fájós lábával
Hol egy gumimaci
A panda macijával
Hol egy hűtlen gavallér
Az elmaradt vizsgájával
Hol a bormacinak
Aktuális élettársával
Hol egy herr P
Az igazgatói állásával
Hol egy pincze maci
A márkás járgányával
Hol egy szőke dalia
A pincemaci babájával
                                            


 Puncinella
Mert legyen az
Egy címeres marha
Ha nincsen szarva
Ő, majd felszarvazza
Átmérőjét, vastagságát méregeti
Ha tetszését elnyeri
Kezelésbe veszi
A kiválasztott hancúrlécet
Életre kelti
Így tromfolja vissza
Hogy műtét előtt
Őt faképnél hagyta
A régieket elkoptatta
Felvonulhat a hancúrlécek utóhada
A ninfómániást az nem zavarja
Mivel Schopenhauer filozófiáját
Magasról lekakálja
Mondhatni nagyon várja
Hogy az újoncokat kipróbálja 

Augusztus 29-én, 22:08-kor véletlenül összefutottunk a Dózsa György utcán. TE, a Maci-Lacid márkás verdáját vezetted, én a gyalogátjárón mentem keresztül. Hogyha akkor halvány sejtelmed lett volna, hogy tudok a „felszarvazási hadműveletről” akkor felpörgetett motorral, egy veszett csiga sebességével, nekem rontottál volna.
De nem tetted mivel nem tudtad, hogy én tudom, hogy TE, mire vetemedtél a „MINDENED” háta mögött.
Szeptember 05-én, a Maci-Lacid oldalán részt vettél Türébe egy esküvőn.
Szeptember 09-én, apukád, átvette az újonnan vásárolt lakást amit a régi kendőgyár épületébe található. Árendába adta egy pár, film-fotós, elsőéves egyetemistáknak
Szeptember 19-én, számításom szerint lejárt a terhességi időszak, és akkor kellett volna, megszülessen a soha meg nem születendő Neve Nincs kicsibaba.
Egy kínai bölcs, mondását, szemelőt tartva, ami ekképpen szól: Ne hagyd az emlékeidet, hogy megöljenek. Inkább szerezz új emlékeket, szebb emlékeket. Temesd el a régieket. A miatt, elhatároztam, hogy egy szertartást rendezek az emlékére...
Meghívtalak volna téged is de sajnos időközben olyan lágy szíved lett mint egy ipari gyémánt. Ha szóltam volna, akkor a következő pillanatba megint a rendőrbácsidnál lettél volna, hogy az-az agyanincs tag még mindig zaklat. De meg sem kellett hívjalak, mert... Estefelé, amikor az alkony ágyat vetett magának a dombok között, elmentem a régi komlóföldre, a Szamos túlsó partjára. Gondoltam ott rendezem meg a szertartást, de egy még vadabb ötlet született az agyanincs agyamba, mivel láttam amint „hazajött” a „mindened” és leereszkedett a Szamos árterületén levő fövényre. Ott sétált fel, s alá egy keveset.
Gondoltam az apuka lába nyomába, közel az anyukája lakhelyéhez, na meg még közelebb a Szamoshoz… Megfelelőbb helyet, TE sem találhattál volna.
Úgy látszik a Maci-Lacid észrevehetett engem a Laudi reflektorfényeinél, mert felment hozzád és egy kis idő múlva újból lejött. Egy 8 x 50-es nagyítású kukker csüngött a jobb vállán, amit betett autója csomagtartójába és elhajtott az ötös őrs felé. Kíváncsi voltam vagytok annyira, hogy... és még csak azért is átmentem a folyó túlsó partjára. És voltatok annyira, hogy még azon este a rendőrségre futott a 6-almas Ő-d.
Aznap meghiusítottátok a szertartás zökkenőmentes menetét.
A Maci-Lacid, a mobiltelefonjával fotót készített rólam a Szamos partján, és felajánlotta, hogy áljak meg egy szóra, és beszélgessünk egy keveset.
(Gondolta visszatart a dumájával, ameddig megérkezik a járőrkocsi, de nem sikerült a cselfogása)
Szeptember 20-án, fényes nappal, újból kimentem a Szamoshoz, mely kristálytisztán hömpölygött a medrében.
Letelepedtem a parton, és csöndbe hallgattam ernyedt csobogását, amelyik a melankolikus oktávjaival tompította a nagyvárosi nyüzsgő élet, zajos szimfóniáját. Ugyanazt a helyet választottam ki, amelyik őrizte a 6-almas Ő-d lába nyomát.
Amikor 14:14-kor a Maci-Lacid oldalán kijöttél a tömbházból, csak megrendeztem a szertartást. Szóval akarva, akaratlanul TE is jelen voltál, a folyó partján.
Szeptember 21-én elmentél és felkerested a rend őrét, aki időközben átköltözött az ötös őrssel a Virágszirom utcai bölcsőde épületéből, a Szökőkút utcai Vegyintézet épületébe. Amikor a rendőr meghallotta a marhaságaidat, hogy még egy feljelentést akarsz tenni ellenem, akkor eltanácsolt onnan, mert tudja, hogy nem a TE, hanem az én oldalamon áll az igazság. Csak hőzöngeni tudtál, és nagy idegesen elmentél.
(Baba, nem tudtad, hogy: Contra venti, non piselli, mert elázik a cipőd)
Még aznap megváltoztattad a ...7475-ös Porange hálózatú mobil számodat a ...0608, Kódexes hálózatú számra (a Porange hálózat karanténba helyezte a ...7475-ösödet. Kiadják de csak bérleti szerződésre)
Október 31-én, a Gy, mozinál összefutottam veled. Egy volt egyetemi tanároddal beszélgettél az államvizsgádra készülő rajzfilmedről.
Kijöttél a moziból és elindultál gyalog a Groza Péter utcán a Bevásárló-Központ felé. Utánad mentem, és átnyújtottam egy békebeli írógépen, (courier betűtípussal) megírt forgatókönyvet, amit számodra készítettem. Nem fogadtad el. Azt mondtad:
-Nem érdekel! Maci-Lacit érdekeli.
-Maci-Lacit az sem érdekelte miből fizeted ki az abortuszt.
-Hagyj békém!
-Jó, ha téged nem érdekel, lehet, hogy fog érdekelni mást. Szia. -Evvel elmentem. TE, bementél a Bevásárló-Központba a gyógyszertárba, megint „moldrexet venni”.
Én, elmentem és szereztem egy számítógépet. Meg tanultam word-ba dolgozni és nekiálltam, hogy átmásoljam és megszerkesszem az időközben egyre bővülő filmpartitúrát.
De áthágva a könyvírás összes szabályzatát, kezdtem átalakítani, én sem tudom milyen műfajjá, mert igazság szerint a forgatókönyv az nem egy mű, az csak egy segédeszköz egy film elkészítéséhez.
November 06-án, az átmásolással eljutottam egy érdekes fejezethez.
Összehasonlítottam a neten található, olyan fotók készítési időpontját a másik esemény időpontjával, és felállítottam egy elméletet, hátha beválik... 
November 07-én egy donna Vincsenzó dé Kxila, fiktiv e-mail címről, elméletem alapján, írtam herr P-nek, egy pár soros levelet, amire nem válaszolt, mert a már nem létező e-mail címére küldtem. 
November 18-án, délután 18:15-kor megint összefutottunk a Monostori úton a Földgolyó nevezetű ABC-be. A Maci-Laciddal voltál. Vettél tíz tojást, egy liter zacskós tejet és egy felszeletelt veknit. Köszöntöttelek:
-Isten éltessen.
-Köszönöm -Volt a válaszod.
(Baba, van két liter tej. Melyik a hímnemű???... A zacskós...)
November 25-én, munkába menet megtaláltam a karórádat a Monostoron.
(Sietett öt percet) A Maci-Lacid márkás járgánya mellett hevert a földön. Este, munka után elmentem a Lausenbe és egy pincérlánynál hagytam (neked címezve) egy cetlit.
Nem léptél kapcsolatba velem, hogy hol tali, hogy adjam vissza a karórádat. Rövid ideig zsebkaróra gyanánt viseltem, az ingem zsebemben.
Egy pár napra rá a V.F utca végéből megpillantottalak benneteket. A kocsma bejárata mellett álldogáltál. Egy fekete, selymes fényű anyagból készült nadrág és egy fehér zakó volt rajtad. Magasabb sarkú, a Kniwből vásárolt csizma a lábadon. Maci-Lacid éppen beszélgetett egy pasassal. Mivel felétek közeledtem, meglátott. Elharapta a beszélgetés fonalát és elindított a járgánya felé.
A 6-almas Ő-d aki, neked a „mindened” hogyha az etikett szabályait tartotta volna szemelőt, akkor a karját nyújthatta volna feléd, hogy csimpaszkodjál bele. Vagy gálánsan átkarolhatta volna a törékeny válladat. De nem! Ő, inkább az egyedi, úriemberi stílusával egy elegánsnak is nevezhető hanyag mozdulattal, a bal kezével jól belémarkolt a popsid jobb féltekéjébe, és ettől, egyből olyan boldog lett, hogy csak úgy csillogott, az utcai lámpa fénye a szemüvegén. A popódat markolászva vezetett a márkás járgányáig. (Bocs Baba, hogy akkor nem szolgáltattam vissza a megtalált márkás karórádat, de nem szerettem volna a boldog, ünnepélyes szertartás megrontója lenni.
November 30-án, nagy meglepetésedre visszavette a Laudi cég a 6-almas Ő-d a márkás A-8-as járgányát, mivel nem törlesztette a részleteket. Azóta a Maci-Lacid taxizik és mondhatja a taxisoknak, hogy: -Vigyél haza!
December 05-én, Zozi meglepett pár olyan lefénymásolt számlával, és egy pár kinyomtatott e-maillal amiről azt hittem, hogy már rég a „tisztítótűz” martalékává váltak...
December 08-án, láttam anyukádat a Mico-Lausban, a Monostoron. Textilanyagokat nézegetett.
December 09-én, végérvényesen bezárt a Lausen. Mivel a válság, miatt magasabb fekbért kért a tulaj, hát inkább  bezáratta. De elmaradt egy 60-millkós, ki nem egyenlített villanyszámlával, amit áttestált az új tulajdonosra.
A Lausen helységét kibérelte egy másik tulaj, és megnyitotta a B. Howard nevezetű kávéházat.
(Kiegyenlítette a 6-almas Ő-d, hátralékos villanyszámláját)
December 10-én, a Maci-Lacid megnyitotta a pincében található Bluegrass klub kapuit.
December 11-én, a Piczula kocsma mellett elhaladva véletlenül megpillantottalak. Csak úgy sugárzott rólad a szolid elegancia amint egy testre szabott fekete posztókabátban, és a testszínű selyemharisnyás, magasabb sarkú, barna színű félcipőbe bújtatott lábaidon letipegtél az emeleten található kocsmából.
Mivel térdig érő szél fújt a huzatos kisutcában, hátszéllel libegni kezdtél a pincébe elhelyezett másik kocsma felé.
A szél szárnyába kapaszkodva utolértelek, leszólítottalak, és végre visszaszolgáltattam a fekete bőrszíjjal felszerelt, márkás jelzéssel ellátott, aprócska méretű, elegáns, csellengő karórádat. De úgy látszik aznap fájt a szád és nehezedre esett a beszéd, mert még egy köszönöm szépen-t sem tudtál kiejteni.
December 12-én, a november 07-én megírt e-mailt még egyszer útnak indítottam.
De most egy újabb e-mail címére. És fényesen bevált az elmélet…
Megtaláltam a „művészfotóst” herr P; személyében.
És képzeld Baba, még „konfirmálta” is a felállított elmélet helyes voltát. Ezek után kitűztem magam elé egy célt, és azt hiszem idővel sikerült, elérjem a kitűzött célomat.
A donna Vincsenzó dé Kxilás e-mail címről kérdezősködtem messangeren Gumimacitól (mivel még 2006-ba megszereztem a telefonszámát meg az e-mail címét és tőled azt is, megtudtam, hogy ők ketten ismerik egymást) Tőle szereztem meg herr P, aktuális e-mail címét. Ekképp szólt a levél:
 
Szia herr P. Kedves Péter, tudod, lenne egy nagy kérésem... De inkább elmondom röviden. Átestem egy műtéten, és a miatt, lefogytam egy pár kilót. Az ismerőseim mind azt mondják, hogy a fölösleges kilókkal együtt elfogyott a mellem is. Tudom sosem volt nekem a legnagyobb de... Ha megkérlek szépen, nem küldsz nekem egy pár olyan fotót amit rólam készítettél úgy nudisan, ahol jól látszik a mellem. Mert szeretnék meggyőződni, tényleg igazuk van az embereknek... Ha még egyáltalán őrzöd őket. Előre is köszi. Cupp a hasadra.
u.i Küld erre az új címemre, ha megkérlek, mert a strezskos címemnek elfelejtettem a belépési jelszavát.

Herr P, válasza a levélre:

Szia Kxila. Most láttam, hogy írtál, a spam-be érkeznek a mail-ek. Nekem már csak ez az e-mail címem érvényes, a másikat megszüntették már rég, tudod, mikor elköltöztem Strasburgból.
TE, hogy vagy? Minden rendben? S mi ez a vincsenzó-s e-mail? Férjhez mentél időközben?
Amúgy ha gondolod, a képeket még ma el tudom küldeni. Erre a címre kéred vagy sem? Ja és persze, hogy őrzöm őket. Pussz

Miután a messangeren felvette veled a kapcsolatot és rájött, hogy valaki felültette, mérges lett... De tovább kellett „ütni a vasat”. Még útnak eredt egy e-mail, a donna Vincsenzó dé Kxilás e-mail címről.

            Szióka, kellemes ünnepeket kívánok, és legalább olyan eseménydús legyen, mint a Bucsintetőn, amikor még együtt voltunk...
Látom a képeket, nem küldted el. Egyáltalán még számíthatok rájuk?

Nagyon mérgesen válaszolt...

Anyád, hogy van? Én is kellemes ünnepeket kívánok és legalább egy annyit, hogy kent volna inkább apád a lepedőhöz, mintsem ilyesmikkel untassál mindenkit.
A képeket megkaphatod, gyere értük személyesen, vagy ha nem, lehet, felviszem én neked a hétvégén, s aztán a többi is mind a tiéd, amit mellé kapsz, csak nem hiszem, hogy megköszönöd majd. Mondtam már, hogy üdvözlöm azt a jótáncú anyádat?
                                                              don Vincsenzó dé Péter   

TE, még mérgesebb voltál, mint herr P, mivel a térlátásod zárlatos lett és nem működött száz-százalélosan. Zavargások voltak észlelhetők a bizsergő agyalapodon. Amiatt még bűbájosabb párbeszédet folytattál a strezskos e-mail címedről a donná Vincsenzó dé Kxilás e-mail cím használójával a messangeren. Így kezdted:
-Te disznó, dögölj meg!
-És úgy haljak meg?
-Nem félsz attól, hogy valaki le fog szúrni az utcán ?
-Nem, mert felvértezett a smucigságod. Annyira bekeményítette a bőrt a pofámon, hogy egy hentes késsel sem tudnád átdöfni.
-Hátbaszúrlak, te disznó! Agyonveretlek!
-Hogy beszélhetsz igy?
-Úgy, jól!... Stb… stb…
És mivel az ocsmány szavak félelmetes áradata csak úgy dőlt a belőled, mint egy tűzhányóból az elapadhatatlan, folyékony, forró láva... Az irántad való tiszteletből ezt a (szó szerinti) „párbeszédet” kihagynám a könyvből, mivel a hosszú lére eresztett mondanivalód egy tőmondatba, "porká mizériá" volt.
De Baba, hogyha már ennyire el vagy ragadtatva a szurkálós ötletedtől, akkor kipróbálhatjuk, ha akarod, mivel én is kíváncsi vagyok, hogy miközben egy nagy konyhakéssel a hátamba az Édenkert felé menetelnék, valyon magam után hagynák e véres lábnyomokat... a levegőbe. És látod, mit tanultam én tőled. Elmentettem a messangeres szöveget és felhívtam a figyelmed, hogy elviszem a rendőrségre, mivel amiket TE, írtál azt testi sértéssel való fenyegetésnek, könyvelik el a büntetőtörvények nagykönyvébe.
De nem vetted figyelembe a mondanivalómat, mert egy pár nappal később, megint a nagyvilági hölgy stílusoddal kezdted, és zártad a messangeren a párbeszédet:
-2009 dec 21/17:07/ ANYÁD.
-Köszöni, ő jól van, de attól eltekintve TE, még mindig a smucigok ex- hercegmámája vagy, és ameddig az idő vasfoga földig nem koptatja az Egyiptomi, magas, kő piramisokat, az is maradsz.
És egy kis süket duma után megint felhívtam a figyelmed arra, hogy mindent amit írtál, elmentem és... Erre mintha egy kicsit alábbhagyott volna a fennhéjazásod, mert egy pár nap múlva amikor megint összefutottál a messen a „fiktív” e-mail címes alakkal, enyhébb húrokat pengettél. Ezt már szó szerint be merem másolni a könyvbe, mivel nem annyira vulgáris, mint a többi szöveg.
Miután... de Baba, hogy esett neked mikor nem TE, hanem más kezdte előtted a disznó szót művésziesebb formába „szavalni”:
ÉN: -És ott magaslott előttük a disznófősajt egyetem. Ő, viszont egy művelt disznó, hát megkértük legyen a kis tanyánkon, a fénykép rendező. Nagy disznó vagy kismalac, mondta makkon hízott nagy maca... TE, vagy édes jó anyukádnak az utolsó malaca.
TE: -Attila, hagyd abba... ne írj a barátaimnak se, nekem se. Ha a rendőrség nem csinált semmit, keresek megoldást.
ÉN: -Vagy bendős báznai?
TE: -Jó lenne, ha abbahagynád magadtól és nem más kényszerítene rá.
ÉN: -Bocs, de smucig vagy. Mond ez neked valamit? És ameddig nem kérsz bocsánatot, nem hagyom abba. Smucig, smucig, smucig...
TE: -Én szóltam, ha idén nem hagyod abba... jövőre biztos lehetsz  benne, hogy nem hagyom ennyibe.
ÉN: -És mint a gát midőn átalaszakadt, úgy zúgott fel lelkében az indulat -És erre fel a Strézsi, (mármint TE) indulatosan, „pattogós harci induló kíséretébe kivonult a vonalból”.
Na Kicsilány, a donna Vincsenzó dé Kxilás, e-mail címről még társalogtam egy kicsit a „művészfotóssal” és kétszer is megírta fehéren-feketén, hogy kitörülte a gépről az összes rólad készült és féltve őrzött aktfotót. De inkább győződj meg saját szemecskéiddel a valóságról.
Íme a levelei tartalma:

Ez lesz az utolsó e-mailom, többet nem válaszolok. Én ezt az egészet már nagyon rég magam mögött hagytam. Nem érdekel sem az, hogy ha megcsalt Baba, sem az, ha nem, sem az, hogy most mit csinál vagy azóta, mit csinált. A képeket ma reggel le is töröltem a gépemről. Ha igazad van, akkor azért, ha nincs akkor azért. A lényeg az, hogy én ezzel befejeztem, nem is emlékszem már, hogy sodródtam bele a történtekbe, de a lényeg az, hogy én már réges-rég kívülálló vagyok. És ha igazad van, szomorú, de nem tud már érdekelni. Ez már rég a múlt, úgyhogy én itt befejezem. Kérlek, intézzétek ti, ott ahányan vagytok, ahogy akarjátok. Engem a téma már nem érint, s nem is fogok többet reagálni. A legjobbakat neked a céljaid elérésében, bármelyek is legyenek azok.    
                                                                             Péter                                                                                                                                                                                                 
                                                                      
De, a biztonság kedvéért, egy pár nap múlva még egyszer megfeszítettem a húrt, és nagyon meg voltam elégedve az eredménnyel.
Tessék igy hangzott herr P-nek a válasza, olvasd el. Boldogítson téged is az a tudat, hogy... Úgyis utáltad a fotókat.
 
       Sajnálom ha nem értetted a múltkor, de mondom, én befejeztem az életemnek ezen, szakaszát már nagyon rég. Nem érdekel ki, kit, hogyan, miért és mikor jelent fel, zárat be, fenyeget meg. Úgyhogy, szerintem hiába fárasszátok magatokat.
Minden fotót, levelet stb, már réges-rég letörültem, még nyomai sincsenek, de ezt már azt hiszem említettem. Nem szoktam tartogatni ilyesmiket. Az ex azért ex, mert a múlté, legalább én így vagyok vele. Mint mondtam, sok sikert kívánok az igazság felderítésében, ha neked van igazad akkor kívánom, hogy járj sikerrel, de tény az, hogy engem túlságosan is hidegen hagy.
Ez volt az utolsó e-mailem. Letiltom a címedet, nem másért, csak nincs időm ilyesmivel foglalkozni. Még egyszer elismételem, én nem akarok semmit sem megakadályozni, és az egész ügy NEM érdekel, bármi történjék. Még egyszer sok sikert és egy szép napot.                                                                                                                                
                                                                                    Péter                                                                                                                                   
                                                      
És bocs Baba, még emlékszel arra az óvódás gyermekmondókára, hogy: Én vagyok én, és TE vagy te. Ki a cuga, én? Aki megpróbáltam, sőt mondhatni, hogy egy furfangos fogással lehet, hogy sikerült elérjem azt is, hogy herr P, eltüntette a rólad készített akt fotókat. Evvel elhárult a fejed fölül az a veszély, hogy a „fiatalkori marhaságod” váratlanul felbukkanhat a látnivalók szemhatárán, és kísérteni kezdene... (De könnyen meglehet, hogy csak egy csalóka ábránd az egész, mert nincs semmi kézzelfogható bizonyíték, csak ez a két e-mail, amiben herr P, megírta, hogy... )
Vagy TE? Aki nem látsz csak az orrod hegyéig és a miatt önkezűleg hátba akarsz szúrni, vagy agyon akarsz veretni. (De Baba, elárulok neked egy nagy titkot: Mivel a nővéred szerint nincs agyam, nem is tudnál „agyon-veregetni” (vagy ez csak egy észnélküli ember logikája a hatványon)
December 31-én, az új év kezdetét az új pince klubban ünnepeltétek meg.  
  
   A 2009-es tali-k  

Jan: 3-07, 24-82, 26-56. Feb: 1-07+02. Már: 1-01. Ápr: 0-0. Máj: 26-12, 30-01.

Ezek után még láttuk egymást, és egy párszor el is mentünk köszönés nélkül egymás mellett az utcán, de azokat nem nevezhetjük Taliknak

    A 2009-es „ösztöndíjak”
Jan: 80-fiz, 150-fiz, 80-fiz, 70-fiz, 30-fiz, 225-4 eu tfon, 4000-kp, 75-fiz, 2600-kp,  220-4 eu tfon, 75-fiz, 100-fiz. Feb: 0 x 0.

Na Kicsilány, evvel lezárult a négy éves „ösztöndíjas” lajstrom is.
Erre TE, az április tizenegyedikei, üzeneted első felébe, jellemvonásodhoz híven, többek között azt a szerény válaszodat küldted, hogy nem tartozol semmivel.
Ezek szerint jó, hogy a 2003-tól a 2005-ig terjedő feljegyzésekkel nem töltöttem a tiszta lapokat. Legalább időt takarítottam meg magamnak. És ezennel beléptünk:                 
                                                  
- 2010-be
Január 07-én, megjelent a Salsa tánclépéses táncleckét hirdető plakát a klub falán. És mivel a művészi hatás lényege az egység, következhet hát: 

Egy közönséges szó, a DISZNÓ

Oly közönségesen szólt
Ajkáról a disznó szó
Mint egy repedt fazék
Nyim-nyám hangja
Még a kelekótya disznód is
Ámélkodott rajta
Mert aki elvégezte
A high qality egyetemet
Nehezen de megszerezte
Az áhított oklevelet
Művelt hölgy lett, nagyvilági
Ki nagyra tartja önmagát
Amiatt, a disznó szót
Sokkal finomabban mondhatná
És nem kell ahhoz egyetem
Vagy most egy óriásit tévedtem?

Példának okáért mondhatta volna:
Kunkori farkinca, a mangalica
Te vagy a jó anyukádnak
A leghitványabb malaca, vagy:
Te makkon hízott nagy koca
Kinek fara nem fér már
A tágas ólba
A kendős báznai valyon miért akarná
Koszos csülkét
A szexi-s fotókra rátenni?
Hiszen neki már meg van örökítve
A trendis semmibe öltözött
Miss Pigy
És a többi az már lényegtelen
Satöbbi
Azért mégis lenne lényegében
Egy ici-pici valami
Amit meg szeretnék említeni

Hát figyelj ide „okleveles”
Mert ez nem csak szóbeszéd
Amire TE montázst mondtál
Most összeállt a teljes kép
Mert konfirmálta az elméletet
Herr P, a fényképész
És megdöbbentő, hogy a neten
Nem vagy éppen fotógén
Vagy csak „pixelcsúszás” történt
2008 szeptember 27-én?

Erre rögtön kiakadtál
Mint egy ócska kislemez
A miatt, a disznó szónál
Nem is mondhatsz egyebet
Főleg, hogy már kimutattad
Gerinctelen jellemed
És azon kívül bemutattad
A csurdé-purdé jelmezed
                                         

 Miss Popsí
De ne csüggedj el hölgyemény
Mert megoldod a helyzetet
Ahogy „kisgyermekes problémádat”
Egy-kettőre átlépted
Hátba szúrod hamarosan
Fényes nappal a főtéren
Mert lesznek, akik megcsodálják
Fotóidat a pincében
Azután meg kirohannak
Rókázni a felszínre

Miután elcsitul a tolongás
Hát indulhat a salsa tánc
Mivel olcsóbb megoldás
A hátbaszúrás
Mint egy műtétre kapott pénz
Megadás
De ez egy silány fénymásolás
Mivel azt már megírta
Művésznevén, P. Howard
Amúgy a fukarok ranglistája
Élén állsz
Mert az ötös őrsön rendezted
A Tőke című előadást
De a színpadról levonulhatsz
Mivel toronyórát láncostól
Érdemrendként úgysem kapsz
És mégis a smucigok
Koronázatlan ex-hercegmámája
MARADSZ

Február 25-én, 19:10-kor találkoztam a nővéreddel, a Bevásárló-Központ háta mögötti kisutcába és mondtam neki ha találkozik veled mondja meg, hogy holnap viszem a rendőrségre az elmentett messangeres szöveget.
Február 26-án, elvittem a rendőrségre, és bemutattam a latin nyelvre is lefordított és hitelesített „kulturált párbeszédünket”. Elvégre kétszer is felhívtam rá a figyelmedet, hogy használj szebb „tájszólást” mert a szavakkal vigyázni kell, mivel nem szállnak el a semmibe. Súlyuk van.  
Március 08-án, a „két kifizetett táncos pasast” színre léptette, hogy a rafinált táncmozdulataikkal pezsdítsék meg egy kicsit a pinceklub lagymatag légkörét...
Március 26-án, 18:31-kor találkoztunk a Monostori úton a Szalmonella patikában. Körömlakkhígítót vásároltál, mert úgy látszik madám, lettél és nekiálltál színtelen lakkal, lakkozni a körmödet.
Külön kérvényt kellett benyújtani a 6-almas Maci-Lacidnak, hogy kifizesse B. Déninek a szemétdíjat. Mert amióta megnyitotta a Bluegrass klub kapuját, azóta nem fizetett.
Humorfesztbe is beillő dumát akasztott le Déni, ahogy előadta a történteket (részlet az előadásból): -Azt mondta a Maci-Laci, hogy nincs pénz. De akkor mégis honnan gyűjt össze minden este 12-zsák szemetet, amit arra sem képes, hogy bedobjon az udvaron elhelyezett kukába, hanem a klub bejárata mellett, a kapu alatt tárolja. Hogy a guta ütné laposra a péztárcáját.
Április 19-én, a Bluegrass klubból még a kovácsoltvas lépcsőkorlátokat is áthordta a Dzsordzs K, utcába ahol az 1-es szamú kapu alatt, minél hamarabb meg akarja nyitni a kettes számú Lausen-Caffet.
Annyira kapkodott a belsőépítészeti munkálatokkal, hogy elfelejtette kifüggeszteni látható helyre, a tatarozási engedélyt.
Kxilababa, most hogyha olyan gerinctelen lettem volna mint ahogy felvázoltál a 6-almas Ő-d előtt, akkor már rég értesítettem volna a polgármesteri hivatalt, hogy a Maci-Lacid nem tartja be az építkezési törvényeket, és akkor fizethette volna a borsós büntetést. Átellenbe az abortusszal, azt ki is kellett volna, fizesse.
De okozzak rosszat valakinek, ha nem szükséges? Nem az én stílusom.
Megelégedtem annyival, hogy nagy feneket kerítve rámutattam  a tényekre és nagy szájtépés, közepette felhívtam a figyelmeteket hol „hibáztatok”. Mert az ember a saját hibáiból tanul, vagy nincs igazam?
És, hogy tananyag is kerüljön a terítékre (május 01-től augusztus 19-ig) időnként több szögből lencsevégre kaptam a helyszínt.
Na, a Maci-Lacid, végül kiegyenlítette a szemétdíjat don Lucsiánno, pénztárcájából.
Április 20-án, felszámolta és bezárta a Bluegrass klubhelységet. 
Április 22-én, egy batikolt selyemkiállítást szervezett a család, a főtér 222-szám alatt.
Kiállítás után elmentek az Intim vendéglőbe. Kicsilány, TE, is részt vettél a díszvacsorán. A 6-almas Maci-Lacid is hozzájárult a terítékhez egy butélia vörösborral, amit a megmaradt Piczula kocsmájából „szerzett be”.
Amikor be akartam menni az Intimbe, a vendéglő ajtójában felém fordult a 6-almas Őd és megfenyegetett: -Ha ide beteszed a lábad, holnap megöletlek! -És bement. Én is utána.
Mérges volt mert lehet, hogy  a kecses kacsódat akarta megkérni… (a bérgyilkosi munkára) A vendéglőben, apukád felém fordult és nagyon mérgesen mondta:
-Tünj el! Holnap beszélünk.
Pont, mint Bormaci, (mert vetted észre Baba, néha azért a fa sem esik messze az almájától) És Kicsilány, apukád valyon azt gondolta hogyha én eltűnök attól neked menten megváltozik a mentalitásod?
Másnap délután megvártam a 6-almas Ő-det a Piczula mellett. De ahogy a dolog kinéz, csak szájhősködés volt részéről az egész, mivel… (azóta eltelt számtalan „holnap” és a felbérelt pribékje még mindig nem jelent meg a hátam mögött, hogy átsegítsen a túlvilágra) Baba, de nem vicces? Mivel a 6-almas Ő-d, olyanokat mond, hogy megölet, és TE, meg azt írod a kecses kacsóddal, hogy saját kezűleg hátba akarsz szúrni. Szóval a mai világba az ember jótett helyében, csak egy jól irányzott késdöfést várhat akármelyik percben a hátába?
Április 26-án, beálltál rajzfilmintézőnek. A Piczula ivó manzárdterében tekinthetnek meg az érdeklődők, minden hétfői nap, este 19-órától.
Április végefelé, felkerestem Artista B Nándort, aki a Fröccs kávéházba rendezte, a Flúgosi. B. filmfesztivált.
Bemutattam neki, egy projektet, és megkérdeztem, véletlenül nem lehetne filmet rendezni belőle.
Szakmai tanácsa az volt: „Ne foglalkozzon vele, mert árthat az egészségének”
Május közepe tájt, vettél egy keramikus lappal ellátott hajvasalót…
Május 19-én, 15:28-kor láttalak a Monostoron. A Nimerva felé mentél, a fekete kis ruhácskádban, fehér ingecskédben, barna magas szárú bőr csizmácskád a lábadon, esernyő a kezedbe.
Az egykori díszes, göndör hajzuhatagot, ami valamikor a fejedet ékesítette, felcserélted divatosabb, rövidebbre nyírt, simára nyalt frizurára mivel az jobban aszortálódott a fiús mellkasodhoz.
                                            

Mert amióta eljöttél a Mavon cégtől és elhelyezkedtél egy másik elit cégnél, ahol a „hódokat” definíciós szakmai szervezetfejlesztésre tréningezteted, azóta kötelező módon a státusod megköveteli, hogy a trendis madám szerepét alakítsad a világ szeme előtt.
Borzasztóan önkielégült volt szemednek sóvár pillantása, ahogy végignéztél magadon a bank, visszatükröződő ablaküvegébe. Szépségedből semmit sem veszítettél, csak a szemed és a szájad körül most világosabban rajzolódtak ki azok a vonások, amelyek „egy tapasztalt embernek”, elárulják a vágyódást, és a könnyelműséget.
Nagyon ki volt sminkelve a csábos ábrázatod és olyankor mindig szép akarsz lenni… valakinek. Ha nem tudnám, hogy Metállady M Hajnalka, a párjával, elköltözött arról a környékről akkor azt hihetném, hogy őket látogatod meg. De nekik nem sminkelted volna úgy ki magad.
Augusztus 01-én, a Menigma ivó kerthelységébe megrendeztétek az öt éves érettségi találkozót, ahová 16:57-kor megjelentél egy kerek, csokoládétortával.
Augusztus 04-én, üzeneteket váltottál a 0608-as Kódexes telefonszámodról, egy Poranges telefonszám használójával. Két neked küldött süket dumás üzenet után belementél a játékba és rövid idő leforgása alatt, elkotyogtad magad…
b AKKOR MOND 10:02 aug 04 
? MEGTUDTA, HOGY MEGCSALTAD 10:04 aug 04
b AZ JÓ 10:06 aug 04
? IGEN, ÉS Ő IS MEGCSALT 10:08 aug 04
b LEGALÁBB KVITTEK VAGYUNK 10:11 aug 04
Kicsilány, nem tud érdekelni, hogy a Maci-Lacid jár e fére vagy sem. De az is biztos, hogy evvel az utolsó üzeneteddel hitelesítetted a… Úgyhogy hajrá Baba, csak így tovább. Mert ha így folytatod, akkor a „mindened” máris elhelyezkedhet az Egyesült Nemzetek Nemzeti Színházának ruhatárába fogasnak, mivel már majdnem hat köbméter szarvat lehet kitermelni a nemes kobakjáról.     
Nahát Kicsilány, ezek után felteszem a költői kérdést: Szerinted mi az, hogy haverség? Mert szerintem fikció, semmi más.
Néhány év múlva, remélem a mosolyodra sem fogok emlékezni. Látod, most az egyszer bánom, hogy nem gyúrtam magamba egy vagon lecitint, mint TE, az érettségiden. Csak egy dolog nyújt nekem vigaszt. Miután teleírtam a tiszta lapokat elkezdhetem én is a lecitin kúrát. Remélem segítségemre lesz, és idővel a feledés fátylát ráborítja a velem szembeni viselkedéseidre.
De még mielőtt elfelejteném, kedves Kicsilány, így utólag áttekintve a helyzetet, ha hiszed, ha nem, még köszönetet is érdemelnél, mert hozzájárulásod nélkül nem lett volna ilyen váratlan fordulatokkal megtűzdelt „tekervényes ösvénye” e történetnek.
FINE-FINALE. Fájó szívvel, ronggyá sírt szemekkel... (a többit odagondolod) de itt ideje lenne zárókövet gurítani a kiolvashatatlan írásra, mert amennyit TE tettél tíz év alatt, azt egy sereg krónikás sem győzné lekörmölni száz év alatt.
Une jolie petite machine, pour manger de la monaie, vetted észre akármennyire is remélted mi  ”SKORPIÓK” még valahogy sem tudtunk kijönni egymással. Ezennel ”mindenki alappillére” pá neked.
U.i Tudod, mit gondol(ok), miért nem áll szándékába a mindenednek  feleségül venni téged? Lehet, arra gondol, hogy majd esküvő után ilyen kérvényt kéne, majd benyújtson neked minden kiruccanása alkalmából (majd nézd a kérvény formátumát az xxx-edik oldalon)
Kicsilány, majd nyugtasd meg, hogy majd csak abban az esetbe kéne ilyen kérvények, benyújtására fanyalodjon, ha TE, az Ő, jóvoltából majd abba a szerencsés helyzetbe fogsz kerülni, hogy a nagy kerek pocid miatt majd TE, fogsz ráfanyalodni az egész napos otthon ülésre. Ameddig ez nem következik be, addig nyugodt lehet, mert minden alkalom-alkalmából versenyt fogsz inni vele. Kivéve, amikor csak majdnem.

-Epilóus-
Mert volt korszak mikor elkezdődött a kőkorszak, utána a jégkorszak meg a fémkorszak. Érvénybe lépett a filmkorszak, rövidre vágva, montálva. És a sok fény, meg egyéb más korszak után végre lezárult ez a haveri korszak. És ha már a korszakoknál tartunk, akkor tisztakorszakos szívem legmélyéből azt kívánom, hogy a Maci-Lacid mellett olyan szép, hosszú Matuzsálem korszakosíthatatlan korszakot érjél el, aminek a végefele korszakszerűen titulálhassad a 6-almas Maci-Lacidat, korához illő Medve-Lászlódnak. Addig is totális korszakadást a bor szakosodásban, vagy éppen egy új Tag, szakosodásba, aki mellett elkezdődhet egy (kő kemény) aktuális korszakszerű korszakod. 
                                       

                                             
-Poén-
Baba, amióta megpillantottad a Maci-Lacidat, azóta felmagasztaltad a csillagokig és egyfolytában utána sóvárogtál. Miután ott tartottál, hogy végre boldogan, gondtalanul élhetnél mellette, gondoltál egy merészet és megcsalod a göndör hajú, Szőke Daliáddal. Kicsilány, hogyha már ráerőszakolt a kényszerhelyzetes lelkiismereted, semmi furdalás nélkül, hogy a  mindenednek  is kapitális agancskoronával illetted nemes homlokát (amihez csak annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy: Mindig csak abba a megnyugtató hiszembe cselekedj, hogy távollétébe az ajtó megnő és kiszélesedik) És ha majd egyszer a föld alá szeretnél süllyedni szégyenedbe, mert előbb-utóbb fény derül a kisded játszadozásaidra, akkor szerény javaslatom szerint mozgóhomokon próbálkozzál, mert az-az elem nagyba megkönnyíti a Föld alá süllyedés műveletét. De a 6-almas Ő-d, szerint már megnőttél. Remélem nem csak magasságba, hanem értelmezhetjük úgy is, hogy felnőttél, és teszed, ahogy jónak gondolod.
Mert az légy aki vagy, így hát továbbra is gyűjtögesd a trófeákat. Elvégre miután cselekedeteid nyomán megméretettelek, és könnyűnek találtattalak, kincses városunkba tett nemes gondolataid  miatt a múzsa csókját visszautasítottam és messzire eldobtam az írói tollat, mert lekörmöltem a (lényegébe már lényegtelen) MONDANIVALÓMAT.


Kicsilány, FIGYELEM! Minden jog fenntartva, beleértve a sokszorosítást, a mű bővített illetve rövidített változata kiadásának jogát is.
A Klausenburgi Golyóstoll Egyesület, könyvkiadó vállalatának írásbeli hozzájárulása nélkül sem a teljes mű, sem annak része semmiféle formában (fotokópia, mikrofilm dvd, u.s.b stick, cd-rom, vagy más hordozó) nem sokszorosítható. Törvénytől védve.
Az elbeszélés szereplői kitalált személyek. Bármely adott személlyel, élővel vagy akár elhunyttal való hasonlóság a véletlen műve. Észrevételed, vagy mindennemű kérdésed, az írással kapcsolatba: vincze_csilla_09@yahoo.com e-mail címre írva, az asszisztensem megválaszolja.
    


- Alapítója: Kótyagos Attila, Féleszű fia, Észnélküli unokája -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése